Post cu pace și bine!

0
163

Vino ca umblând prin istorie, să cercetezi originea postului căci acesta nu este o invenție recentă. Este comoara părinților. Ia aminte la căruntețea postului. Căci este de o vârstă cu omenirea însăși, căci postul pentru prima dată în Rai a fost rânduit, cea dintâi poruncă pe care a primit-o Adam: Nu veți mânca din pomul cunoștinței binelui și răului.” (Sfântul Vasile cel Mare)

Dragilor, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sânteimării. Acesta durează doua săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului.

Întreaga viață a Sfintei Fecioare a fost o preafrumoasă minune, astfel biserica a rânduit acest post pentru aducerea aminte de virtuțile sale deosebite și pentru a ne aminti și medita în profunzime la maniera în care Maria s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.

Majoritatea dintre noi cunoaștem beneficiile postului pentru sănătatea fizică, descoperite insclusiv de oamenii de știință, dar să nu ne poticnim numai într-acestea! Altmiteri sacrificiile noastre vor fi incomplete sau de multe ori zadarnice, efemere. Noi suntem chemați la un altfel de post, postul inimii, foamea dupa Dumnezeu, foamea după cuvântul Său, după Sfintele Taine. Acesta este adevaratul post care vindecă, care renaște, care îmbucură și împlinește!

Să postim autentic dragilor! În adevăratul sens al cuvântului! Să ne întoarcem la Dumnezeu cu inima, să nu fim formali!

Post cu pace si bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.