Politistii au amendat o adolescenta pentru nerespectarea masurii de izolare la domiciliu

4
1796

 

Politistii au amendat o adolescenta pentru nerespectarea masurii de izolare la domiciliu

Potrivit Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, o adolescenta de 18 ani a fost sanctionata de politisti pentru ca a iesit din locuinta, desi era izolata la domiciliu.

La data de 15 martie, o adolescenta de 18 ani din Jibou s-a intors din Germania si a intrat in izolare la domiciliu. Vineri, 20 martie, la ora 16:00, patrula mixta fomata din doi politisti si un jandarm au identificat-o pe aceasta in autoturismul personal, pe strada din fata imobilului. In momentul identificarii autoturismul era cu motorul pornit. Fata de tanara, politistii au luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 1000 de lei, conform ordonantei militare nr.1/2020.

Reamintim ca toti cei care nu respecta masurile si prevederile impuse de autoritati risca sa fie sanctionati sau pe numele acestora sa fie intocmite chiar dosare penale. In continuare, politistii si jandarmii vor face controale inopinate la toate persoanele aflate in izolare la domiciliu, precum si la cele carantinate.

Sanctiunea aplicata de politisti in acest caz respecta prevederile ordonantei militare nr.1/2020. Potrivit acesteia, cei care nu respecta masurile impuse ca urmare a decretului privind starea de urgenta risca: amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei daca sunt persoane fizice, respectiv de la 1.000 la 70.000, daca sunt persoane juridice. Aici vorbim de sanctiuni aplicate de politie. Pe de alta parte, inspectorii sanitari pot aplica si ei amenzi, cuantumul acestora fiind mult mai mare (de pana la 20.000 de lei). Nerespectarea normelor de carantina si/sau izolare la domiciliu poate duce si la pedepse mai drastice – dosare penale si pedepse cu inchisoare.

 

 

 

COMENTARII

  1. dar puhoiu de lume prin zalau de ce nu-i macar atentionat?bravo ,a-ti amendat o fata... felicitari, erau multi hai hui prin zalau cu pungile la mana si nimeni nu i-a intrebat !

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.