SondajRSS Feed

Efectiv subdimensionat si deficit de calitate - minusuri importante din IPJ Salaj

Politiei din Salaj ii lipsesc 76 de oameni si experienta celor aproape 100 de politisti care s-au pensionat in ultimii doi ani

4 Februarie 2019

Opt functii-cheie nu au in acest moment titulari si sunt ocupate de sapte imputerniciti si un desemnat

Anul trecut s-au facut pasi importanti in acoperirea deficitului de personal
Gabriel Terhes, comandantul IPJ Salaj, spune ca deficitul de calitate poate fi depasit prin intensificarea pregatirii in teren a politistilor

Inspectoratului de Politie Judetean Salaj are un deficit de 76 de politisti, fapt ce se rasfrange implicit ca un minus important asupra capacitatii de a asigura climatul de siguranta in judet.
Organigrama IPJ Salaj are prevazute 617 posturi, din care sunt ocupate doar 541 de posturi. In IPJ Salaj activeaza acum 106 ofiteri, 411 agenti de politie si 23 personal contractual.
Dupa valul de pensionari din toamna anului 2017, si in 2018 au parasit unitatea 21 politisti, din care 10 prin încetarea raporturilor de serviciu cu drept la pensie, 9 prin mutare în cadrul altor unitati si doua alte cazuri.
IPJ Salaj spune ca, pentru acoperirea deficitului de personal, la nivelul Politiei Române s-au elaborat si adoptat masuri legislative si administrative care au avut ca scop încadrarea din sursa externa a politistilor si considera relevant ca în anul 2018 au fost incadrati 38 de politisti (7 ofiteri si 31 de agenti), ca un pas în îndeplinirea obiectivului ministerului de reducere a deficitului de personal.
În prezent, la nivelul inspectoratului sunt împuterniciti pe functii de conducere sapte politisti, iar unul este desemnat sa coordoneze activitatile uneia dintre structuri.
Inspectorul sef de politie Gabriel Terhes, comandantul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, spune ca deficitul de politisti, ca numar, da si deficitul de calitate, dupa plecarea din sistem a multor politisti experimentati, sunt probleme care pot fi rezolvate.
"In momentul de fata avem 87,5 la suta din posturi ocupate. Daca derulam putin in urma, realizam ca in cursul anilor 2017 – 2018, prin diferite forme, avem in jur de 100 de politisti care au plecat din sistem. Daca ne uitam mai atent, ne dam seama ca acestia sunt cei care au plecat cu drept de pensie. Ca sa poata sa indeplineasca conditiile legale de pensionare, trebuia sa fi desfasurat acti

Politiei din Salaj ii lipsesc 76 de oameni  si experienta celor aproape 100 de politisti care s-au pensionat in ultimii doi ani
vitati cel putin de 20 - 25 de ani in aparatul politienesc. Ceea ce, pe langa o varsta de peste 47, 48 chiar si 50 de ani, reprezinta si o experienta acumulata pe parcursul acestor ani. Fara discutie ca ne confruntam cu un deficit numeric de personal, dar ne confruntam si cu un deficit de experienta, calitativ, dar care decurge in mod normal din acest proces. Un politist care vine dupa un an de zile de scoala de politie nu poate avea experienta unuia cu 20 de ani de vechime in spate. Exista o asemenea problema, dar eu cred ca, atat prin masurile dispuse de MAI, cat si prin cele luate de IPJ Salaj, trebuie ca aceste mici deficiente sa fie rezolvate. Prin intensificarea pregatirii personalului si prin module de pregatire practica, la care politistii tineri vor participa alaturi de mai multi specialisti din cadrul structurilor operative, inclusiv din structurile de actiuni speciale. Suntem un judet de categorie mica, neexistand o problematica operativa deosebita. Chiar daca fenomenul infractional este in crestere. Avem la nivelul IPJ Salaj, fata de anul anterior, o crestere cu 221 de fapte sesizate", spune seful IPJ Salaj, Gabriel Terhes.

14 politisti cercetati – sase atentionari,
doua mustrari, o amanare a promovarii
in grad si cinci cazuri clasate

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj au fost cercetati pe parcursul anului trecut 14 politisti, din care doi ofiteri si 12 agenti de politie.
În urma cercetarilor, fata de sase politisti s-a dispus atentionarea scrisa (masura administrativ preventiva), trei au fost sanctionati disciplinar (doi cu mustrare scrisa si unul cu amanarea promovarii în gradul profesional urmator), iar în cinci cazuri s-a dispus clasarea, întrucât nu au rezultat abateri în urma cercetarilor.

Vizualizari 5162
Comentarii articol (22)

>

in 4 Februarie 2019 0:11

Trantori.

>

in 4 Februarie 2019 0:54

Politiei din Sj ii lipsesc multi coeficienti la IQ.

Scandalos !>

in 4 Februarie 2019 5:13

Pensia militara este de trei ori mai mare decat CEA civila. Oare de CE ?

>

in 4 Februarie 2019 7:17

A cui pui este acest Terhes,ca precis are pe cineva influent.

>

in 4 Februarie 2019 8:10

statul politenesc s-a imbuibat din pensiile noastre cu pensiile lor "speciale" si acum se plange .RUSINE!!!!!!!!!!!!!

>

in 4 Februarie 2019 8:13

Cu Tzatza de Carmen la conducere nimic nu ne mai poate mira.Institutie folosita in scopuri personale ,obedienta partidului rosu.

>

in 4 Februarie 2019 8:22

Are mama unguroaica tata decedat,a lucrat in politie,dar afost dat afara pt furt de scaune de la IPL.Afost numit marele MAISTRU laIAIFO.

>

in 4 Februarie 2019 9:00

\r\n Tot la doi pasi calci pe pungi cu prenandez. Strada Sf Vinere este impanzita de drogati care fug ziua in amiaza mare dupa cetatenii cu amenintari ingrozitoare. Unde sunteti voi cei pe care noi face scrificii si va asiguram imbracamintea si ancarea. Nici urma de politie doar la meciuri si pe bulevard in masini, al panda la circulatie atat. D- le primar in alte tari europene tot la doi pasi trece un politist pe langa tine pe scutere, calare etc. Cand credeti ca va disparea frica care a pus stapanire pe acest oras? Atentie pot cadea prada din familia dv. sau chiar dv. dupa cat de avansata este situatia.

>

in 4 Februarie 2019 11:02

Ce profesionalism când șeful IPJ a fost incapabil sa promoveze un INTERVIU nu concurs, asta da ipocrizie...sa vorbești de calitatea scăzută a serviciului polițienesc tu incapabil...îmi aduc aminte când lucram pentru miliție in urma cu mai bine de 10 ani și când cereai un sfat de la vreun comisar... nu numai ca nu erau in stare sa răspundă dar te mai și luau la mișto...

>

in 4 Februarie 2019 11:43

Inseamna ca au fost in plus 24de politisti,ca daca au plecat 100 iar acuma este necesar doar 76 ,nu asa?

>

in 4 Februarie 2019 12:56

CATI LE LIPSESC EU ZIC VREO 25OO \r\n

>

in 4 Februarie 2019 13:21

Nu există motiv corect (decît cel medical) să te pensionezi sub 50 de ani!

>

in 4 Februarie 2019 13:56

Pe unde ajung absolventii din Salaj dupa terminarea acestor scoli de subofiteri?

>

in 4 Februarie 2019 14:17

Poliției din Sălaj ii lipsesc mult mai mult decât personal... ii lipsesc proceduri de intervenție clare bazate pe realitate, ii trebuiesc echipament de intervenție performant (arme noi, veste anti injunghiere, uniformă adecvata, lanterne, etc.) șefi cu adevărat pregătiți care sa aibă o atitudine proactiva sa caute constant noi moduri de acțiune cât mai eficiente și cât mai puțin periculoase pentru toți cei implicați, sa participe la conferințe internaționale unde măcar sa vadă ce înseamnă o poliție profesionista...din păcate Miliția Romană e departe de a fi o poliție in adevăratul sens al cuvântului.

>

in 4 Februarie 2019 14:26

Politiei îi lipsește omul din strada care sa fie în permanenta lângă cetățean, din păcate nu se întâmplă acest lucru birourile sunt pline iar în strada bate vântul.

>

in 4 Februarie 2019 15:28

profesianism la politie...incopetentaa, ar trebuii desfintata !!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 4 Februarie 2019 15:28

profesianism la politie...incopetentaa, ar trebuii desfintata !!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 4 Februarie 2019 19:45

Nu ii mai lasati la 45 de ani in pensie . Pensia este un lucru gandit ca oamenii sa il primeasca cand nu mai pot muncii . De aia se cheama pensie de batranete pensie de invaliditate . La 45 - 50 de ani inca mai poate munci mult si bine trantorul de militian firati ai dracu de securisti care ati ajuns sa conduceti tara asta cat va mai suporta mediul privat oare

>

in 4 Februarie 2019 20:45

Voi astia frustrati credeti ca un politist de 50 ani poate sa faca fata infractorilor 20 25 ani ?

>

in 4 Februarie 2019 22:25

Nu fac fata ca sunt unflati de grasi

>

in 4 Februarie 2019 23:35

Politia din fiecare stat este exact asa cum este si populatia din statul respectiv. Daca in Romania Politia este incompetenta, este datorita populatiei la fel de incompetenta, doar politistii fac parte din populatia tarii. Cum vreti sa fie altfel???

>

in 23 Februarie 2019 8:50

Prietene sunt sunte de politisti la sute de km de casa pt ca s-au scos doar 5 posturi la terminarea scoli, rezolvati problemele cu mutarile, v-ati interesat cati poliisti salajeni sunt la sute de km de casa din cauza ca sunt scoase cate 5 posturi maxim la fiecare promotie ?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.