Pompierii salajeni au stins focul la bunuri de peste 10.000.000 de lei

0
1421

 

Pompierii salajeni au stins focul la bunuri de peste 10.000.000 de lei

In primele opt luni ale anului 2016, la nivelul inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Porolissum" al judetului Salaj au fost inregistrate un numar de 2.459 de evenimente. in 34 de cazuri, fortele de interventie s-au deplasat si nu au intervenit, iar in alte 18 situatii au fost intoarse din drum, totodata inregistrându-se si 30 de alarme false. Cele patru echipaje SMURD au fost solicitate in primele opt luni ale anului 2016 de 1.704 de ori, astfel: Zalau (896 cazuri), Simleu Silvaniei (306 cazuri), ileanda (256 cazuri), Nusfalau (264 cazuri).
Cele mai frecvente situatii de urgenta au fost incendii - 116, arderile necontrolate la vegetatia uscata - 30, valoarea bunurilor salvate in urma interventiilor ajungând la aproximativ 10.738.100 lei. Alte situatii de urgenta frecvente la care pompierii salajeni au intervenit au fost urmatoarele: asistenta de persoane - 55, descarcerari - 52, asanari de munitie - 10, sablari carosabil - 7, salvari animale - 8, evenimente publice de amploare - 33, inundatii - 39.
De la nivelul inspectoratului au fost transmise 38 atentionari/avertizari hidrologice pe râurile din judetul Salaj si 65 de atentionari/avertizari fenomene meteorologice periculoase. 

Au salvat 183 de persoane

In urma interventiilor la care au participat serviciile de urgenta profesioniste au fost salvate un numar de 183 persoane (8 copii si 175 adulti) si s-au inregistrat 4 decese (3 adulti si un copil).
Eforturile iSU Porolissum din acest an au mai fost directionate catre desfasurarea unor actiuni de informare directa a populatiei, atât pe cale nemijlocita in centre de comune si sate prin relationare directa cu cetatenii, cât si indirect, prin intermediul tuturor instrumentelor care tin de mass-media, prin realizarea si distribuirea de afise si pliante, precum si, in cele din urma, pe aplicarea de sanctiuni contraventionale cu scopul bine definit de a fi inteleasa necesitatea conformarii cu normele legislative in vigoare si de a avea efectul dorit, acela de fi reduse cât mai mult riscurile din aria noastra de competenta. stop_coloana

Amenzi de 585.000 de lei pentru
nerespectarea normelor PSi

In primele opt luni ale anului 2016, inspectia de prevenire a executat la nivelul judetului Salaj un numar de 1.619 de controale. Pentru incalcarile normele de prevenire a incendiilor au fost aplicate un numar de 4.539 de avertismente si 348 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 585.800. lei. "Pentru viitor eforturile noastre vor fi orientate pentru asigurarea, organizarea si desfasurarea activitatilor de prevenire la unitatile administrativ teritoriale, institutii si operatori economici, pentru cresterea eficientei activitatii si preintâmpinarea aparitiei unor disfunctionalitati", spun reprezentantii iSU Porolissum.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.