Prefectul Florin Florian spune ca vrea miscare in institutiile publice in locul imobilismului din prezent

12
2658

 

Prefectul Florin Florian spune  ca vrea miscare in institutiile publice in locul imobilismului din prezent

Sa vedem daca sistemul se lasa induplecat

Noul prefect de Salaj, Florin Florian, numit la inceputul acestei luni, a prezidat vineri prima sedinta de colegiu prefectural, intalnire la care au luat parte sefii sau reprezentantii deconcentratelor din Salaj, institutiile publice subordonate ministerelor. 

A fost un bun prilej pentru Florin Florian sa puncteze unele aspecte legate de comunicarea dintre Institutia prefectului si deconcentrate, comunicare pe care o considera mai mult formala, protocolara, si prea putin constructiva. Iar noul prefect spune ca vrea sa schimbe acest mod de interactiune.
“Constat oarecum ca nu exista o comunicare decat strict formala, destul de aplatizata, fara efecte imediate, raportat la prerogativele pe care Institutia Prefectului le are, legal si institutional. Vreau ca deconcentratele sa identifice problemele cu privire la programul de guvernare asumat de Cabinetul Grindeanu, sa le discutam”, a declarat prefectul.
Florin Florian spune ca se lucreaza deja la o structura de intalniri de tip analiza, la sediul deconcentratelor. Mai exact, va avea intalniri saptamanal cu cate un sef de institutie pentru a analiza, punctual, problemele din sfera respectiva de activitate. Scopurile finale sunt buna desfasurare a activitatii deconcentratelor si cresterea gradului de satisfactie al cetatenilor cu privire la serviciile primite.
Exact cu un an in urma, fostul prefect, Marin Nitu, pornea la drum cu aceleasi sperante. La inceptul lui martei 2016, proaspat investit in functa de prefect al judetului Salaj, Marin Nitu promitea o schimbare si mai multa deschidere în relatia cu presa, spe folosul cetatenilor. Spunea atunci Marin Nitu ca institutia va avea o noua fata, va fi mai multa disciplina si mai multa transparenta. “Presa va fi cu adevarat interfata între Institutia Prefectului si cetateni”, declara fostul prefect. A si intocmit o lista cu responsabilii din institutii si cu numerele lor de telefon, cu promisiunea ca se va ingriji ca acestia sa comunice publicului lucrurile importante si sa se ocupe de rezolvarea lor, in interesul cetatenilor. Sistemul intepenit si opac s-a dovedit insa pre greu de miscat din loc.
Fostul prefect s-a lovit de o structura greoaie, un sistem cu metehne vechi. Situatie cu care se va confrunta, cel mai probabil, si actualul prefect, Florin Florian, in incercarea de a inlocui comunicarea seaca si fara continut valoros a institutiilor deconcentrate. Cu pragmatismul unui inginer, noul prefect pare decis sa revigoreze sistemul. “i uram succes.

Primele defecte gasite in prima sedinta de Colegiu prefectural

Faptul ca noul prefect doreste sa se implice mai indeaproape in ceea se ce intampla la nivelul deconcentratelor s-a vazut, pe alocuri, si la sedinta de Colegiu prefectural de vineri.
Directorul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, Adrian Ioan Farcas, a fost luat la intrebari cu privire la o competitie organizata acum doua saptamani in municipiu sub egida Federatiei Romane de Lupte, competitie despre care DJTS nu a fost informata. De altfel, seful institutiei a recunoscut ca a aflat doar din presa ca municipiul a gazduit competitii din cadrul Campionatului national de lupte.
Prefectul s-a aratat interesat si de felul in care isi desfasoara activitatea Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Mai exact, Florin Florian a vrut sa stie daca institutia se descurca, la volumul de atributii pe care il are, cu structura organizatorica din momentul de fata - trei circumscriptii zonale, doua pentru siguranta alimentelor si un laborator. Directorul executiv al DSVSA, Firicel Petre, a dat un raspuns cat se poate de sincer. “Sper sa nu ma auda cineva de la ANSVSA. Eu, personal, sper sa revenim la formula veche, unde personalul era mai mult in teritoriu decat la centru”, a declarat Firicel Petre.

 

 

 

COMENTARII

  1. EXCELENTA IDEE A NOULUI PREFECT. II SUGEREZ CA SALARIATII PREFECTURII SA FACA IN FIECARE DIMINEATA INAINTE DE A INCEPE SERVICIUL 15 MINUTE DE GIMNASTICA PE PLATOUL DIN FATA PREFECTURII. ATUNCI SE VA VEDEA CLAR CA MISCAREA A LUAT LOCUL IMOBILISMULUI. DUPA MISCARE SE DOARME MULT MAI BINE IN BIROURI SI OAMENII MUNCII DEVIN MULT MAI VIGUROSI.

  2. DOMNULE FREFECT VA INTREB CAND O SA POT SA CIRCUL PRIN ACEST ORAS FARA CA CINEVA SA-MI INTDINDA MANA PENTRU AI DA BANI ,MUNCA NU CER DAR BAI DA .CAND PE BULEVARDUL SI PE STRAZILE ZALAULUI NU VOR MAI CIRCULA CARUTELE ,SUNTEM DE ZECE ANI IN COMUNITATEA EUROPEANA SI NU NE IA NIMENI ACEST ECSEMPLU DE A FOLOSI CARUTA ....

  3. Se inchid Michelin si Tenaris in Zalau, ciuntu si nosa nu mai au de unde lua bani in taxe si sa mai fure. Mica economie a Salajului se duce pe apa sambetei. securistul se muta in Cluj.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.