Pot începe lucrările pentru alimentarea comunelor sălăjene cu apă din Lacul Tarnița

0
2660

Mai mulți primari sălăjeni au participat, luni, 12 octombrie, la semnarea contractului de lucrări privind alimentarea cu apă din Lacul Tarnita a comunelor din lotul 22. E vorba despre comunele Bănișor, Pericei, Crasna, Horoatu Crasnei, Cizer, Vârșolț, Meseșenii de Jos. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, iar contractul are o valoare de circa 50 milioane de lei fără TVA.

Lucrările presupun aproximativ 121 km de conducte de aducțiune și rețele de distribuție, aproape 2.500 branșamente, construirea a 5 stații de pompare și 7 rezervoare cu o capacitate totală de 1.300 metri cubi.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății.

În județul Sălaj, proiectul vizează 98 de localități din 43 de unități de administrativ-teritoriale: Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Creaca, Mirșid, Hereclean, Pericei, Zimbor, Sînmihaiu Almașului, Dragu, Hida, Românași, Agrij, Buciumi, Surduc, Cristolț, Băbeni, Letca, Lozna, Someș-Odorhei, Năpradea, Sălățig, Meseșenii de Jos, Vârșolt, Crasna, Bănișor, Horoatu Crasnei, Cizer, Nușfalău, Boghiș, Valcău de Jos, Halmășd, Ip, Marca, Măeriște, Camăr, Carastelec, Sărmășag, Bobota, Almașu, Fildu de Jos, Bălan.

Valoarea totală a investițiilor din județul Sălaj este de peste 166 milioane euro (1,3 milioane euro cofinanțare asigurată de Consiliul județean), reprezentând lucrări de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, realizare racorduri, stații de pompare apă, stații de clorinare noi etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here