SondajRSS Feed

Se va interzice panda cu radarul; activitatea de potera trebuie inlocuita cu masuri cu accent pe preventie

Politistii vor trebui sa iasa cu radarele din tufisuri

22 Februarie 2018

Comisia juridica a Senatului a dat marti raport favorabil unei initiative legislative prin care se propune ca radarele sa se instaleze exlusiv pe autovehiculele care prezinta înscrisuri si însemnele distinctive ale politiei rutiere. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art.109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice este initiata de parlamentari PNL, printre care senatorul Alina Gorghiu si deputaul Raluca Turcan.

Unul din argumentele parlamentarilor initiatori este ca "atât prin cadrul normativ (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), cât si prin atitudinea si comportamentul lucratorilor politiei rutiere nu se acorda niciun fel de atentie preventiei aparitiei evenimentelor rutiere nedorite".
Potrivit propunerii, dispozitivele fixe sau mobile destinate masurii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezinta înscrisuri si însemnele distinctive

Politistii vor trebui sa iasa  cu radarele din tufisuri
ale politiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate masurarii vitezei se vor utiliza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta înscrisurile si însemnele distinctive ale politiei rutiere. Initiatorii proiectului de lege dau ca exemplu amplasarea unei machete care imita o autospeciala cu radar, pe DN 17, în Comuna Poiana Stampei, datorita careia, dupa amplasare, nu s-a mai înregistrat nici un accident rutier cu victime, desi portiunea de drum este cunoscuta la nivel judetean pentru multiple accidente soldate cu decese.

Vizualizari 2931
Comentarii articol

Biroul de presa Ciuma Rosie>

in 22 Februarie 2018 0:34

In numele legii, noi , Cuhomo si Narchisha am luat aceasta decizie astfel incat militienii sa poata vinde la vedere lubenita si dovleci ,multumim

>

in 22 Februarie 2018 0:42

Felicitari deputatului Liviu Balint si mu ie comentatorului de mai sus care este invidios

TIGANII>

in 22 Februarie 2018 1:02

SA VA FIE RUSINE LA AMINDOI PENTRU CE COMENTATI SI SISCRIS MAI SUS.

>

in 22 Februarie 2018 6:19

Intr.o tara civilizata, asa ar trebui. Pai asa scade venitul la buget, nu cred ca o sa fie de acord psd ul. Mai bine mor oameni, numa sa intre banii.

>

in 22 Februarie 2018 7:13

Nu radarul este supărător ci faptul ca am vazut ca este amplasat la ieșirea din localități unde există posibilitatea să ai câțiva km.in plus.Vad ca sunt la iesirle din Hereclean,Badon,Pericei,Virsolt,Sutor,Ciumarna,Ileanda si alte localitati,cat si pe contrasens pe pasarelă spre Jibou.Agentii au partea lor de vina dar de la conducerea MAI si pana la șefii poliției ,toti sunt de vina,toti cer amenzi si tot mai multe chiar si în mod indirect.Ieri , politisti de la secția Crasna o agenta si un agent opreau fără motiv autoturismele ptr.control,asa fără motiv doar pentru control.Desi tineri vad ca nu au invatat nimic se procedează la fel ca si înainte. .De ce se opresc autovehiculele fără motiv?Poate pica o contravenție,chiar tot asa am rămas în mentalitate?Cei tineri ar trebui să fie altfel,din pacate au dobândit metehne vechi.Rusine.

>

in 22 Februarie 2018 7:13

Bai artur iar ești pe lângă.....de la amplasare radare strict pe mașini cu înscrisurile poliției....până la a nu mai face pândă. E cale lungă. Dar de ce sa strici un articol spunând adevărul?

>

in 22 Februarie 2018 7:47

Iar nu ești documentat.....artur

>

in 22 Februarie 2018 9:06

D-lor politisti puneti-va o data si voi in situatia celui care poate incalca legea fara sa vrea,daca ave-ti parinti civili si cu o leaca de materie cenusie intrebati-le pararile despre ce face-ti voi uneori, voi stiti ca si AVERTISMENTUL este tot sanctiune asa ca ar vfi bine sa aplicati cand se impune dar numai atunci, stiu ca la multi dintre voi parintii au dat spagi ca sa intrati in politie,uitati-le si fiti oameni

como>

in 22 Februarie 2018 13:02

Sa mori in cancer asta care tot scrie de Como\r\n\r\n

>

in 22 Februarie 2018 14:43

Ce bine ar fi sa ne dea doar flori polițiștii nu amenzi ca afara așa fac, nu amendează, toți ar fi Numa pupici

>

in 22 Februarie 2018 15:50

Sa zica un sofer ca nu a vazut in viata lui politist fara centura si vorbind la telefon.Si multi au cunostinte care umbla dupa ce servesc un pahar,doua.

Lucru la domiciliu!O>

in 22 Februarie 2018 17:54

Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email pacurarumarioara1964@gmail com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.