Premierul Orban anunta ca alocatiile nu se dubleaza

3
434

In ciuda votului din Parlament, peste 43.300 de copii salajeni mai au de asteptat mult si bine

Alocatiile copiilor nu se vor dubla incepand cu data de 1 august. Anuntul a fost facut chiar de premierul Ludovic Orban, motivul invocat de acesta fiind faptul ca bugetul de stat nu permite un astfel de efort financiar.

„Vom căuta o solutie. Nu ne putem permite dublarea alocatiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garantie privind dublarea alocatiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creştere. Dublarea alocatiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creşteri”, a afirmat Ludovic Orban.

65.000 de pensionari salajeni pot uita de majorarea cu 40 la suta

Potrivit premierului Ludovic Orban, nici majorarea pensiilor cu 40 la suta nu va fi posibila. Acesta spune ca majorarea pensiilor era greu de suportat chiar şi într-o situatie economică favorabilă, iar acum, când România este într-o criză, creşterea pensiilor cu 40 de procente nu poate fi sustinută financiar.
„Majorarea cu 40 la suta ar fi fost foarte greu de făcut chiar în conditiile în care eram într-o situatie economică favorabilă, aşa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât şi veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40 la suta este o majorare care nu poate fi sustinută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face fată tuturor plătilor. Vom creşte pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evalăuri, analize”, a spus premierul la un post national de televiziune.

Impozitarea pensiilor speciale ramane tot sub semnul intrebarii

Desi toate partidele si-au dat acordul in cele din urma cu privire la impozitarea pensiilor speciale, iar legea care prevede acest lucru a si trecut de Parlament, nu e sigur ca o astfel de masura se va pune in aplicare pentru ca Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea privind impozitarea pensiilor speciale.

“Este vorba de o impozitare, chiar daca legea vorbeste de o taxare. In realitate suntem in fata unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitari. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusa de lege se adauga peste acea impozitare. Pe de alta parte, am considerat ca sunt incalcate doua articole din Constitutie, articolul 16 si articolul 56. Orice stat are dreptul sa isi stabileasca sistemul de impozitare, dar acesta trebuie sa fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminate”, sustine Avocatul Poporului.

Parlamentul a votat, in 17 iunie, proiectul de lege care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu pana la 85 la suta. Conform proiectului, se vor impozita cu 10 la suta pensiile cuprinse intre 2.000 si 7.000 de lei si cu 85 la suta pensiile care depasesc 7.000 de lei. Proiectul a fost adoptat cu 307 voturi “pentru” si un vot impotriva.
Altfel spus, stim foarte clar ca alocatiile copiilor nu se dubleaza din august, ca pensiile nu cresc cu 40 la suta din septembrie si ca impozitarea pensiilor speciale ar putea sa nici nu se aplice. Magistratii Curtii Constitutionale, forul unde a fost atacata legea de catre Avocatul Poporului, se afla si ei pe lista beneficiarilor de pensii speciale.

3 COMMENTS

  1. Culmea prostiei , un handicapat ORB(an) se opune cresterii alocatiilor pentru handicapati ??!! Dar nu e de mirare caci e vorba de seful (teoretic) ciumatilor cacanii / bruni , ciumati la care prostia este infinita/incurabila !!!

  2. Mii ciuda pt ca am 2 copii….deci as avea de castigat sa zicem asa….dar inainte de alegeri Psd–ul sigur ca promitea acele 40% la pensie,dublarea alocatiei….autostrazi….locuri de munca….si din nou acele spitale si graditinite si crese…si investitori…si locuri de munca…..bla bla bla….dar promisiuni pana la alegeri….
    Repet….mii ciuda ca nu se dubleaza alocatiile….dar macar nu promite Pnl-ul acele minciuni clasice ca si psd-ul….inca asteptam spitalele…scoliile..drumurile…wc-urile in scoli….
    Dar fiecare partid are o buba neagră …pacat ca suferim chiar noi care mergem la lucru zilnic,platim si cotizam la orice ce ne cere legea….nu cersim….si tot pe noi se usca batalia lor…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here