SondajRSS Feed

Ziua pompierilor – marcata de ISU Porolissum Salaj

Pompierul zalauan Vasile Gorgan a fost desemnat Salvatorul anului

17 Septembrie 2018

Plutonierul adjunct Vasile Gorgan, de la Detasamentul de Pompieri Zalau, a fost desemnat "Salvatorul anului", cu ocazia ceremoniilor organizate de ISU Salaj pentru a marca Ziua Pompierilor, joi, 13 septembrie.
“n luna ianuarie a acestui an, aflat in drum spre Cluj, Vasile Gorgan a observat, in localitatea Baciu, ca un barbat a cazut pe marginea drumului. Fara sa stea pe ganduri, a inceput manevrele de resuscitare, victima fiind in stop cardiorespirator.
Personalul medical sosit ulterior la fata locului si-a exprimat aprecierea pentru modul competent de interventie al paramedicului salajean.
Plutonierul adjunct Vasile Gorgan are 44 de ani si lucreaza in cadrul Detasamentului de Pompieri Zalau din anul 2007, unde a participat si ca paramedic la misiuni medicale.

Pompierii - 170 de ani in slujba comunitatii

Ziua de 13 Septembrie este un reper major din istoria pompierilor romani. S-au împlinit 170 de ani de la Batalia din Dealu Spirii, în care pompierii condusi de bravul capitan Pavel Zaganescu, alaturi de alte structuri militare, au înfruntat armata otomana pentru apararea idealurilor Revolutiei din anul 1848.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” al judetului Salaj a organizat un ceremonial festiv joi, 13 septembrie, de la ora 11.00, în sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor publice judetene, ai structurilor teritoriale ale MAI si MAPN, reprezentanti ai institutiilor cu care ISU colaboreaza, cadre ISU si presa.
S-au prezentat mesajul Ministrului Afacerilor Interne, al Inspectorului General

Pompierul zalauan Vasile Gorgan  a fost desemnat <i>Salvatorul anului</i>
al IGSU, al reprezentantilor autoritatilor locale si al inspectorului sef al ISU Porolissum al judetului Salaj si un scurt istoric al pompierilor salajeni.
Au fost avansati in grad înainte de expirarea stagiului minim 6 pompieri un ofiter si cinci subofiteri; s-au acordat diplome de mutumiri si felicitari unor cadre care s-au remarcat pentru îndeplinirea exemplara a atributiilor de serviciu, diplome de onoare din partea publicatiei Agenda Pompierului, diplome celor patru voluntari ISU care au absolvit cursul de prim ajutor calificat, descarcerare si operatiuni de salvare. AU fost prezentate scrisori de multumire a unor inspectorate judetene la care pompierii salajeni au intervenint în sprijin.

Ziua Pompierilor a fost sarbatorita
si pe Platoul de Marmura din Zalau

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” al judetului Salaj a organizat in 13 septembrie o serie de activitati dedicate copiilor pe Platoul Central din fata Prefecturii judetului Salaj. Tot aici au fost expuse doua autospeciale - una de stingere si o autospeciala SMURD - care au putut fi vizitate si au fost prezentate echipamentele acestora si echipamentele de interventie.

Vizualizari 3682
Comentarii articol

>

in 17 Septembrie 2018 0:43

Usor se mai dau distinctiile in RO. Eu am scos in Timisoara dintr-o masina care ardea , doua persoane si la nici 3 minute Logan-ul respectiv a ars 90% ca i-a explodat rezervorul.S-a intamplat in Martie 2018.N-am vrut sa apar la stiri sau recompensa fiindca am facut-o din obligatie umana fata de alti semeni de-ai mei.

>

in 17 Septembrie 2018 8:18

O întrebare am domnule pompier.Statutul și codul deontologic prevede că dumneata să ai o conduită exemplară atât în familie cât și în societate. Nu lăsa violenta să-ți innegureze gândurile, agresivitatea asupra celor dragi o să te marcheze.Succes în continuare

>

in 17 Septembrie 2018 8:27

PLUTONIER ADJUNCT SAU AJUTANT???????

Pt 8:18>

in 17 Septembrie 2018 8:28

Care i intrebarea?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.