SondajRSS Feed

Pompierii dezvaluie in detaliu cum a fost posibil dezastrul de la supermarketul Crolux din Zalau

2 Octombrie 2018

Focul a izbucnit de la instalatia electrica a unei lazi frigorifice si s-a extins cu repeziciune. Magazinul abia fusese inspectat de pompieri in luna august si au fost gasite o suma de nereguli, pentru care s-au aplicat sanctiuni contraventionale. Cladirea nu era autorizata din punct de vedere al securitatii la incendiu.

Pompierii au reusit sa identifice cauza probabila a incendiului care a mistuit supermarketul Crolux din Zalau in noaptea de sambata spre duminica. Tehnic spus, a fost vorba de efectul termic al curentului de la motorul electric al unei lazi frigorifice.
Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al ISU Salaj, ne-a transmis totodata o suma de detalii din care reiese ca supermarketul nu era autorizat din punct de vedere al securitatii la incendiu, iar compartimentul de specialitate de la ISU Salaj a efectuat aici un control in luna august, constatand o serie de deficiente privind apararea impotriva incendiilor, control in urma caruia a aplicat si sanctiuni contraventionale.

Desfasurarea de forte ale pompierilor a fost uriasa

In ce priveste interventia pompierilor de sambata seara, care a durat pana duminica dimineata doar pentru lichidarea focului, pompierii precizeaza ca au fost anuntati prin 112 de incendiu de catre paznicul magazinului, la ora 21.54. Pompierii au ajuns in numai patru minute, intervenind initial cu trei autospeciale de stingere si alte autoutilitare necesare, inclusiv o ambulanta SMURD, o desfasurare impresionanta de forte menita sa inlature orice pericole. Acestora li s-au adaugat apoi alte trei autospeciale de stingere de la |imleu Silvaniei si de la Jibou.

Pompierii au incercat mai intai sa stinga focul
din interior, dar incendiul era deja mult prea extins

La fata locului, fortele de interventie au co

Pompierii dezvaluie in detaliu cum a fost posibil  dezastrul de la supermarketul Crolux din Zalau
nstatat ca din interiorul magazinului se degaja foarte mult fum. Pompierii au intrat in magazin prin partea din spate, iar dupa misiunea initiala obligatorie, de recunoastere, s-a actionat pentru stingerea incendiului din interiorul supermarketului. Imediat dupa inceputul operatiunilor au constatat ca focul cuprinsese deja structura din lemn a acoperisului si planseului. De mentionat ca structura acoperisului si a planseului era din lemn de brad cu invelitoare din tabla si izolata cu carton asfaltat.
Din cauza materialelor combustibile si a vantului puternic, avand in vedere si amploarea incendiului, s-a actionat pentru stingere din exteriorul magazinului. “ndepartarea invelitorii acoperisului s-a dovedit dificila din cauza riscurilor existente. Interventia a fost una dificila, in conditii vitrege, focul fiind foarte puternic, astfel ca nu s-a putut salva mai nimic. Acoperisul magazinului si marfa din interiorul acestuia s-au facut scrum.


Valvataia a fost atat de puternica incat a afectat
si cladirile din jur si masinile parcate in apropiere

Concomitent cu actiunile de stingere a incendiului, pompierii au luat si masuri de protectie a cladirilor invecinate. Cu toate acestea, din cauza radiatiei termice foarte puternice, au fost afectate geamurile cladirilor invecinate si cateva autovehicule parcate in apropierea supermarketului.

Vizualizari 6780
Comentarii articol

>

in 2 Octombrie 2018 8:02

Dar despre furtunele sparte și robineții ințepeniți ale pompierilor de ce nu zice nimeni nimic???

>

in 2 Octombrie 2018 8:12

Pompieri=pilosi publici ,niste legume alterate

>

in 2 Octombrie 2018 8:27

4minute?????ce vrajeli de 2 bank

>

in 2 Octombrie 2018 9:16

Nu tot clamați că magazinul nu avea autorizatie, caci nu justifică cu nimic degringolada de la unitatea de pompieri Zalău. Aceştia sunt foarte buni la exerciții demonstrative, bine regizate, pe platoul de marmură şi la intervenții unde arde o căpiță de fân şi unde se deplasează cu tot efectivul. Acest incendiu a fost en examen ptr.ei unde nu au dovedit nimic şi cineva ar trebui să răspundă.

>

in 2 Octombrie 2018 9:52

Noroc cu oamenii din jur care s-au ocupat de hidrant,pompieri habar nu aveau că există hidrant in zona (sa vi tu cu 2 autospeciale si apa in ele cat sa uzi florile in grădină) restul mașinilor de pompieri au venit la ora 1 cand clădirea era devastată \r\n

>

in 2 Octombrie 2018 10:23

Delia... "o impresionantă desfăşurare de forțè" care de fapt nu au ştiut cu ce se mănâncă şi ce trebuie să facă într-o asemenea situație. Iar "forțele de intervenție" s-au transformat intr-un fâsss penibil şi cu urmări grave.

>

in 2 Octombrie 2018 10:26

La pompieri si la doctori e de rau cand apelezi. Vai de omul ala.

>

in 2 Octombrie 2018 11:00

Desfasurarea de forte impresionanta se referea la faptul ca erau multi la masinile de pompieri si in curte, nicidecum ca se straduiau cu furtune multe si scari sa stinga incendiul.

>

in 2 Octombrie 2018 11:22

Trantorii de pompieri au fost luati prin surprindere : ))) dormeau toti, claie peste gramada ...

>

in 2 Octombrie 2018 11:32

Az salarii de mii ín euro. Pt.ce??????

Asa se intampla>

in 2 Octombrie 2018 12:00

cand "specilaistii" sunt angajati din "sursa externa", adica fara nicio pregatire in domeniu. Similar la Politie.

>

in 2 Octombrie 2018 12:25

Pompierii sunt inc-o categorie bugetara platita foarte bine si nemeritat.Sunt mai multi sefi decat personalul de la interventii.

>

in 2 Octombrie 2018 12:50

Am vazut, îmbrăcate în uniformă de popmpieri, tot felul de "fătuce", care la prima vedere nu cred că ştiu să țină în mână un furtun sau o tulumbă. Ălea pentru ce sunt plătite?

>

in 2 Octombrie 2018 13:21

Fatucile nu stiu sa tina de furtun pentru ca furtunul este mult prea gros pentru manutele lor fine . Manutele lor fine se muleaza perfect pe pula sefilor din ISU de aia au fost angajate acolo . De incendii sa se ocupe prostii cum pot cu ce pot iar daca nu pot odata si odata tot se va stinge focul doar nu o sa arda o vesnicie .

>

in 2 Octombrie 2018 13:29

Poate nu sunt pompierii nostri asa buni sa stiga focu dar sa vezi ce buni sunt in a gasi vinovatii pentru incendiu. Sa vezi ce buni sunt sa dea amenzi usturatoare pentru cei pe care ii considera vinovatii. Sa vezi ce propaganda baga in presa ca s-au luptat cu focu , ca s-au batut cu focu ,ca au terfelit focu ,ca au intervenit in efectiv de lupta ultrasupermega . Pacat ca a ars tot . Nu au salvat nimic .

>

in 2 Octombrie 2018 14:43

Dupa asa interventie ratata ar cam trebui investigata nu doar cauza incendiului ci inclusiv isu, sa vedem de ce au performanta asa slaba in teren. II laudam cand merita, dar cand fac greseli grosolane nu poti trece cu vederea

>

in 2 Octombrie 2018 15:28

Aș propune ca pompierii sã fie plãtiți in funcție de performanțe!! Nu mi se pare normal ca sã primeascã salar 50000-60000 de lei salar pe an pentru 2-3 incendii din care nu sunt in stare sã salveze nimic!!!

>

in 2 Octombrie 2018 17:46

Trantori

>

in 2 Octombrie 2018 19:00

Pompierii iti cer sa ai stingator de incediu si foarte important ptr Ei este schita de evacuare.Ce sa faci cu aceac schita pe care daca nu o ai te amendeaza dar intr-un cinematograf,intr=o sala de spectacole.intr-un magazine. de parca oamenii din interior o sa fuga la acea schita si o sa iasa afara dupa acel desen.suntem de rasul curcilor.dar ce faci cu schita intr=un grajd cu boi,vite am vrut sa spun\r\n

>

in 2 Octombrie 2018 20:28

...si mai vor pensie la 50 ani!\r\n

>

in 2 Octombrie 2018 20:49

Stii ce sa faci cu schita? Sa o stii pe de rost ca doar asa iti salvezi curu. Astepti sa vina pompierii sa te scoata afara de urechi?!

>

in 3 Octombrie 2018 0:13

Foarte slab pregatiti dommii astia de la pompieri.A fost examnul lor..si l-au picat.Trebuie sa invatam sa ne salvam casele...si m-ai presus de atat vietile.Pe acesti trantori nu ne putem baza.\r\n"Lenea" si neprofesionalismul de sambata noaptea ar trebui anchetate si pedepsite.\r\nVor salarii?si noi vrem siguranta!!!

Dragoste>

in 4 Octombrie 2018 12:01

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

>

in 4 Octombrie 2018 14:58

Muie

>

in 5 Octombrie 2018 5:42

Nu-i nimic. Asigurare avea. Si se va plăti tot ce era acolo.\r\nAsa se vinde marfa mai nou. Ori ceva pestă porcină. Ori incendiu.

>

in 6 Octombrie 2018 20:49

Stimati pompieri, care cereti mult si nu oferiti nimic, faceti doar simulare la incendiu,va rog sa inchideti Casa Poporului , deoarece nu are autorizatie de securitate la incendiu .Deasemenea va rog sa inchiteti scoli, spitale, gradinite, primarii, si alte institutii ale statului care nu sunt autorizate.De ce sunteti toti bugetarii impotriva privatilor? Poate ati uitat ca salariile pe care nu le meritati vin din mediul privat.Noi muncim, iai voi luati banii.Noi cu noi si voi pe noi.Ati distrus un bussines , ati lasat sufletele arse ale angajatilor care si-au pierdut locul de munca. RUSINE!!!\r\n\r\n

Ce treab? are pompierul cu bussinesul>

in 8 Octombrie 2018 21:32

Man îți vezi doar de problema ta.Și anume că tu lucrezi la privat și câștigi puțin. Ție să îți fie rușine deoarece habar nu ai despre munca oamenilor ăstora dar îți dai cu părerea. Cu ce e vinovat pompierul că patronul nu și-a luat măsuri să nu-i ardă businessul? Aud? Tu dacă îți lași acasă radiatorul în priză și-ți ia foc casa e de vină pompierul? Om de căcat ce ești, dar dacă nu ar mai fi pompieri și le-ai lua tu banii lor de salariii și ți-ar arde casa în fiecare zi ar fi bine? Căcatu drc...

Dragoste>

in 9 Octombrie 2018 2:26

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: email: ogagakunta@gmail.com sau whatsApp +2348069032895

Pompierii.......>

in 17 Octombrie 2018 18:28

Ar fii cazul ..si sa se ia masuri hotarate ..si in zona Bocsa ..,sat BOCSA ..unde ..actualul dn..primar sustine ca a luat masuri corespunzatoare in acest sens !!! Sincer am f. multe dubii ..la acest capitol ... Sa se verifice urgent ...citi hidranti din satul BOCSA ..sunt functionali ..Din discutiile cu persoanele din sat ..rezulta ...doar ca 1(unu ) este ...!!!! Daca pompierii ,cond. lor ..nu i-au masuri hotarate ..acesti nu isi justifica ...salariile destul de mari ce le i-au !!!! Asteptam ...reactiile ..controale ..in acest sens ...!!!!\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.