Prefectul le cere preoţilor să fie rezervaţi în aprecieri privind candidaţii în ziua alegerilor

4
500

Prefectul judeţului Sălaj, Virgil Turcaş, a făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel către preoţii tuturor confesiunilor din judeţ să fie rezervaţi în aprecieri privind candidaţii, duminică, în ziua alegerilor locale şi să dea dovadă de echilibru şi echidistanţă.

„Ar fi bine ca şi reprezentanţii cultelor religioase, indiferent cărui cult aparţin – neoprotestanţi, protestanţi, romano-catolici, greco catolici, ortodocşi, să încerce, în duminica alegerilor, să fie foarte rezervaţi în a face aprecieri despre  un candidat sau altul, să dea dovadă de echilibru şi echidistanţă şi dacă simt nevoia oricum să facă aprecieri pentru cineva, pentru un candidat sau altul, eu cred că ar fi bine să lase aprecierile după alegeri, pentru că în acest mod se poate influenţa procesul electoral”, a declarat Virgil Ţurcaş.

În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, prefectul judeţului a precizat că din punct de vedere organizatoric pregătirile sunt în grafic.

Potrivit acestuia, în Sălaj există 196.145 de alegători pe listele permanente, numărul secţiilor de votare fiind de 313. Pentru judeţul nostru au fost tipărite 864.329 buletine de vot, ce vor fi distribuite în teritoriu vineri şi sâmbătă.

Virgil Ţurcaş a dat asigurări, alături de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, că alegerile se vor desfăşura în siguranţă în ceea ce priveşte pandemia de Coronavirus.

Cu toate acestea, 97 preşedinţi şi locţiitori de preşedinţi ai secţiilor de votare, alături de 47 de operatori pe calculator au cerut înlocuirea, unii pe motiv de incompatibilitate, unii însă de teama unei posibile infectări.   

La secţiile de votare au ajuns deja 67.000 de măşti, 1.000 de litri de dezinfectant, iar în zilele următoare se vor primi şi 37.000 de perechi de mănuşi.

Ligia Marincaş a precizat, la rândul ei, că actualmente circa 110 persoane infectate cu COVID-19 sunt internate în spital, alte 50 fiind sub supraveghere, la domiciliu.

„Există un risc, însă el poate fi gestionat, dacă se respectă regulile de igienă şi distanţare”, a conluzionat directorul DSP Sălaj.    

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here