SondajRSS Feed

Drama sociala salajeana – orfanii economiei precare din judet

Prea multi copii traiesc fara mama sau fara tata, desi ii au; parintii sunt plecati la munca in strainatate

13 Martie 2018

Saracia de acasa mana deja prea multi parinti din Salaj peste hotare, la munca, sa-si poata creste copiii. Estimarile spun ca in strainatate muncesc aproape tot atatia salajeni cati sunt si cei care au un loc de munca in judet 

Partea proasta a lucrurilor este ca fenomenul emigrarii economice face ca multe dintre vlastarele Salajului, ramase acasa fara parinti, sa traiasca cea mai dificila perioada din viata lor, departe de mama sau de tata, intr-o confuzie totala, care genereaza situatii nedorite.
Influentele negative din partea anturajului au mai mare impact asupra copiilor a caror sensibilitate emotionala este crescuta din cauza departarii de parinti.
Violeta Milas, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, ne spune ca in Salaj exista 1.058 de copii cu parinti plecati la munca in strainatate. Aceasta este cifra oficiala. Vorbim doar de cazurile declarate. Ca sunt mult mai multi copii cu parintii plecati peste mari si tari e un lucru de care nu ne

Prea multi copii traiesc fara mama  sau fara tata, desi ii au; parintii  sunt plecati la munca in strainatate
indoim. Dar ramane la cifra oficiala de 1.058 de copii, sa aflam ca din acestia 90 au ambii parinti plecati, 919 au un singur parinte plecat, iar 46 de copii cu un singur parinte, si acela plecat. Cei mai multi parinti sunt plecati in strainatate din Zalau – 412, apoi din Jibou – 130, din Hereclean - 153, din Salatig - 55. Sunt si comune din care nu se stie sa fie vreun copil abandonat temporar de parinta prin plecarea lor la munca in strainatate, ca de pilda Creaca, Somes Odorhei, Mirsid. Nu se stie oficial. Ca neoficial stie tot {arigradul ca sunt destui.

Vizualizari 1857
Comentarii articol

>

in 13 Martie 2018 8:26

Si la TV....la stiri arata ca in salaj rata somajului este mult mai mica decat la Teleorman......Oare de ce ????

8:26>

in 13 Martie 2018 9:30

Fiinca putorile alea din teleorman nu pleaca la munca afara ,prefera statutul de asistat social si munca ioc. Pai ,de ,e nevoie de voturi la PSD.

>

in 13 Martie 2018 11:23

Nu ințeleg de ce vã mirã aceastã situație! Ce vreți sã facã oamenii in Sãlaj?? Aici dacã nu ești pila cuiva și dacã nu dai șpagã lucrezi pânã leșini pe faimosul salar de minim pe economie!!!

>

in 13 Martie 2018 11:24

Toate locurile de muncã sunt pe pile/relații!....de aia pleacã oamenii la muncã in strãinãtate!!

>

in 13 Martie 2018 12:41

V-o mâncat în cur de revoluţie. Iată rezultatele !

hgfhgf>

in 13 Martie 2018 12:44

stimati cetateni ai orasului Zalau :).....mai puneti mana pe o carte si cititi si voi ceva, mai iesiti in lume, etc, invatati sa zambiti, lasati mutrele alea de oameni constipati si evoluati si voi ca oameni, lasati lenea, ganditi pozitiv, gasiti solutii, nu fugiti de lucruri grele,faceti sacrificii.....cati dintre voi sunteti in stare si doriti sa le faceti ? asteptati sa va dea cineva mura in gura si sa se mareasca salariul pe economie cu 100 lei, la asta se rezuma sperantele voastre ? de ce nu luptati, gasiti solutii si iesiti din sfera de comoditate, viata e o lupta, nimic nu e usor.

>

in 13 Martie 2018 13:29

USR ,USR,USR ,USR-Victorie!

>

in 13 Martie 2018 13:39

Pt. 12.44 este ușoarã viața ca parazit social la buget??! Sã știi cã mulți lucreazã de dimineațã pânã seara pentru un salar de nimic și nu au timp de filozofii ca tine....bugetar plictisit angajat pe șpagã!!!

>

in 13 Martie 2018 13:41

Usor de zis 12.44.Ce faci dc nu stii decat sa faci ceea ce-ai facut toata viata,adica sa lucri pt altii?Crezi ca-i asa usor sa devii antreprenor peste noapte?

pt 12.44>

in 13 Martie 2018 14:38

Inteleg punctul tau de vedere, dar sa stii ca situatia e mult mai complicata de atat. Exista oameni platiti sa gaseasca solutii si nu o fac (din varii motive, incompetenta ignoranta etc) iar solutiile celor neplatiti nu sunt luate in considerare. Educatia e solutia, dar cand o carte e 80 de lei si tu castigi 15 milioane, e cam greu intelegi? Cat despre partea cu zambitul, grijile, insecuritatea, si toate nenorocirile, economico-sociale ce apasa zilnic pe locuitorii oropsiti ai acestui oras, i-au facut sa-si piarda nu doar zambetul ci si demnitatea. Oamenii nu mai reactioneaza la nedreptate, nu i-au atitudine cand ar trbui sa o ia, totul se reduce un soi de supravietuire din inertie, de pe o zi pe alta. Iar cei instariti inalta ziduri in jurul vilelor, mintindu-se cum ca ei sunt - ok. Cat societatea in ansamblul ei e bolnava, ,,binele'' lor e o impresie falsa. Sunt multe de discuttat, nu e locul aici. Toate bune, ,,and keek smiling''!!!

14:38>

in 13 Martie 2018 14:50

De ce sa accepte cei care conduc sau care au condus solutii bune?Nu e mai lesne pt ei politicienii sa accelereze intr un mandat cat pt generatii intregi ,aceea de a incropi averi din banul public ,cu licitatii trucate ,spaga pt orice serviciu pe care-l fac prin abuz in serviciu sau sfere de influenta ,etc.Asta-i scara lor de valori pe care din pacate o transmit si generatiilor tinere ,mai ales acelora pe care si-i fidelizeaza si care apoi acced pe functii sau job-uri la buget.Nu stiu care ar fi solutia si cine ar fi capabil ,ca forta politica ,sa repuna Romania pe fagasul bun ,normal .

>

in 13 Martie 2018 15:46

Bugetari paraziți lãsați teoriile ieftine!!!

>

in 13 Martie 2018 15:49

Salariile de mizerie și locurile de muncã pe pile și șpagã fac omul de rând sã-și pãrãseascã familia și sã plece slugã printre strãini!!

>

in 13 Martie 2018 16:36

Vedeți dacă nu ați iubit cartea ? Acei bugetari v-au învățat să scrieți ,de citit nu ați vrut,atunci la lucru !

>

in 13 Martie 2018 22:18

Chiar ca in Zalau de mai bine de 15 ani nu gasesti un loc de munca bun fara pile.Fara PCR dai la saiba si cu 16 ani de scoala.Solutia pt.Zalau este revenirea la regiuni prin desfiintarea judetelor.

>

in 13 Martie 2018 23:59

pt 12:44\r\n sunt de acord.sunt o multime de oportunitati,e nevoie doar de initiativa, minte pusa la contributie, munca, perseverenta si e imposibil sa nu reusesti.\r\n

>

in 15 Martie 2018 13:27

Intr-adevãr! Zalãul este "plin" de oportunitãți!!!! Poate dacã tãticu te rezolvã cu vreo pilã de alui!!! Altfel......

>

in 17 Martie 2018 12:15

......altfel lucrezi pe 1100-1200 de lei pânã sar scântei din tine!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.