SondajRSS Feed

Politistii salajeni au amendat anul acesta 44 de soferi care nu transportau copiii in siguranta

20 Iunie 2018

În primele cinci luni ale acestui an, în urma a 17 actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, politistii salajeni au aplicat 44 de sanctiuni contraventionale celor care nu au respectat prevederile legale privind transportul copiilor, din care 13 pentru nerespectarea obligatiei de a se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta si 31 pentru nerespectarea dispozitiilor privind transportul copiilor în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate. Politistii atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor privind transportul copiilor, întrucât cei mici nu se pot proteja singuri.

Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii în vârsta de pâna la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia celor destinate transportului public de persoane, precum si a taxiurilor daca în acestea din urma ocupa orice alt loc decât cel de pe scaunul din fata, în conditiile prevazute de regulament.
Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o &ic

Politistii salajeni au amendat  anul acesta 44 de soferi care  nu transportau copiii in siguranta
irc;naltime de pâna la 150 cm, pot fi transportati în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta doar daca ocupa, pe timpul transportului, orice alt loc decât decât cel de pe scaunul din fata.
În cazul nerespectarii obligatiei de a se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum si în cazul nerespectarii dispozitiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, conducatorul autovehiculului este sanctionat cu 2-3 puncte-amenda si 2 puncte de penalizare.

Vizualizari 966
Comentarii articol

>

in 20 Iunie 2018 8:25

150 cm ?!! Pai sunt femei mai mici de 150 cm !

>

in 20 Iunie 2018 10:43

dnele mignione sa-si muta volanul in spate daca vor sa conduca :).... si ele sunt copii peste 3 ani :)

>

in 20 Iunie 2018 16:03

Zi de zi daca ar fi asemenea controale ar fi cel mai bine... caci multi inconstienti poarta copiii ca un sac de cartof.. mai se si enerveaza daca le zici ceva!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.