SondajRSS Feed

Dispret fara margini pentru banii contribuabililor

Prefectura pune frana primarilor care dau sporuri ilegale angajatilor

12 Aprilie 2018

Primarii au practicat moda "sporului de dispozitiv" si au marit astfel salariile angajatilor lor cu 25 la suta, iar unii dau si "spor de confidentialitate"

Prefectura Salaj - prin Serviciul juridic, contencios administrativ si apostila - urmareste cu atentie fiecare dispozitie data de primarii salajeni, iar acolo unde sunt comise ilegalitati, prefectul Florin Florian intervine fara menajamente politice.
Pe portalul instantelor am gasit sapte primarii din Salaj care au pierdut procese cu Prefectura Salaj, fiind obligate prin instanta sa anuleze mai multe dispozitii care prevedeau acordarea de diferite sporuri angajatilor. Concret, este vorba de sapte primari care au acordat ilegal sporuri, iar Prefectura Salaj a atacat deciziile primarilor in instanta si a castigat.
Primarul comunei Mirsid, Calin Bereschi (PSD), a fost obligat de Tribunalul Salaj, la data de 21 decembrie, sa anuleze dispozitiile privind acordarea unui "spor de dispozitiv" de 25 la suta din salariul de baza pentru sapte angajati din primarie.
Primarul comunei Zalha, Simion Rogoz (PNL), a fost si el obligat sa anuleze dispozitiile privind acordarea unui "spor de dispozitiv" si a unui "spor de confidentialitate" pentru cinci angajati.
Primarul comunei Sarmasag, Dombi Attila (UDMR), a fost obligat sa anuleze dispozitiile privind acordarea "sporului de dispozitiv" de 25 la suta pentru 21 de angajati.
Primarul comunei Balan, Isaia Maghiar (PSD), a fost obligat sa anuleze dispozitiile privind acordarea suplimentului postului si suplimentului treptei de salarizare pentru sase angajati.
Primarul comunei Nusfalau, Radu Mate (independent), a fost obligat sa anuleze dispozitiile

Prefectura pune frana primarilor  care dau sporuri ilegale angajatilor
privind acordarea "sporului de dispozitiv" de 25 la suta pentru 10 angajati.
Primarul comunei Ip, Laszlo Markus (UDMR), a fost si el obligat sa anuleze dispozitiile privind acordarea "sporului de dispozitiv" de 25 la suta pentru cinci angajati.
Primarul comunei Poiana Blenchi, Augustin Chifor (PSD), a fsot obligat sa anuleze dispozitiile privind acordarea de "spor de dispozitiv" si a "sporului de confidentialitate" pentru sase angajati.
Angajatii din primarii care au incasat ilegal sporurile vor fi executati silit si vor fi obligati sa returneze banii.
Sporul de dispozitiv este un drept salarial care pâna la data intrarii în vigoare a Legii-cadru 330 din 2009 era reglementat prin lege numai pentru personalul din institutiile din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. De asemenea, legislatia în domeniul salarizarii, aplicabila pâna la data de 31 decembrie 2009, nu prevedea posibilitatea acordarii sporului de stabilitate pentru personalul din consilii judetene, primarii si servicii publice din subordinea acestora.
Prin urmare, avand in vedere prevederile art.10 din O.U.G.
nr.1/2010, aceste drepturi nu pot fi acordate incepând cu data intrarii în vigoare a Legii-cadru nr.330/2009.

Vizualizari 2325
Comentarii articol

>

in 12 Aprilie 2018 1:54

Prefectura cu juristii sai sunt ipocriti. Vor sa pozeze in oameni onesti cand colo sunt escroci cu totii.

>

in 12 Aprilie 2018 8:20

Da ce se mai chinuie cu sporurile cand pot sa-si voteze prin hotarare ce salariu vor cum si-au votat primaria Zalau si Cons. Jud Salaj.

>

in 12 Aprilie 2018 8:58

Dar d-nul prefect de ce nu se uita si in curtea lui?\r\nEste normal sa le acorde norma de hrana de 1000 lei/luna angajatilor din Prefectura?

>

in 12 Aprilie 2018 9:24

PT.1:54,DE CE SUNT IPOCRIȚI,PT. CĂ APLICĂ LEGEA PT. TOȚI ???\r\n

>

in 12 Aprilie 2018 9:44

L-ati omis pe primarul-afacerist din Sarmasag\r\n

>

in 12 Aprilie 2018 12:44

pr ce baza legala aplica prefectura norma de hrana de 1000 lei?

>

in 12 Aprilie 2018 17:46

Ce sa vezi,ipocrizie livrata prostimii drept lege si ordine!?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.