Prefectura si Primaria se intalnesc din nou la Tribunal

10
812

 

Prefectura si Primaria se intalnesc din nou la Tribunal
Reprezentantul Guvernului contesta in instanta decizia Primariei de a suplimenta cu doua posturi organigrama Serviciului de Evidenta a Populatiei.

Prefectura Salaj cheama din nou in instanta Consiliul Local si Primaria Zalau. De aceasta data, Institutia Prefectului contesta legalitatea hotararii Consiliului, din iulie 2011, privind aprobarea organigramei, statului de functii si numarului de personal din cadrul Directiei de Evidenta a Persoanelor Zalau. „Potrivit legii, Directia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor Zalau este indreptatita la un numar maxim de 15 posturi, fapt comunicat si de catre Institutia Prefectului Salaj. Cu toate acestea, Consiliul Local aproba o organigrama cu 17 posturi pentru acest serviciu”, se arata in plangerea prealabila transmisa de catre Prefectura Consiliului Local. Solicitarea prefectului de anulare a hotararii de consiliu local prin care s-a aprobat o organigrama cu 17 posturi a fost respinsa ieri cu unanimitate de voturi, alesii zalauani considerand ca decizia lor a fost luata in termeni legali. In sprijinul sau, Primaria Zalau informeaza ca la baza acelei hotarari au stat avizele favorabile eliberate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Directiei de Evidenta a Persoanelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. De asemenea, viceprimarul Daniela Cota a declarat ca „solicitarea Prefecturii este tardiva”, insa nu a apucat sa faca mai multe comentarii, secretarul Stelian Potrovita sugerand ca „nu ar trebui comentata decizia Institutiei Prefectului”.

Alexandru Vegh: „Orice solicitare a Prefecturii este respinsa”

Prefectul Alexandru Vegh spune ca se astepta ca solicitarea de anulare a hotararii sa nu treaca de consilieri, pentru ca „orice solicitare a noastra este respinsa de Consiliul Local Zalau”. „Nu ne ramane decat sa cerem in instanta anularea hotararii. Altfel, nu faceam procedura prealabila daca nu constatam o ilegalitate. Instanta va decide cine are dreptate”, anunta Vegh. Reprezentantul Guvernului mai precizeaza ca „din moment ce exista un act normativ care stabileste numarul de personal din administratiile publice, acesta ar trebui sa fie valabil si pentru Primaria Zalau”.

 

 

COMENTARII

  1. la cat se calca pe batatura oameni in primarie ei mai aduc oameni... in loc sa fie mai multa tehnologi, eficienta... nu birocratie, Radu mai pierzi un vot....OAMENI AU UITAT DE LIPSA IMPLICARII TALE IN PROBLEMA APEI DIN ZALAU

  2. Iar daca tu lucrand la SPCLEP Zalau, atunci n-ar trebui sa ai timp si de ziar........parca acum ziceai cat de incarcat sunteti, nu-i asa?!!! eu macar mi-am dat numele, lasii doar se vaita!!! asa ca, hai sictir, la treaba!!!

  3. Din cate am vazut prin institutiile publice functionarii de la ghisee si nu numai au timp sa stea pe net si la povesti intre ei,de multe ori mi s-a intamplat sa fiu tratat cu dispret de acestia.

  4. razboi politic, pdl, prin prefectura, vrea sa controleze tot. Scarbosilor, dupa ce ca ati facut legi...ilegale si ordonante .... neconstitutionale, mai veniti cu contestari si solicitari de anulare. Jenantilor, de v-ati inzapezi si voi prin sud, pe undeva, ca om veni dupa voi cand o sa traim bine!

  5. Din pacate prefectura are juristi slab pregatiti , ca si prefectul, pdl a adus in schema tot felul de acoliti scoliti la securistul Stanca, oameni slab pregatiti, care culmea sunt si sefi. Pacat ca sunt in judet tineri destepti, dar n-au bani sau culoare politica potrivita .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.