SondajRSS Feed

IPJ Salaj a publicat raportul pe anul trecut

Politia salajeana dezvaluie cifrele negre al nelegiurilor din judet

1 Februarie 2019

Seful Politiei Salajene, inspectorul sef al IPJ Salaj, Gabriel Terhes, a prezentat ieri raportul de activitate pe anul 2018. Alaturi de comandantul IPJ Salaj, la conferinta de presa organizata la sediul unitatii au mai participat si sefii serviciilor Rutier, Ordine Publica, Investigatii Criminale, Investigarea Criminalitatii Economice si Resurse Umane.

"In cursul anului 2018, activitatea manageriala de la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj a fost orientata spre indeplinirea obiectivelor stabilite in Programul managerial, urmarindu-se in special mentinerea sub control a infractionalitatii si cresterea gradului de siguranta a cetateanului. Prin toate masurile, unitatea noastra a contribuit la realizarea sarcinilor specifice Politiei, in acord cu nevoile actuale ale comunitatii si prioritatile Uniunii Europene, in actualul context de securitate la nivel european", a declarat la comandantul Gabriel Terhes.

Peste 2.000 de scandaluri, 900 de inculpati
"condusi" de politisti cu japca, 600 de infractiuni

Politistii de ordine publica au participat la 277 de actiuni si au desfasurat activitati specifice cu ocazia organizarii a 525 manifestari publice (296 cultural sportive, 103 religioase si comemorative, 6 proteste si 120 alte manifestari).
Au pus in executare 900 mandate de aducere, au executat 542 controale la detinatorii de arme si munitie, au aplanat 2.036 stari conflictuale, constatând 605 infractiuni, din care 457 in flagrant.

A crescut cu 43 la suta numarul mortilor
in accidente rutiere fata de anul precedent

Politia salajeana a organizat anul trecut 771 de actiuni p linie de siguranta rutiera. A constatat ca, fata de anul precedent, pe raza judetului s-au produs cu 12,5% mai putine accidente, numarul persoanelor ranite grava scazut cu 25%, insa numarul persoanelor decedate a crescut cu 43%.
in functie de cauzele producerii accidentelor, pe primul loc se situeaza viteza neadaptata la conditiile de drum, urmata de nerespectarea regulilor de circulatie de catre biciclisti si de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor.
Au fost constatate nu mai putin de 34.406 contraventii rutiere pe parcursul anului, indeosebi pentru depasirea limitei legale de viteza, abateri savârsite de catre pietoni, biciclisti, mopedisti si carutasi, conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
Pentru abateri contraventionale grave, sanctionate de lege si cu masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce, au fost retinute, 1.838 permise de conducere.
De asemenea, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau fara polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, au fost retrase, pâna la remedierea cauzelor, 485 de certificate de inmatriculare.

246 de infractiuni economico – financiare,
116 persoane urmarite penal si un prejudiciu
de peste 31 de milioane de lei

In ce priveste criminalitatea economico – financiara, obiectivul principal al structurii de profil il re

Politia salajeana dezvaluie cifrele  negre al nelegiurilor din judet
prezinta combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, coruptiei, contrafacerii de marfuri, a infractiunilor din domeniul achizitiilor publice, precum si protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene.
In cursul anului 2018, au fost sesizate 246 infractiuni si s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de 116 suspecti.
Prejudiciul retinut, la emiterea rechizitoriilor este de 31,1 milioane de lei, cu 22,3 milioane de lei mai mult decat in anul precedent. Au fost recuperati, in numerar, in cont bancar sau prin masuri asiguratorii 17,7 milioane de lei.

S-au inmultit talhariile, ceva de speriat

Din totalul infractiunilor contra patrimoniului, 69% sunt furturi, 20% distrugeri, 4% inselaciuni si 2% tulburari in posesie, iar diferenta au constituit alte fapte. S-au inregistrat scaderi fata de anul precedent la infractiunile de furt de auto (36%), prin efractie (18%), de animale (10%).
Infractiunile de tâlharie inregistreaza o crestere cu 69%. Dintre acestea, 32% au fost comise prin smulgerea bunurilor, 27% in locuinte, 23% au fost stradale, 18% in societati comerciale, iar diferenta au fost comise in alte locuri. Ca loc al comiterii, 27% au fost comise in mediul urban si 73% in rural.
De remarcat este faptul ca nu au fost inregistrate tâlharii asupra factorilor postali, transportatorilor de valori sau in unitatile bancare.

Pistolarii Salajului – aproape 1.200 de persoane
detin legal in judetul nostru 2.647 de arme

in evidentele inspectoratului sunt inregistrate 1.152 persoane fizice si 33 persoane juridice autorizate pentru detinerea, portul si folosirea armelor letale si neletale, care detin, in total, 2.647 astfel de arme.
In cadrul actiunilor pentru respectarea legalitatii detinerii si utilizarii armelor s-au constatat 46 de infractiuni si au fost confiscate 48 arme letale si neletale (6 procurate si detinute ilegal), 2.315 bucati munitie, 215 kg vânat si un autoturism de teren, respectiv 30.000 bucati articole pirotehnice.

Adevarul e ca din padure se fura; dovada
ca au fost intocmite 161 de dosare penale

in privinta infractionalitatii in domeniul silviculturii, au fost inregistrate 161 de dosare penale, s-a confiscat cantitatea de 625,08 metri cubi de masa lemnoasa si au fost aplicate 558 de sanctiuni contraventionale la Legea 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Totodata, au fost confiscate doua autovehicule, 13 atelaje hipo, 7 fierastraie mecanice si 6 alte bunuri.
Prin 112 „Radarul padurii” au fost primite 37 de sesizari referitoare la transporturi ilegale de masa lemnoasa, din care s-au confirmat 22.

Vizualizari 4109
Comentarii articol (17)

>

in 1 Februarie 2019 1:33

a crescut cu 43% numaru mortilor in accidente rutiere si voi acordati permis de conducere unui asasin la volan beat si fara permis . pai nu sunteti voi politistii vrednici de cele mai crunte crime impotriva voastra si apartinatorilor familiilor voastre? adica noi va platim sa ne aparati si sa ne indreptati cand gresim si voi acordati permis de conducere la criminali ce ucid beti la volan si fara permis si ne vanati pe soferi cinstiti cand ne scapam la 62 la ora sa ne luati banii? nu sunteti voi niste lichele ordinare bune de scuipat in gura cand va intalnim? va mai credeti si speciali si vreti pensii speciale, pt ce????????

>

in 1 Februarie 2019 7:37

Foarte bine punctat 1,33!!!!

>

in 1 Februarie 2019 7:56

Istetule de la 1,33,nu politia i-a înapoiat permisul de conducere ci instanta de judecata care este competenta, documenteaza-te si după aceea comentează.

>

in 1 Februarie 2019 8:08

7:56 Instanta nu i-a inapoiat , ca nu a avut ce. Permisul a fost eliberat de politie si nu i-a fost luat niciodata. El a condus beta, fara permis si a ucis un om....

>

in 1 Februarie 2019 8:09

scuze beat

neleguirile>

in 1 Februarie 2019 9:04

Unde va este munca de prevenire.de cunoastere a populatiei si a starii operative pe diferite obiective?Nici nu stiti sa purtati o conversatie cu cetatenii asa sunteti de inculti si nnepregatiti cu toate studiile cu care va mandriti si pentru care luati bani in plus:Vai de capul vostru cu statisticile si constatarile voastre de marionete fara judecata!!!

>

in 1 Februarie 2019 9:26

Tâlhăriile au crescut cu 63%. Dar salariile polițiştilor au fost diminuate cu ceva pentru mună insuficientă şi fără performanță. Cine îi trage la răspundere pe polițişti pentru ce se întâmplă în municipiu şi prin județ? Nimeni. Aşa muncă să tot ai, fără răspundere şi cu salarii babane. Birourile sediilor sunt arhipline cu tot felul de angajați, care mai mult freacă menta, în loc să fie în stradă, prin cartiere, unde...arde.

>

in 1 Februarie 2019 9:36

Doamne, l-am vazut ieri la Salajanul TV , pe acest Terhes, care cica este seful IPJ. Un om mai jenant nu am vazut: descheiat pana la buric, abia stia sa citeasca de pe hartie, o dictie de om fara scoala , fara punct si virgula in exprimare etc.Jenant! Politia nu mai are oameni de valoare?

>

in 1 Februarie 2019 9:46

Poliția nu a avut niciodată oameni de valoare pentru ca Poliția nu a existat niciodată in statul român. Noi am avut și încă mai avem miliție, nu poliție.

>

in 1 Februarie 2019 10:34

Daca a crescut cu 43 la suta numarul mortilor \r\nin accidente rutiere fata de anul precedent, atunci "actiunile organizate pentru siguranta rutiera" sunt inutile. Aparent metoda de a sta la panda cu radarul nu da roade.

>

in 1 Februarie 2019 10:37

carmen gaz si dracnea penalul au facut din MAI (militienii apara infractorii)un minister de cacat dupa chipul si asemanarea psd-alde-udmr muie tuturor

>

in 1 Februarie 2019 15:11

Pe criminalul ala din chiesd lau facut cu permis dupa ce a omorât un om.Vai de capul lor ,nu știu unii de altii politistul prinde hotu judecătorul îi da drumul.

>

in 1 Februarie 2019 16:34

Dacă nici cu ingineri la conducere nu funcționează poliția atunci înseamnă ca trebuie desființată.

>

in 1 Februarie 2019 16:44

Educație rutieră, infrastructura adică autostrăzi, camere radar fixe (presemnalizate) camere de înaltă rezoluție pentru nefolosirea centurii apoi legislație clară și amenzi mari vor duce la scăderea accidentelor și infracțiunilor rutiere. Însă când vezi cetățeni care conduc auto fără permis, băuți și mai și omoară oameni nevinovați, iar instanța ii lasă liberi...nu prea mai avem nici o șansa...din păcate.

>

in 1 Februarie 2019 17:34

Iar vorbiti prostii. Politia doar IA permise, Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor DA permise. Mai multa politie pe drumuri si mai vizibila ar trebui, nu stat la panda. Si soferi mai inteligenti.

>

in 1 Februarie 2019 18:18

16:44, ai sintetizat PERFECT!

>

in 1 Februarie 2019 20:22

poate ne explica si noua noul sef al IPJ Salaj de ce camerele video, acele radare ultraperformante nu sunt puse in functiune. este vorba de un proiect pe fonduri europene de 4,2 milioane de euro

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.