Zalauanul Jurje Andrei si-a negociat cu procurorii inchisoare cu suspendare pentru contrabanda

Un zalauan, Jurje Andrei Razvan, acuzat de contrabanda cu motorina, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii si a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Acordul de recunoastere a vinovatiei a fost semnat pe 9 decembrie.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca, în perioada 14.09.2012 – 01.11.2012, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul a savârsit 7 acte materiale ale infractiunii de contrabanda, respectiv a detinut, a transportat si a comercializat cantitatea totala de 6.900 kg zahar, 240 litri motorina si 44 pachete de tigari timbrate necorespunzator, de provenienta Ucraina, pentru care nu au fost achitate taxele vamale, accizele si TVA-ul, cunoscând ca provin din contrabanda, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare totala de 21.518 lei, reprezentând taxe vamale în suma de 13.056 lei, accize în suma de 634 lei si TVA în suma de 7.828 lei.

Prin acordul de recunoastere a vinovatiei s-a stabilit o pedeapsa rezultanta de 1 an si 6 luni închisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate inculpatului Jurje Andrei Razvan pe durata termenului de încercare de 3 ani si 6 luni. Cu acordul încheiat a fost sesizata Judecatoria Zalau.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *