Premiul I pentru echipa
de la API la Targul de Primăvară
al Firmelor de Exerciţiu
de la Cluj-Napoca

1
1461

 

Premiul I pentru echipa <br>de la API la Targul de Primăvară <br>al Firmelor de Exerciţiu <br>de la Cluj-Napoca

Elevii Bianca Mastan, Andreea Baboş, Alexandra Sînpetrean şi Dan Farcaş de la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalău s-au întors cu Premiul I de la "Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu", eveniment organizat de Colegiul Tehnic "Napoca", vineri, la Cluj-Napoca. 

Coordonaţi de profesoara Daniela-Flavia Gozman, elevii au "înfiinţat" firma de exerciţiu BELLISSIMA, cu care au participat la competiţie. Din dorinţa de a-şi optimiza activitatea, echipa firmei BELLISSIMA şi-a dovedit încă o dată măiestria, obţinând Premiul I pentru Comunicare şi negociere în afaceri. Juriul, alcătuit din membrii mediului academic clujean (Facultatea de Business, Facultatea Dimitrie Cantemir) şi cel de afaceri, a apreciat elevii de la API pentru modul în care s-au prezentat, pentru limbajul de specialitate utilizat în cadrul conversaţiei, pentru cunoştinţele despre firmă şi despre produse, pentru strategia de dezvoltare a firmei şi profesionalismul dovedit.
"Astfel, elevii de la profilul Servicii au demonstrat că sunt pregătiţi pentru a deveni oameni de afaceri", comentează Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. stop_coloana
La "Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu" au participat 37 de firme virtuale din opt judeţe. Această ma-nifestare a oferit elevilor de la clasele cu profil Servicii posibilitatea de a-şi dezvolta aptitudinile antreprenoriale şi de a se familiariza cu operaţiunile dintr-o firmă reală.
Iată că astfel de târguri şi nu numai demonstrează că idei sunt, că avem oameni deştepţi care ar putea să intre în lumea afacerilor. Însă realitatea e cruntă pentru afaceri, căci mulţi dintre tinerii care intră pe piaţă cu un business ajung repede să renunţe din cauza mediului de afaceri ostil, lipsit de măsuri încurajatoare din partea autorităţilor.

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.