SondajRSS Feed

Graiul Salajului obtine de la Episcopia Salajului clarificari pentru toti enoriasii, dupa cazul Arghisan din Zimbor

Preotii trebuie sa presteze toate serviciile religioase fara sa ceara nici un ban

28 Noiembrie 2016

Cazul lui Vasile Arghisan din Zimbor, un om sarman care tocmai a ramas vaduv cu doi copii mici si a fost conditionat de preotul Durnea Rusalim sa plateasca 1.000 de lei bisericii pentru a-i inmormanta sotia, a ridicat Salajul in picioare, Forumul site-ului graiulsalajului,ro a fost incins de dezbaterea pe marginea modului in care procedeaza biserica.
In acest context, Graiul Salajului a cerut lamuriri Epicopiei Salajului sa clarifice public, pentru toti cititorii, in ce conditii biserica poate pretinde bani de la enoriasi.
Redam integral raspunsul Episcopiei Salajului, din care reiese limpede ca preotii nu pot pretinde bani pentru nici un fel de servicii religioase si ca orice contributie in bani pentru biserica este benevola.
"Luând cunostinta, în urma articolului aparut în Graiul Salajului de situatia creata în Parohia Zimbor, în legatura cu obligatia financiara impusa de Consiliul Parohial pentru oficierea slujbei de înmormântare a credincioasei Liliana Aghiresan, Episcopia Salajului a demarat o ancheta disciplinara, prin organele sale abilitate, în vederea stabilirii conditiilor si circumstantelor care au creat aceasta situate neplacuta.
În urma acestei anchete, daca va fi gasit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, în calitate de presedinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o masura disciplinara, conforma cu Statutul si Regulamentele Bisericii Ortodoxe Române.
Facem precizarea ca oficierea serviciilor religioase în Biserica nu este conditionata de obligativitati pecuniare din partea solicitantului crestin. Totusi, benevol, prin hotarârea Consiliului Parohial si aprobarea Adunarii Parohiale, având în considerare realitatile sociale particulare ale fiecarei comunitati parohiale, pot fi încasate în cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite în întretinerea locasurilor de cult, plata utilitatilor, activitati culturale si filantropice, precum si pentru completarea salariilor personalului deservent.

Preotii trebuie sa presteze  toate serviciile religioase  fara sa ceara nici un ban

Regretând cele întâmplate, pentru a veni în sprijinul familiei Aghiresan, Episcopia Salajului a dispus restituirea taxei de cult încasatt de Parohia Zimbor si a initiat prin Sectorul Social o actiune de ajutorare a acestei familii în saptamâna urmatoare", ne transmite Claudiu Nechita, purtator de cuvant al Episcopiei Salajului.

Preotul Durnea Rusalim nu a avut taria
sa renunte la bani; multi salajeni
s-au mobilizat in schimb sa ofere ajutor

Toate aceste lamuriri din partea Episcopiei vin dupa ce reporterii de la Graiul Salajului au fost la Zimbor si au descoperit modul in care preotul din sat a taxat familia Arghisan la inmormantarea Lilianei Arghisan, care a suferit de cancer si a murit acum aproape doua saptamani, la varsta de 42 de ani. Doi copii, de 11 si 13 ani au ramas orfani. Tatal lor, Vasile Arghisan, munceste ca cioban, dar venitul lui este mic si nu este stabil. n aceste conditii, preotul Durnea Rusalim, a conditionat familia si a cerut 1.000 de lei contributii pentru biserica, pentru a oficia slujba de inmormantare. Am prezentat cazul Episcopiei Salajului, iar purtatorul de cuvant Claudiu Nechita ne-a raspuns ca preotul Durnea Rusalim "nu a avut taria sa prezinte cazul social in Consiliul Parohial de la Zimbor".
Primaria din Zimbor, prin primarul Muresan Gabriel si viceprimarul Adrian Florea, a ajutat si ajuta in continuare familia cu materiale de constructii, cu lemne de foc. Satenii s-au mobilizat si au contribuit cu bani, alimente si pachete cu dulciuri pentru copii, de Craciun. Salajenii duc o campanie de ajutorare si pe facebook si este de asteptat ca familia sa primeasca sprijin sa iasa din nevoi, cel putin pentru moment.

 

 

Vizualizari 8440
Comentarii articol

>

in 28 Noiembrie 2016 6:45

ceee,cum,mii de blesteme

>

in 28 Noiembrie 2016 6:57

Un gunoi de popa ar trebui zvarit din sat afara.Baiu-i ca-s multi ca el

saracu Vasile Arghisan>

in 28 Noiembrie 2016 6:59

Zilele trecute am trecut pe Recea un Zimbor si "saracu" Vasile Argisan se plimba pe strada cu tigara la mana si cam "afumat" de aburii alcolului.mai mult nu părea foarte afectat de moartea sotiei ca era cam zambaret.copii oare unde erau?

>

in 28 Noiembrie 2016 8:30

Sa se publice sumele imense incasate de catre bisericile de toate riturile, pentru salarizarea preotilor si a personalului neclerical! veti vedea ca nu mai este nevoie sa mai platim ceva celor care ne slujesc, afara de faptul ca vrem sa le asiguram un confort sporit pe banii nostri acestora si familiilor lor ( case, utilitati, etc.)

>

in 28 Noiembrie 2016 8:34

Adica, nu se pot lua bani, dar-benevol-prin HOTARARE- TREBUIE SA DAI ! E CA LA NOI.La necaz te str

>

in 28 Noiembrie 2016 9:11

Artur, da la romano catolici cum ii? Daca nu platesti nu te ingroapa, la reformati tot asa, no, cand o sa faci un reportaj si cu ei, o sa devi credibil, te nagy gonyi es gozember

>

in 28 Noiembrie 2016 9:39

de ce nu se poata afisa la intrarea in biserici indatoririle si obligatile preotilor,enoriasilor si a consiliului parohial,preturi,etc asta pt mai multa transparenta.

existentialism>

in 28 Noiembrie 2016 9:39

SESIMEA care conduce aceasta planeta este alcatuita asfel:TEROS CARE ESTE CONDUCATORUL PLANETEI,HRISTOS CARE ESTE CONDUCATORUL ACESTEI LUMI CARE SE MAI MUMESTE SI"HRISTIA",HEFAISTOS CARE ESTE CONDUCATORUL LUMII INFERIOARE SAU A IADULUI,SAVAOTOS CARE ESTE CONDUCATORUL LUMII SUPERIOARE SAU A RAIULUI. PE LANGA ACESTE PERSONALITATI MAI SANT SALVATORUL LUMII OMENICE ,MANITU, SI SALVATORUL LUMII EGONICE,SIMON BOLIVAR. ACESTIA AU FOST SAVATORII CELOR DOUA LUMII IN ERA ZODIACALA NR. OPT. DIN CATE STIU ULTIMILE DOUA PERSONALITATI VOR FI SCHIMBATE CU SALVATORII ACESTEI ERE ZODIACALE NR. NOUA CU :IOAN LORIN FORTUNA PENTRU OMENIRE SI FIDEL CASTRO PENTRU EGONIME. Amandoua personalitati au parasit aceasta lume in aceiasi zi adica 25 11 2016. Sa ajuns la SESIME deoarece treimea si cincimea nu mai faceau fata pentru a conduce in mod optim aceasta planeta. Sa evitat distrugerea acestei lumi i si a planetei datorita oamenilor inaintemergatori pe care ia avut Tara Inaintemergatoare Romania.

>

in 28 Noiembrie 2016 9:53

pentru 9;11 stimabile cetatean mare,,crestin" mai esti, Dumnezeu sa aiba mila de tine, si sa-ti dea o minte lipede sa vezi lucrurile asa cum sunt, cand te uiti cu ura vezi numai ura! cand te uiti cu Dragoste o sa vezi si partea mai buna, chiar daca e mai mica.

>

in 28 Noiembrie 2016 10:07

Problema nu e noua in BOR si incasarea unor sume de bani a mai fost obiect de discutie.Episcopia,sub presiunea momentului a intors-o din condei,si masurile anuntate vor ramane fara o finalitate concreta.Sa ne amintim ca nu demult, un caz similar s-a petrecut in Garcei, unde o credincioasa a fost ingropata in gradina casei,pt. ca familiei decedatei nu i-au fost la indemana sumele cerute de ( NE) ortodoxa parohie.Unde mai pui, ca cea care a indraznit sa moara, mai era si greco-catolica,motiv pt.care s-a refuzat si trasul clopotelor.Daca romanii "ortodocsi"(ma refer la stabarime)au refuzat sa-si insoteasca consateana, crestineste pe ultimul drum,nu acelasi lucru se poate spune despre ungurii reformati ,care le-au oferit romanilor o adevarata lectie de crestinism.Ungurii din Garceiu n-au ezitat sa traga clopotul, pentru o romanca moarta si au fost prezenti si la nivel clerical,fara nici o pretentie baneasca.Nu stiu daca"ortodoxia"salajeana realizeaza dimensiunea lipsita de patriotism a gestului sau,dar iata ca la Zimbor,lacomia ortodoxa s-a dovedit a fi, mai presus decat perceptele crestine.Este doar o chestiune de timp, pana cand vom mai auzi de asemenea fapte.

>

in 28 Noiembrie 2016 10:11

9/11 doare adevarul, az igaz

>

in 28 Noiembrie 2016 10:14

Bai romanilor, destepti mai sunteti. Iara o bagat unguru Artur Szekely zazania intre voi, amu de ziua nationala. Cum ar fi sa zice de ungurii lui, ca acolo e mult mai mare taxele, dar nimeni nu comenteaza. Romanu e tot roman. Si de-o fi sa mor ... Traiasca Romanie Liber!!!

>

in 28 Noiembrie 2016 10:36

Este regretabil ce s-a intamplat.Dar de ce , atat Biserica cat si Primaria ,abia in ultima ora au catadixit sa constate si sa ajute pe acesti sarmani? Iar PRESA , sa fie obiectiva nu sa trunchieze informatiile !

personalului neclerical ?!?!>

in 28 Noiembrie 2016 10:43

astia ce dracu mai fac? pentru ce sunt platiti? se compara munca "prestart" de un asemenea "personalului neclerical" cu ceea a unui muncitor pe santier sau intr-o fabrica? DE CE PLATIM ACESTI OAMENI?

existentialism>

in 28 Noiembrie 2016 11:21

Vazand efectele pe care le facea inrobirea fiintiala asupra omului,care de fapt ajunge sa nu mai aiba personalitate,pareri proprii,fonduri pentru supravetuire, practic acesta este distrus fiintial,conducerea extraplanetara a acestei religii a incerca sa indrepte aceasta nenorocire. Prima tentativa a fost ruperea bisericii in douarin marea schisma,in jurul anului 1000,cand o parte a oamenilor au trecut la religia catolica,care aservea si nu inrobea oamenii. In zilele noastre sa incercat o reformare a bisericii ortodove ,prin personajul Arsenie Boca ,dar care a fost un esec. Trebuie stiut ca p ana si la nivelul conducerii extraplanetare a religiilor,se considera ca inrobirea fiintiala este deosebit de periculoasa pentru om.

>

in 28 Noiembrie 2016 11:33

NICI NU O SA CEARA !!!

>

in 28 Noiembrie 2016 11:42

fecalofili mincinosi.

>

in 28 Noiembrie 2016 12:23

Răspuns corect de la Episcopie, av

>

in 28 Noiembrie 2016 12:39

Existentialism du-te la gara si asteapta marfaru!

>

in 28 Noiembrie 2016 12:39

Existentialism du-te la gara si asteapta marfaru!

POLITICIENI+PREOTI=CANCER>

in 28 Noiembrie 2016 16:05

confiscarea averilor bisericilor, sa fie interzis ca biserica sa mai detina averi, doar lacasul de cult si o chilie pentru popa !! este deajuns clasa politica actuala, nu mai avem nevoie si de o clasa clericeasca, care sa sugfa sangele acestui [popor !

>

in 28 Noiembrie 2016 17:00

Baiat bun Popa,Daca stunt alte comune doritoare De popa Il dam gratis

>

in 28 Noiembrie 2016 18:17

CORECTA PRECIZAREA 16:05

pentru 12:23 si 16'05>

in 28 Noiembrie 2016 18:32

Statul nu asigura salarul preotului in intregme dar sa stii ca daca nu te poat obliga sa platesti ,preotul este obligat ca pina in data de15 sa achite toateasgurarile pentru ca bugetarii sa poata lua leafa,.

>

in 28 Noiembrie 2016 19:06

salariul unui preot este platit din bugetul statului,functie de studiile pe care le are in cuantum de 75% din salariul unui profesor

EPISCOPIA SALAJ >

in 28 Noiembrie 2016 19:16

DE CE AVEM NEVOIE IN SALAJ DE EPISCOPIE ???? SA_MI EXPLICE CINEVA ...!!!! SA PLATIM MAI MULTI BANI ...LA PRE-SFINTITUL ???? OARE E CHIAR ATATb DE PREASFINTIT ???? IN ZALAU , LUMEA , NOI POPORUL ....SPUNE ....CA ARE ...NISTE ..PROBLEME ...DE CE GEN ...ESTE CINE S_AL VERIFICE !!!! DAR , LUMEA SPUNE ....CINE ??? NOI STIM CE STIM ...ESTE ADEVARAT !!!!

>

in 28 Noiembrie 2016 19:36

popa din paza e cel care a ingropat un caine pt 3000 de euro.Nu a vrut sal ingroape dar cand a vazut banii nu degeaba se spune ca banii sunt ochii dracului.Osa inventeze altceva sa pomeneasca pt bani numere de masini nume de femei fel si fel de animale si uite asa se aduna masinutele luxoase si traiul nesimtit de pe spinarea celor ce nu se inspira din scriptura,manipuland pe nestiutori.

>

in 28 Noiembrie 2016 19:36

Era mai bine dacă ați fi revenit la religia părinților voștri, greco-catolici.

salariu preoti>

in 28 Noiembrie 2016 19:39

Cine ma obliga pe mine,crestin ortodox,prin ce lege,sa-i platesc o parte din salariu preotului satului?Cine calculeaza aceasta suma pe care noi o platim atunci cand umbla popa din casa in casa ,la Booteaza?Care-i treaba cu contributia asta ,care de fapt nu e mica?M-am tot intrebat:daca ei au un salariu de la stat,de ce si aceasta taxa?Poate ca e mic salariul lor,dar pt.o zi pe saptamana ca intra in biserica...Pe deasupra,la nunti,botez,inmormantari au alta taxa,cu toate ca platim contributia de peste an(cea de care vorbeam mai degraba).

>

in 28 Noiembrie 2016 20:01

cea mai josnica patura sociala din tara traiesc de pe munca si pensiile oamenilor rusineeeeeeeeeeeeeeeee

>

in 28 Noiembrie 2016 21:00

Cei care nu sunt credincios, de ce scrie comentari?! O institutie nu poate functiona fara fonduri. In lumea de azi fara sa ceri lumea nu prea iti da dun pacate; pe de alta parte daca ne gandim realist, in lumea noastra cand mergi la magazin, sau oriunde si nu te intereseaza de bon fuscal sau daca ti se spune ca poti plati nai putin, daca nu ceri bon, si noi acceptam,atuncea de ce suntem revoltati daca biserica ocoleste metoda oficiala. Daca nu iti convine, plateste suma cu 16% in + pe chitanta oficiala.

>

in 28 Noiembrie 2016 21:40

Am cam citit in mare parte comentariile pe acest subiect. Concluzia este urmatoarea: preotii fura, sunt nesatui sunt o pleva a societatii. Drept urmare, inchideti fratilor bisericile si stati acasa iar cand va e dor de cele sfinte cititi Scriptura, e mai ieftin mai confortabil si mai pe placul celor va

>

in 29 Noiembrie 2016 10:26

Rica umbla vorba in targ ca te cam lauzi cu ispravile tale recente prin zalau, pe la prieteni, etc. Vezi ca sustinerea partidelor e efemera, poate pariezi pe cine nu trebuie, pa si pusi suport dupa aia. Ai suparat deja multi oameni, care nu sunt doar obisnuiti, intelegi? Ar fi bine sa te calmezi, sa iti ceri iertare pt lucrurile facute, si sa scrii frumos nu denaturat si filmarile sa fie autentice nu trunchiate, caci altfel, Dumnezeu nu doarme, si nu doar El

>

in 29 Noiembrie 2016 12:52

Dacă Biserica și slujitorii ei sunt

>

in 29 Noiembrie 2016 13:14

Pt. 6:37și toți ceilalți, familia Arghișan și-a achitat impozitul la Primărie (360 DE RON)

>

in 29 Noiembrie 2016 23:26

Banii pt impozit nu s-au dat pt eliberarea nici unei adeverinte totul s-a rezolvat in zalau, banii ot impozit s-au dat pt ca asa a decis familia Arghisan si fratii lui , baia se face datorita oamenilor cu suflet bun si a primariei cei de la primarie au donat balastru + ei se ocupa de desfasurarea buna a santierului pt ca fratii si cumnatii lui Vasile nu stau f aproape de zimbor!!! Nu inteleg ce atata rautate cine a vrut i-a ajutat cine nu NU , haideti in postul Craciunului sa terminam.odata cu rautatea, pt impozit nu l-a obligat nimeni sa dea un leu asa s-a decis cu familia de impozit se stia ca nu este achitat cu cateva saptamani inainte de mormantare nu doar atunci, nu mai vorbiti daca nu stiti adevarul!!

>

in 30 Noiembrie 2016 15:19

De cand a venit acest preot in sat , a impartit satul in doua tabere , daca nu i-a convenit de cineva care facea parte din consiliu patohial l-a schimbat ... daca nu esti cu el esti impotriva lui ... are pretentie ca oamenii sa-i munceasca si sa le plateasca dupa bunul lui plac ... o venit rupt in craci si cand o sa plece nu o sa-i ajunga 2-3 camioane ... oricum faine sarbatori le-o facut oamenilor din sat ... la batrani le este frica sa nu le faca popa tot felu de boscoane ... ce mai ... oricum pana la urma din asta nu are nimeni de castigat ! Oamenilor cu bun simt le este rusine si frica sa vorbeasca despre acest subiect ! Oamenilor le este frica sa vorbeasca de popa !

>

in 30 Noiembrie 2016 15:49

Nu cred ca e normal ca in Romania sa avem 18000 de bisetici si vreo 500 de spitale ! Nu cred ca e ok sa tinem 36000 de preoti platiti din bani publici! La ce fonduri are BOR ar putea sa se implice in mai multe cazuri sociale! BOR ar putea renunta la masinile si lanturile pompoase cu care se afiseaza ! Cat despre preotul din Zimbor cred ca ar putea sa se gandeasca mai mult la enoriasi si nu la propriul sau buzunar ! Ar avea mult mai mult de castigat , din toate punctele de vedere ! Oricum preotii vin , stau , isi umplu buzunarele si cum li se iveste o parohie mai buna pleaca , ca din pusca ! Cat despre taxe nu cred ca sunt obligatorii dar preotii fac presiuni la oameni sa le plateasca , ca vezi Doamne sa isi intregeasca ei salariile , ca doar sunt mici ! Dragi preoti daca nu va convin salariile de bugetari sunt destule locuri de munca la privati ! Nu va obliga nimeni sa stati pe salarii de bugetari ! Recalifica-ti-va ! Sau daca simtiti ca sunteti preoti fiti preoti adevarati nu hoti ! Eu cred ca toate lumea da daca vede ca preotul se implica si face treaba in comunitatea lui ! Fiti exemple de urmat nu de hulit ca preotul din Zimbor !

>

in 30 Noiembrie 2016 16:00

Popa suge de la două ţ

>

in 30 Noiembrie 2016 16:12

DE CE ATI STERS FILMULETUL DE PE YOU TUBE CU PREOTUL DIN ZIMBOR ? S-AU FACUT PRESIUNI ASUPRA VOASTRA ? PUNETI LA LOC FILMULETUL ! FITI CORECTI PANA LA CAPAT ! ASUMATI-VA RASPUNDEREA PANA LA CAPAT ! JOS CU PREOTII CARE FURA DE LA OAMENII SARACI ! LASATII PE OAMENI SA-SI ALEAGA PREOTII DACA TOT AVETI PRETENTIA SA LE PLATEASCA TAXE ! BOR SA NU LE MAI IMPUNA EA PREOTII IN BISERICI ! BISERICILE SI CASELE PAROHIALE SUNT FACUTE DE OAMENI DIN SAT NU DE BOR ! PREOTUL E SLUJITORUL COMUNITATII ! NU COMUNITATEA E SLUGA POPI ! TREZI-TI-VA DRAGILOR ! VOI IL PLATITI PE POPA ! NU POPA VA PLATESTE PE VOI !

>

in 30 Noiembrie 2016 16:34

Staretului de la Manastirea Pasarea i s-au furat 344.000 lei ma da ati inebunit ? De unde avea asta atatia bani ? Iar la Zimbor popa taxeaza cu 1000 lei o familie amarata pentru o inmormantare ! Astia chiar ne tin de prosti ! In loc sa investeasca in scoli , politicul da bani pt biserici si manastiti ! Doar e in interesul lor ( stat a biserici cat si al politicului )sa ramana Romania plina de prosti si analfabeti ! Altfel cine le-ar mai da bani si i-ar mai vota ? Religia - afacerea secolului ! Unii preoti niste hoti fara pereche ! Pe langa ca lucra 1 zi pe saptamana si atunci 2 ore nu le este de ajuns banii care ii iau ca bugetari si atunci de ce sa nu isi intregeasca ei veniturile cu banii amaratilor !

>

in 30 Noiembrie 2016 17:37

De ce sa isi intregeasca preotii salariile de la oameni ? Noi ne intregim salariile de la BOR ? Or facut facultati de teologie peste tot prin tara ! Daca BOR -UL angaheaza preotii ei sa le plateasca salariile si contributiile la stat ! Eu daca angajez pe cineva ii platesc atat salariul cat si contributiile ce imi revin la stat ! No la fel dragilor e suficient ca i-ati dat casa si biserica unde sa slujeasca preotul din Zimbor ! Nu ii mai platiti contributiile ! Sunt taxe ilegale ! Ajutati mai bine oamenii saraci ! Animalele fara adapost ! Nu va lasati speriati de preoti ! Nu au nici o putere asupra voastra ! Sunt oameni ca si noi toti ! Nu e prost cine cere ! Prost e cina da !

>

in 30 Noiembrie 2016 17:44

Demisia de onoare parinte ! Ai gresit !

>

in 2 Decembrie 2016 8:54

No si uite asa o ajuns popa "vedeta" on-line stirea e si pe Realitatea .Net si pe Prima Tv ! Faina "reclama"ti-ai facut si tie si comunitatii unde slujesti ! Cred ca " te iubesc " enoriasii ! Caraghiosule ! Mascariciule ! Te-a vazut o tara intreaga ce panarama esti !

>

in 2 Decembrie 2016 13:27

Acest zis preot nu este la prima abatere mai sunt

>

in 2 Decembrie 2016 19:33

Astept sa se faca dreptate si vi9novatii sa plateasca!

>

in 2 Decembrie 2016 20:02

Pai sa stiti ca acest caz NU ESTE UNIC. Cunosc cazul unor cetateni dintr-o comuna din apropierea Bucurestiului in care preotul NU A VRUT sa oficieze slujba de inmormantare pe acelasi motiv (nu a platit ,,salariul" de cativa ani - parca acest preot nu ia salariu de la statul roman!). Chiar daca il mai reclama unul, altul, mai taie reprede un porc si fuga cu el la cei mari si....gata se rezolva.

>

in 2 Decembrie 2016 21:03

Pai sa stiti ca acest caz NU ESTE UNIC. Cunosc cazul unor cetateni dintr-o comuna din apropierea Bucurestiului in care preotul NU A VRUT sa oficieze slujba de inmormantare pe acelasi motiv (nu a platit ,,salariul" de cativa ani - parca acest preot nu ia salariu de la statul roman!). Chiar daca il mai reclama unul, altul, mai taie reprede un porc si fuga cu el la cei mari si....gata se rezolva.

>

in 3 Decembrie 2016 17:13

Popilor va plac banii ! Nu sunteti curiosi de oameni !

>

in 4 Decembrie 2016 16:41

Ar trebui sa mearga presa si pe valea dolului la garfild tiganu sa afle cum I a luat popa banii stransi pentru inmormantarea lui taicaso si bani care au fost dati din sat ca sa isibage curent in casa.numai ca acolo a fost doar 500 De lei taxa pe fraier. si au mai fost si alte familii in aceasi situatie gen Nasu savului si De pe so sea,,,

>

in 4 Decembrie 2016 17:54

C

>

in 5 Decembrie 2016 10:25

Oricum nu scapam de popa ! Asta la cati bani o facut aici nu pleaca fratililor ! Asta nu are rusine si bun simt ! Nu o auzit de asa ceva ! Nu l-o invatat masa ! E de-a dreptu ' gretos ! Grotesc !

>

in 5 Decembrie 2016 16:52

PT IDIOTUL de la 10:25 Ba neispravitule ,cum poti sa scoti pe rat atatea ineptii? Dute si fa-ti un control la cap ca sigur ai ceva ,dar nu in el!! PS: Vezi ca nu sunt POPA si nici neamurile lui deci vezi pe cine injuri mascariciule!

>

in 5 Decembrie 2016 17:36

PT 16:52 ma scuzati dar , unde e injuratura la 10:25 eu chiar nu o vad ! Traim intr-o tara libera ! E pur si simplu o parere ! Deranjeaza ?

>

in 5 Decembrie 2016 17:40

Sa te scuze michiduță pe tine neghiobule!

>

in 5 Decembrie 2016 18:45

Bine Popo asa sa fie !

>

in 5 Decembrie 2016 18:48

Ca numai un " crestin asa ca dumneata " imi poate dori asa ceva !

>

in 5 Decembrie 2016 19:23

Ma avortonule ti-am spus ca nu sunt popa!

>

in 5 Decembrie 2016 19:23

Ma avortonule ti-am spus ca nu sunt popa!

>

in 9 Decembrie 2016 19:06

Degeaba predica popa din biblie unde scrie sa fii milos si bun si sa calci pe urmele lui Hristos ca majoritatea preotilor numai bani sa stranga ,nu vedeti in ce lux traiesc,dar si statul aloca pentru biserici mai ales in campanii electorale sume mari,mai mari ca pentru sanatate,nu au bai ca oamenii mor,doar preotii sunt cei care fac propaganda electorala,ei le ajuta sa prinda ciolanul.

>

in 12 Decembrie 2016 15:39

Popa

>

in 17 Decembrie 2016 15:19

RARI SUNT SLUJITORII ALTARULUI CARE NU SE INCHINA LA ICOANELE ROTUNDE -BANII-PREOTUL DIN MESTEACAN-ALMASU -SALAJ ,A CONDITIONAT DE ASEMENEA INMORMANTARI CU CONDITIA ACHITARII UNOR SUME ASAZIS RESTANTE ( A NIUSCHII ETC.) SI CHIAR A FEFUZAT UN CAZ DE INMORMANTARE A UNUI COPIL DE TIGAN DECEDAT CARE A FOST DUS LA GROAPA FARA O RUGACIUNE .

>

in 17 Decembrie 2016 15:19

RARI SUNT SLUJITORII ALTARULUI CARE NU SE INCHINA LA ICOANELE ROTUNDE -BANII-PREOTUL DIN MESTEACAN-ALMASU -SALAJ ,A CONDITIONAT DE ASEMENEA INMORMANTARI CU CONDITIA ACHITARII UNOR SUME ASAZIS RESTANTE ( A NIUSCHII ETC.) SI CHIAR A FEFUZAT UN CAZ DE INMORMANTARE A UNUI COPIL DE TIGAN DECEDAT CARE A FOST DUS LA GROAPA FARA O RUGACIUNE .

>

in 17 Decembrie 2016 15:37

Dece va legati de preotul din Mesteacan pe care trebuie sa l pretuiti fiind cel care propovaduieste permanent indemnul la respectarea posturilor de peste an mai ales contra viciului betiei si a fumatului atat prin cuvant cat si prin exemplul personal si care prin citire in pravila ( vrajitorie preoteasca si ghicit duhovnicesc) salveaza zilnic de la necazuri zeci de nenorociti din toata tara refuzand sistematic orice plata inafara de bani cu care cumpara sau construieste case si apartamente peste tot pentru cei saraci ( prin Zalau, Bogdana,Chichisa etc.)

>

in 17 Decembrie 2016 16:08

Si eu va rog sa nu l mai pomeniti pe parinele paroh C.D. Liviut din Mires ( Mesteacanu ) care a primit pentru sine de la Primaria Almasu ajutor european in alimente intruca este pe tabelul fam. nevoiase si pe care le a impartit saracilor si care isi imparte in totalitate cu marinimie pensiile de handicap ale lui si ale sotiei acelorasi saraci din sat si din Cutis

religia>

in 25 Martie 2017 23:17

Religiile au facut intotdeauna cele mai multe rele omenirii si au facut cele mai multe victime. De ce oare si astazi, cand accesul la cultura si informatii este promovat, religiile sunt sustinute de stat? De ce suntem obligati sa platim pentru salariile unor bufoni? De ce acesti profitori mai pretind si multe alte lucruri ca sume de bani fara chitante, cocosi albi, prosoape etc, fara ca acestea sa fie considerate mita? RUSINE!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.