PNL-istii nu mai vor in ATOP, dar cer ca indemnizatiile membrilor sa fie micsorate

21
2041
PNL-istii nu mai vor in ATOP, dar cer ca indemnizatiile membrilor sa fie micsorate

Consilierii judeteni PNL au cerut ieri, in sedinta de Consiliu Judetean, reducerea indemnizatiei de sedinta pe care o primesc membrii Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica (ATOP), dupa un adevarat razboi politic purtat in ultimele saptamani cine sa fie membru in acest organism consultativ. 

Motivul inghesuielii in ATOP este lesne de inteles daca spunem ca pentru prezenta la sedinta lunara, fie ca emite, fie ca nu emite pareri, fiecare membru se alegea cu 1.200 de lei.
Liberalii au fost suparati ca majoritata PSD – UDMR din Consiliul Judetean a stabilit in asa fel incat doar un PNL-ist sa fie inclus in ATOP. Asa ca au decis ca si acest liberal sa renunte la post si sa ceara micsorarea indemnizatiei membrilor ATOP.
"In presa, dar si in randul opiniei publice, au aparut tot felul de nemultumiri si discutii legate de valoarea indemnizatiei de sedinta pe care o primesc cei care sunt membri ATOP. Pentru a nu mai spune lumea ca cei din ATOP primesc bani fara sa faca nimic, dar si pentru ca astfel de discutii pun intr-o lumina proasta atat consilierii judeteni, cat si Consiliul Judetean, propun reducerea indemnizatiei”, a declarat ieri consilierul judetean PNL Radu Nistorescu.
Nistorescu a propus ca, pe viitor, membrii ATOP sa primeasca aproximativ cinci la suta din indemnizatia presedintelui Consiliului Judetean. Asta ar insemna in jur de 300 de lei pe sedinta, in conditiile in care indemnizatia presedintelui Tiberiu Marc e de circa 6.000 de lei.
In prezent, un membru ATOP incaseaza 20 la suta din valoarea indemnizatiei presedintelui de Consiliu Judetean, adica 1200 de lei. Daca membrii ATOP vor primi 5 la suta din venitul lui Tiberiu Marc, cum a propus Nistorescu, ar insemna sa primeasca doar un sfert din cei 1.200 de lei.
Radu Nistorescu a adaugat ca exista si o recomandare din partea Curtii de Conturi in privinta reducerii cuantumului prea ridicat al indemnizatiei membrilor ATOP.
De altfel, in judetele invecinate, mai mari si mai bogate decat Salajul, membrii ATOP sunt mai slab platiti decat la noi, cu toate ca au aceleasi atributii.
Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, le-a transmis liberalilor ca propunerea lor se va afla pe ordinea de zi a unei sedinte viitoare. stop_coloana


PMP a ocupat locul lasat liber de PNL

Dupa demisia consilierului judetean PNL Marcel Zaharia, un post a ramas vacant in ATOP. La primul punct pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean de ieri a fost desemnarea unui consilier judetean ca membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Salaj. S-au facut propuneri, conform procedurii, care apoi s-au supus la vot. Cei doi consilieri PMP s-au propus unul pe altul. Bic Valentin l-a propus pe Gorgan Dorin si invers. In urma votului secret al consilierilor, Bic Valentin a primit un vot favorabil, 5 impotriva si 5 au fost nule, iar Gorgan Dorin a primit 23 de voturi favorabile, 4 impotriva si 2 au fost nule. Astfel, PMP-istul Gorgan Dorin va ocupa in ATOP postul ramas vacant dupa demisia PNL-istului Marcel Zaharia.

Ce face ATOP si cu ce ne ajuta?

ATOP este “un organism cu rol consultativ” care functioneaza sub umbrela Consiliului Judetean Salaj. Membrii ATOP nu pot da legi, nu pot da hotarari si nu fac parte din procesul executiv al judetului. ATOP are un caracter strict informativ, avand doar rolul de a face propuneri pe diferite teme. Membrii ATOP incaseaza in prezent cate 1.200 de lei pe luna pentru simplu fapt ca participa la sedinte si isi dau cu parerea depre cum ar trebui asigurata ordinea publica in Salaj.
Din componenta ATOP fac parte consilierii judeteni Dari Toma, Chis Filonas, Gheorghe Pop, Tiberiu Csoka, Alin Demle si, de ieri, Gorgan Dorin. Pe lista membrilor ATOP apar si subprefectul Robert Vasvari, seful IPJ Stlaj, Ovidiu Dosa, seful Inspectoratului de Jandarmi Salaj, Vasile Cigarean, seful ISU Porolissum, Adrian Chichisan, si reprezentanti ai comunitatii: Lorena Filip (fost consilier judetean PSD), Adrian Budusan (cunoscut drept un apropiat al PSD) si Pop Emeric (fostul primar UDMR din Crasna si actual administrator public al judetului). Lor li se adauga si Ioan Groza, reprezentant al Corpului National al Politistilor. Presedinte al ATOP este Csoka Tiberiu.

 

 

 

 

COMENTARII

 1. Deci nu ajutoarele sociale sunt o problema, fiecare om are dreptul la viata, iar daca nu-si poate castiga singur o paine, din varii motive, este indreptatit sa primeasca un ajutor sa nu moara de foame. Adevarata problema a societatii romanesti sunt aceste tipuri de indemnizatii, venituri, pensii speciale ori salarii indecente, ca in cazul magistratilor, aici trebuie intevenit pentru o reglare echitabila, sunt categorii privilegiate ale societatii.

 2. Comparati aceasta indemnizatie nesimtita, 1200 lei, cu indemnizatia incasata de un participant in sectia de votare care este de 85 lei.Ce face unul si ce face celalalt? Numai daca luam in considerare timpul petrecut in sectie 15-20 ore si o sedinta de 1 ora cel mult.Sunt echitabile aceste sume????

 3. DUPA 26 DE ANI IN FRUNTEA JUDETULUI CU REZULTATE DEOSEBITE MAI POT SA CEARA FARA RUSINE VOTUL,, REZULTATUL MOARTE LENTE EMIGRARI,ASISTATI SOCIALI SI MULTE ALTE PROBLEME DOAR CE ESTE 1200 RON INDEMNIZATIED PENTRU POATE O PAUZA DE TIGARA PE LINGA PENSII NECISIMTITE SI BINE MERITATE SE VEDE REZULTATUL CUM STRABATI JUDETUL IN LUNG SI LAT ;;;; VOT. VOT. VOT ..IN REST DOAMNE SA VA AJUTE DACA MAI POATE ,,,,,RUSINE ,,,,

 4. Dobitocilor de la toate partidele, de ce nu votati desfiintarea acestui inutil si scump ATOP si atunci nu mai aveti motive de cearta? Va spun eu, pentru ca sunteti ordinari si tineti de ciolan. Rusine sa va fie nesimtitilor!

 5. ce frumos suna ! si iau bani cat un muncitor care lucreaza 8 ore pe zi timp de 20-22 de zile pe luna ! bravo politicieni ! Iar cu ocazia sarbatorilor de iarna care vin peste noi, va doresc : SA VA TRASNEASCA DUMNEZO PE VOI SI NEAMUL VOSTRU !

 6. FOST VICEPRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAM DAR CARE NU POATE SA SE RETRACA CACI ESTE PREA VALOROS PENTRU CLASA POLITICA ! cate functii si cate surse de venit, din bani publici are acest individ? si comparati veniturile lui din ultimi 10-15 ani si vedeti ce avere are el si mai ales familia lui.

 7. Intrebati-l pe Ghiurco Dan,primarul din Jibou ce a facut cu banii pe care i-a luat 4 ani in calitate de sef la ATOP?O sa va spună ca a lucrat pentru cetateni in cele 2 ore de sedinta.Mancatori de bani publici au fost si vor mai fi,ca nu le este rusine de oameni ca au obrazul gros.

 8. Despre nesimtirea consilierilor judeteni nu ne miram,, dar care este pozitia sefilor de la IPJ, I J S U, etc. care si ei incaseaza aceste indemnizatii fara sa le pese ca sunt bani nemunciti?

 9. Nu va mirati ! Avem un presedinte care Nu vrea sa mareasca salariile, Nu vrea sa mareasca pensiile, Nu este deacord cu anularea unor taxe, si zice ca tine cu poporul !!! Vai de capul nostru, eu ii doresc atita bine lui cit si el imi doreste mie.

 10. RUSINE suma este nesimtita 1200 e salariul unu muncitor din zalau.... ei ce fac nimika... sa vina sa zica ce proiecte au realizat ce propun... tocatori de bani...Apropo 100 de taxe nu se pot desfinta in o luna de zile pt ca nu e timp sa se analizeze efectul lor.. iar de mariri de salar suntem satui tot asa s a promis de fiecare data ....PROIECTE

 11. nu stiu ce sa mai cred... casting 1500 lei in mana si muncasc uneori si 9-10 ore ca sa mai primesc ceva in plus. am acasa 2 copii iar sotia castiga 1300 lei. DE CE UNII PRIMESC BANI FARA SA MUNCEASCA DIN TAXELE PLATITE DE NOI???????????? unde e dreptatea Doamne.?. hoti peste tot si nimeni nu se uita in jos la omul de rand ... decat o data la 4 ani

 12. Da indemnizatia in ATOP este mare ,dar eu am sesizat altceva la PNL-isti. Din cauza ca nu au reusit sa-si impuna 2 consilieri in acest ATOP au adoptat aceasta pozitie.. In prima sedinta cand s-au votat membrii ATOP au tacut si au asteptat ca soriceii sa vada daca le iese manevra iar cand au vazut ca nu s-a intamplat asa , au adoptat pozitia de vezi doamne ,,mari aparatori ai banilor publici ''.Din punctul meu de vedere nu este altceva decat o dovada de ipocrizie. Eu o sa-i intreb cand vor veni sa-mi ceara votul,referitor la acest subiect- de ce nu au avut aceasta pozitie inca de la inceput cand incercau sa-si impuna 2 consilieri in ATOP? RUSINOS domnilor PNL-isti !!!!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.