Dezastre in Fotbal

De-a lungul anilor arenele sportive au sarbatorit si bucuria victoriei dar si au fost insangerate de victimele sportului. Sa redam succint cazuri extreme .

rn

Anul 2016.Doar 5 persoane supravietuiesc accidentului aviatic din Columbia de la echipa campioana a Braziliei- Chapecoense.

rn

Anul 1982. Cupa UEFA , 340 de fani de la Spartak Moscova au murit pe Stadionul Lujniki , o femeie a pierdut un pantof la iesire , oamenii s-au pravalit peste ea, pe scari la meciul Spartak -Harleem, Cupa UEFA.

rn

Anul 1964. Peru-Argentina, la golul anulat al Perului spectatorii au navalit in teren, s-au folosit gaze lacrimogene , 320 oameni au murit.

rn

Anul 1979.Se ciocnesc doua avioane in Ucraina la Dnepr, echipa uzbeka de fotbal Pakhtakor Tashkent si alt avion, 178 de morti.

rn

Anul 1989. Stadion Hillsborough, meci Liverpool- Nottingham Forest, semifinala Cupa UEFA , escaladari de garduri de la gazde, 96 de morti.

rn

Anul 1985 . Stadion Heysell Bruxelles , finala Cupei Europei Liverpool- Juventus , se prabuseste un zid , peste 100 de morti.

rn

Egipt 2012.Egipt. Finala dintre Al Masly – Al Ahly , 80 decedati.

rn

1985. La meciul Bradford City – Lincoln , incendiu si 56 de morti.

rn

Alte evenimente tragice au fost moartea lui Ayrton Senna , circuit San Marino, intra intr-un parapet de beton , intr-un duel cu Schumacher cu 307 km/ora.O bucata din suspensie l-a lovit in cap, peste casca, mortal.

rn

Masacrul de la Munchen de la Jocurile Olimpice de Vara din 1972, 11 componenti ai echipei olimpice a Israelului sunt omorati de teroristi.
Se escaladeaza evenimentul si se complica situatiile diplomatice. Sunt implicate Egipt, Israel, Libia.

rn

Sa incheiem cu inceputul, prabusirea unui zid la Ibrox Park , 1902, in aprilie meci Scotia-Anglia 1-1.Atunci spectatorii s-au balansat pe un zid.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *