Politistii salajeni au luat anul acesta aproape sapte miliarde de lei vechi de la soferii care nu poarta centura de siguranta

In perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, actiunile politistilor salajeni desfasurate în tot judetul pentru impunerea folosirii centurii de siguranta si a dispozitivelor de fixare în scaune s-au finalizat cu aplicarea a 3.932 de sanctiuni contraventionale. 

rn

Astfel, 3.847 de amenzi au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranta de catre adulti, 33 pentru nefolosirea centurii de siguranta de catre copii si 52 pentru lipsa dispozitivelor de fixare în scaune.
De asemena, alte 791 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru folosirea telefoanelor mobile fara dispozitiv sau accesorii tip "mâini libere".
Valoarea totala a amenzilot aplicate de politisti se ridica la suma de 684.835 lei, adica 6,84 miliarde lei vechi.

rn

Centura de siguranta are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv soferul. O functie esentiala a acesteia este aceea ca reduce riscul accidentarii la coloana vertebrala, întrucât, la momentul impactului, te va tine nemiscat, în scaunul masinii, cu spatele drept. De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul parasirii autoturismului în momentul unui impact.

rn

Soferii pot sa transporte minori doar daca acestia din urma poarta centura de siguranta sau daca stau într-un scaun special pentru copii, conform legislatiei rutiere.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *