SondajRSS Feed

Politia salajeana are la varf sefi desemnati, pentru ca nu-i cine sa ia nota de trecere la concursurile pentru ocuparea functiilor

6 Decembrie 2018

Calin Rolnic ramane adjunctul desemnat al sefului IPJ Salaj, Aurel Stirb, si el tot desemnat, pentru ca inca nu exista ofiteri care sa ia macar nota 7 la concursrile pentru posturile de conducere

Interimarul Calin Rolnic ramane pe functia de adjunct al sefului Politiei salajene, Aurel Stirb, pentru ca la concursul organizat luna trecuta pentru acest post nu s-a gasit un candidat care sa ia nota de trecere.
Prin ordin al ministrul de Interne, Carmen Dan, emis pe 3 decembrie, Calin Rolnic a fost imputernicit pentru inca sase luni pe functia de ajunct la Inspectoratul de Politie Judetean Salaj.
Niciunul dintre cei doi candidati la concursul pe post, desfasurat în 14 noiembrie, nu a reusit sa ia nota de trecere, minim 7. Un nou concurs a fost deja programat pentru 20 decembrie, tot prin sustinerea unei probe unice, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. S-ar putea asadar ca interimatul lui Rolnic sa se prelungeasca pentru doar doua saptamani, dar la fel de bine ar putea dura si sase luni, daca nici in 20 decembrie nu se gaseste un politist capabil sa ocupe postul prin concurs.
Calin Ionut Rolnic, la doar 28 de ani, devenit recent ginere al primarului Ionel Ciunt, a fost numit de ministrul de Interne PSD pe functia de adjunct în 24 mai, dupa numai opt zile lucrate în cadrul IPJ Salaj, ca ofiter specialist Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Anterior, Rolnic a lucrat în cadrul DGPI Salaj si DGIPI – Serviciul Autoprotectie Bucuresti.

Actualul sef al IPJ Salaj, Aurel Stirb, a dat examen
de doua ori, dar n-a reusit sa "impuste" saptele

Constatam ca functia de adjunct la IPJ Salaj ramane deocamdata ocupata prin desemnarea unei persoane, nu prin concurs. Dar ca si functia de sef al IPJ Salaj, ocupata de Aurel Stirb din septembrie 2017, dupa demisia lui Ovidiu Dosa, este ocupata tot prin desemnare, nu prin concurs.
Timp de un an, Aurel Stirb a fost imputernicit de ministrul de Interne Carmen Dan sa conduca in calitate de interimar Inspectoratul de Politie Judetean Salaj. Inainte cu doar cateva zile sa-i expire imputernicirea, IGPR a organizat primul concurs pentru cea mai importanta functie din Politia Salajeana. Dar Aurel Stirb a picat examenul. In septembrie, lui Aurel Stirb i-a expirat imputernicirea pe functia de inspector sef. Potrivit reglementarilor, ministrul de Interne avea posibilitatea de a imputernici o alta persoana sa conduca IPJ Salaj, pentru ca a treia numire ca interimar nu mai era posibila. Si Aurel Stirb nu a mai fost numit interimar, dar ministrul Carmen Dan l-a mentinut in functie, desemnandu-l sa conduca Politia salajeana. Din aceasta pozitie, Stirb a incercat pentru a doua oara sa obtina functia de sef al Politiei Salajene si a participat la concursul din 28 noiembrie, cand din nou s-a facut de rusine. Aurel Stirb a inregistrat astfel doua esecuri mari cat functia sa in in

Politia salajeana are la varf sefi desemnati, pentru ca nu-i cine sa ia nota de trecere  la concursurile pentru ocuparea functiilor
cercarea de a ocupa prima pozitie din IPJ Salaj cu acte in regula.

Predecesorii lui Stirb au avut toti examenul
luat din prima si au fost sefi cu acte in regula

Situatia lui Aurel Stirb este unica in istoria Politiei salajene, deoarece nicunul dintre fostii insepctori sefi ai IPJ Salaj nu a picat vreun concurs pentru a accede la aceasta functie.
Locotenent colonel Ispas Vasile a condus IPJ Salaj in perioada 1968 – 1982, fiind cel mai longeviv inspector sef din istoria Politiei salajene – a condus 14 ani. Locotenent colonel Leahu Ioan a fost si el seful IPJ Salaj in perioada 1982 – 1986; Locotenent colonel Ghergu Niculae a condus Inspectoratul in perioada 1986-1990; Colonel Dumitras Viorel a fost seful IPJ in perioada 1990-1997; Comisar sef Mastan Alexandru a condus IPJ intre 1997 si 2003; Comisar sef Ghiurca Iosif s-a aflat la carma Politiei salajene intre 2003 su 2016, fiind cel mai longeviv inspector sef dupa Revolutie - a condus 13 ani; Comisar sef Dosa Gabriel Ovidiu a fost seful IPJ in perioada 2016-2017; In fine, comisar sef Stirb Miron Aurel a fost imputernicit inspector sef în perioada septembrie 2017 - septembrie 2018, iar din septembrie este desemnat la comanda inspectoratului.

Fostul inspector sef Iosif Ghiurca spune
ca altadata examenul era examen, nu jucarie

Am discutat cu fostul inspector sef al IPJ Salaj Iosif Ghiurca, care a condus Politia Salajeana timp de 13 ani, despre ce inseamna sa ajungi si sa fii seful Politiei in Salaj.
Iosif Ghiurca ne-a dezvaluit ca atunci cand el a participat la concursul pentru functia de inspector sef au fost sase candidati, el reusind sa obtina din prima incercare nota cea mai mare, aproape 9. Iosif Ghiurca mai spune ca in 2003 concursul pentru functia de inspector sef era mult mai greu ca si astazi. Atunci, candidatii trebuiau sa prezinte un proiect de management, dupa care avea loc proba interviului. Astazi, singura proba este sustinerea unui interviu pe subiecte profesionale.
Politia salajeana se confrunta cu o grava lipsa de cadre si mai ales de profesionisti.
Fostul inspector sef Iosif Ghiurca spune ca a lucrat multi ani cu Aurel Stirb, care i-a fost adjunct timp de doi ani, si considera ca actualul sef al IPJ Salaj este un om constiincios, care si-a indeplinit cu brio atributiile si nu are o explicatie pentru care Stirb nu reuseste sa obtina nota de trecere la concursul pentru functia de inspector sef la IPJ Salaj.

Vizualizari 2979
Comentarii articol (26)

>

in 6 Decembrie 2018 7:35

Vai de ea tara pe mana cui a ajuns,de aceea pleaca elitele din ea.Cum sa te conduca sau sa ti dea indicatii astfel de oameni?De aceea aproape toti[cei cu studii superioare serioase]au ales strainatatea,nu au stat la cheremul acestor fel de oameni.Din cauza voastra ne au plecat copii din tara.

>

in 6 Decembrie 2018 7:43

cum cind statul le descarca remorcile de bani in curte,le da bani de mincare .,hainute bune , frumoase sicalde masini ,alimentate si mai iau si spaga cit de goala le este capatina ,de ce nu da nimeni de pamint cu aceste rebuturi genetice ale umanitati daca traiau in franta erau eratati acesti mascaroni,desteaptate romine pina nu-i tirziu

>

in 6 Decembrie 2018 8:01

Sa fi prost sa ai putere inca se mai aplica militienilor romani.

>

in 6 Decembrie 2018 8:11

Asa se ajunge, atunci cand se amesteca politicul in desemnarea castigatorilor la concursuri, mai ales in domenii in care se spune ca "nu se face politica".\r\nEste si motivul pentru care nu se mai intocmesc proiecte de management.\r\nInterviul este de fapt o discutie, "un schimb de pareri sau experienta" cu comisia, nu raman inscrisuri probatoare care sa poata fi verificate. Comisia in functie de "indrumarile politice" primite acorda ce nota doreste. Acesta nu poate fi contestata.\r\nNumirea intr-o functie de conducere trebuie sa fie validata de rezultatele obtinute in functia respectiva. Cum trebie interpretat faptul ca un inspector sef de politie care a condus mai mult de un an inspectoratul, o parte a timpului aproape singur, lipsindu-i adjunctii,cu rezultate apreciate drept "Bune si Foarte bune" la interviu nu obtine nota de trecere? Practica si rezultatele obtinute in acesta perioada,l-au validat in aceasta functie. Cinste lui.Era mai bine sa obtina la interviu nota 10 si sa nu se valideze in functie? Pacat ca i se strica cred intentionat imaginea, obtinuta prin munca cinstita in atatia ani, pornind practic de la zero in acesta profesie.\r\nPe vremea lui Ghiurca au inceput in politia salajeana asemenea lucruri.\r\nEl a fost primul care a castigat un concurs "legal" de inspector sef, la care nici macar nu s-a inscris....

como - desteptul>

in 6 Decembrie 2018 8:30

Pai daca m-ar amenda unul ca asta din politie, i-asi zice: ,,pleaca ma din fata mea, ca nu esti mai destept ca mine. Ia uite cine ma amendeaza! Unul care ocupa functia de militean fara examen"".

>

in 6 Decembrie 2018 8:31

Mãi mult vã freacã pe voi posturile de la poliția asta sãlãjeanã.De parcã la conducerea țãrii nu tot aşa este.Mai scrieți şi voi despre vreme,dacã nu aveți alte idei.În tot acest an poliția în sus poliția în jos.Sincer nu am nicio inplicație în poliție,dar ştirile astea deja devin penibile şi cu atât vast scrieți despre ei de parcã asta ar fi cel mai vulnerabil punct al sãlajului.

>

in 6 Decembrie 2018 8:39

Pai cei mai scabi oameni care se tem sa invete o meserie se fac politist.jandarmi .bodiguarzi.agenti de paza etc...

Rolnicie,rolnicie......mojicie,marlanie..>

in 6 Decembrie 2018 8:54

Se pare ca examenul asta pentru ocuparea postului de sef ipj Salaj si nu numai,atata timp cat este bazat doar pe un interviu si dupa doua examene ratate cu aceiasi actori sa nu fie atribuit niciunuia seamana a ceva cu dedicatie....Probabil pentru a-i facilita lui ginerica inca 6 luni de huzur sefesc.Posibil ca dupa cele 6 luni,timp in care PSD fiind in continuu declin acest ginerica neam de manivela sa nu isi mai faseasca nici macar post de ajutor la vreun post la Petrinzelu sau Poiana lui Blenche..Mai ales avand in vedere comportamentul de vataf pe care il practica,mai bine zis de caprar.

>

in 6 Decembrie 2018 8:54

Rusinos pentru imaginea politiei este ca isi organizeaza astfel concursurile pentru ocuparea unor posturi de sef incat se vede clar ca sunt cu dedicatie si cu vizarea unor anumiti preferati in a le ocupa.Ca pana la urma ce poate fi atat de greu la un concurs pe baza de interviu,mai ales atata vreme cat intervievatorii sunt mai jalnici decat intervievatii.Accederea unor astfel de posturi nu sunt de categoria a ocupa un loc la Academia de Fizica Nucleara sau Academia FBI de la Quantico!Astfel de concursuri arata ca traim vremea imposturii ,a manarelilor politice,a hilarului si nesimtirii,a lipsei de obraz si de decenta.Miticismul s-a instaurat cu toate relele sale in blandul nostru Ardeal care se vinde pe bucati ciopartit de brishka netrebnicilor care au invatat marketingul la piata de lubenita si gogosari de la Telemomarlan care tinde sa introduca in Romanika ca moneda nationala teleleul aidoma astora care umbla din post in post ,telelei ca bondarii din trandafir in trandafir!

STUDII MINCINOASE,MORALA,ETICA,CORECTITUDINE,VALOARE=ZERO>

in 6 Decembrie 2018 9:00

Este un punct vulnerabil al Salajului si al tarii,pentru ca majoritatea politistilor s-au folosit de studii de master sau licenta la Goldis,Spiru,Cantemir,pentru a ajunge in functii de conducere sau pentru avansari .Prin aceste studii "inalte si aprofundate" la ff, la fabricile de diplome ,au ajuns sa conduca destinele politiei romane,adica a celor care apara oamenii de raufacatori.Deci prin minciuna au beneficiat de bani foarte multi de pe urma acestor functii.Politia romana are mai multi comisari si chestori decat oricare alta din Europa,deci un sistem corupt din fasa.Fostul sef al politiei romane Petre Toba a plagiat lucrarea de doctorat,astazi vedem la stiri ca rectorul Academiei de Politie a plagiat lucrarea de doctorat si in alte lucrari stiintifice,deci putrefactia din sistem este demonstrata.

Daniel>

in 6 Decembrie 2018 9:06

La militiunea popularoasa posturile si functiile se ocupa de vla cel cu tzata-n gura iesit de pe bancile pretinsei scoli,pana la ala cu barba si mekla sura de -i portar,pe baza de piloace si agreement pulitic!Cine tzuka mai bine si mai apasat ala e castigatoru'!O trecut vremea interesului fata de trebile reale ale legii si ordinii!Amu-i vremea aducailor si-a managerilor de transport intern si international si a patronilor de buticuri si placintarii!Rusine!Ajungeti sa faceti dintr-o institutie respectabila de forta,o biata potaie plimbata de politruci si interese de bpartid si gupari de interese!Asta se deduce din ceea ce se intampla!Maine,poimaine o sa ne trezim la conducerea politiei cu vreun botanist ca al astora de la Politia Locala care in loc de pistol la centura va purta plasa de prins fluturi si uniforma lui Hyman!

>

in 6 Decembrie 2018 9:37

In concluzie daca ai functie nu inseamna ca esti si destept.

>

in 6 Decembrie 2018 12:50

Comasati concursul acesta cu cel de șofer la Primărie. Economie la buget.

>

in 6 Decembrie 2018 17:16

dl Ghiurca,\r\nmai bine lasa ti o jos ,ca se invata in brate

>

in 6 Decembrie 2018 19:04

Iosca, mai bine taceai ca nu macaneai

Om de onoare>

in 6 Decembrie 2018 20:31

Toți ce vb despre domnul Liviu Stirb ar trebui macar sa stiti cine este.ce fel de om este dar nu conteaza pentru voi asta sa stiti macar ca are pregătire în trecut trecut in armata cat 2 academii om serios care a tras multe pentru a ajunge und este rușine pentru ce-i ce nu vor sa-l lase sa promoveze ...zilele trebuie să fie..Nu?

Om de onoare>

in 6 Decembrie 2018 20:35

Toți ce vb despre domnul Liviu Stirb ar trebui macar sa stiti cine este.ce fel de om este dar nu conteaza pentru voi asta sa stiti macar ca are pregătire în trecut trecut in armata cat 2 academii om serios care a tras multe pentru a ajunge und este rușine pentru ce-i ce nu vor sa-l lase sa promoveze ..altul trebuie să fie..Nu?

Om de onoare>

in 6 Decembrie 2018 20:39

Mai avem un om de onoare pe care salajeni nu vor sa-l promoveze pe Dacian Ciolos..ce sa mai vb

>

in 6 Decembrie 2018 20:42

Asa a fost totdeauna in politie,cei mai nepregatiti dar foarte tupeisti.Nu i acuma altfel,minte putina,pumn greu.

>

in 6 Decembrie 2018 21:19

De ce nu participă Sturzu? Cred că ar lua examenul că-i pregătit omul

>

in 6 Decembrie 2018 21:27

un om de onoare amesteca ce vrea el, cum vrea el. Om de onoare ! :)))

>

in 6 Decembrie 2018 22:45

Pt21:27 Psd convins nu gunoaie ce sunteți

>

in 6 Decembrie 2018 22:46

Jos ciuma rosie

>

in 6 Decembrie 2018 22:48

Pt 21:27 cine esti tu pesedistule incult si prost

>

in 12 Decembrie 2018 22:19

Proiectul de management al lui Ghuirco Iosif a fost atat de bine facut si prezentat incat partidul sa fie multumit, asta insemna promovarea unor semianalfabeti prin incadrare directa apoi la cativa ani distanta avansati in corpul ofiterilor dupa care sa devina evident sefi de servicii. Dovada sta faptul ca sub comanda lui Ghiurco milita salajeana nu a performat si nici dupa ce acesta rusinos a parasit meseria de militist. Asta nici nu isi poate inchipui ce si cum ar trebui sa arate o politie adevarata, moderna indreptata catre nevoile cetatenilor dar si al politistilor deopotriva.

>

in 12 Decembrie 2018 22:22

Nu poti sa il crezi pe unul ca Ghiurco atat vreme cat a studiat toata cariera lui doar despre sistemul politienesc ancorat adanc in vechea militie din comunism. Parerea lor este nu doar fara substanta dar si neimportanta.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.