Politistii au legitimat 48 de persoane si au aplicat 26 de sanctiuni pentru nerespectarea masurilor Ordonantei militare

15
2410

 

Politistii au legitimat 48 de persoane si au aplicat 26 de sanctiuni pentru nerespectarea masurilor Ordonantei militare

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, echipajele mixte formate din politisti, jandarmi si politisti locali au verificat respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19. Astfel, in intervalul orar 22.00-6.00, polisistii au legitimat 48 de persoane si au aplicat 26 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 30.200 lei. Conform prevederilor Ordonantei militare nr. 2, in intervalul orar 6.00-22,00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintelor/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatilor profesionale si inapoi.
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companiei/domestice. De asemenea, in intervalul orar 22.00-6.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prezentate anterior. Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe proprie raspundere. Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la ceerea personalului autoritasilor abilitate, o declarasie pe propria raspundere, completata in prealabil. Declarasia pe propria raspundere trebui sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuinsei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura. Masura se aplica incepand din data de 23 martie ora 22.00. Totodata, conform prevederilor ordonantei militare nr.2, persoanele izolate la domiciliu, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institusionalizata, sub paza. Persoanele carantinate, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locasia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritastilor competente, sunt carantinate pentru o noua perioada de 14 zile. Atensie, aceste masuri nu exonereaza persoanele de raspunderea contravensionala sau penala!
( Conform prevederilor legale, sanctiunile contraventionale sunt intre 100-5000 de lei – pentru persoanele fizice si intre 1.000-70.000 de lei, pentru persoane juridice). De asemenea, pe perioada mentinerii starii de urgenta, politistii vor circula cu semnalele luminoase in functiune.

 

 

 

COMENTARII

  1. Dar care trebuiesc sa meargă la munca tot pe ei cade nu vede ca masina este cu scara si aparatură la ei le trebuie dovada rusine sa le fie numai sa dea amenzi la romii nu ca nu au de unde plati se plimbă ca pe bulevard

  2. Sa dai la un biet muncitor 1000 lei dupa o zi munca merge cu frică in spate sa nu se îmbolnăvesc și a sa este răsplăti cu o amendă frumos din partea lor asta este românia bravo 1000 de lei la un salariu minim pe economie \r\n

  3. Oare chiar e asa de greu sa intelegi gravitatea situatiei actuale si sa respecti niste legi? De fapt da, am uitat..unele persoane (sa nu folosesc o expresie mai dura) se cred deasupra legii...din pacate sunt prea lejere legile...ar trebui puscarie sau cel putin amenzi de zece ori mai mari (nu amenda de 1150 RON cat este media amenzilor). Daca nu putem noi sa ne trezim...ne va trezi virusul cu siguranta.

  4. Daca azi merg dupa piine scriu in declaratie ca ma duc dupa piine? si mine ma duc la farmacie scriu in declaratie ca ma duc la farmacie? Deci in fiecare zi trebuie sa comlectez alta declaratie? Cine imi da mie formulare ? Nu exiata in Romania o persoana cu sapte ani de acasa sa poata explica sa intelegem toti si cei cu doctorant si plugari cum trebuie sa facem ? Sa sunam la presedinte ?

  5. ba ce idi oti, sterg comentarii la greu, suntem mintiti de ingheata apele ma ca c in ea tara, importati prostituate si cersetori la greu din italia spani a si anglia toti tiganii ii bagati aici la tratament sa dea virusu in voi conducatori sa mai raman doar amintirile din voi .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.