SondajRSS Feed

PMP Salaj il acuza pe primarul Zalaului de falsitate si gogosi in prezentarea activitatii din primii doi ani de mandat

7 August 2018

Presedintele PMP Salaj, inginerul Adrian Popan, care este si consilier municipal, a luat la bani marunti raportul de activitate prezentat de primarul Zalaului, Ionel Ciunt, dupa doi ani de la castigarea alegerilor, adica la jumatate de mandat, in care acesta a prezentat ceea ce a considerat ca sunt reusitele administratiei pe care o conduce. Adrian Popan considera in primul rand ca prezentarea raportului la un post TV local a fost facuta intr-o nota de campanie electorala si de goana dupa imagine. Popan sustine totodata ca printre cele prezentate de Ionel Ciunt s-au strecurat si cam multe informatii "umflate". "Brosuri, promisiuni si planetariu. Am urmarit aseara (n.r. - 2 august) raportul de activitate a domnului primar Ionel Ciunt pentru cei doi ani petrecuti în fruntea institutiei. O prezentare reusita, o campanie electorala si de imagine unde s-au punctat proiecte precum asfaltarea strazilor, amenajarea locurilor de joaca pentru copii si a parcarilor, reabilitarea termica a unor blocuri. În opinia mea, aceste lucruri tin de "fisa postului" unui primar, iar cetatenii platesc taxe si impozite tocmai pentru mentenanta si înfrumusetarea unui oras curat si primitor. 

Demn de remarcat, si totodata un plus de valoare, ar fi un program de investitii realizabil cu actiuni concrete care ar crea noi locuri de munca si ar duce la însanatosirea si dezvoltarea economiei locale. Bineînteles, acest lucru tine si de politicile centrale, care pentru moment nu au orizont în actuala coalitie PSD-ALDE si prabusesc Romania.
În zadar construiesti parcuri de joaca pentru copii, când tinerii pleaca din tara. Sa nu uitam, Zalau are o singura cresa si una în faza de proiectare, cu sanse mici de realizare în viitorul apropiat.
Desi emisiunea (in care Ciunt si-a prezentat realizarile – n.r.) lasa impresia unui scenariu pregatit cu întrebari simple, unde am marcat câteva controverse, domnul primar vorbeste despre asfaltarea a 35 km de strazi, iar în raportul de activitate se mentioneaza 14 km asfaltati. Pe cei mai multi kilometri nu s-au reabilitat retelele subterane, nu exista rigole, ceea ce nu confera o viata lunga covorului asfaltic. De asemenea, vorbim de soseaua de centura de cel putin 15 ani si ne gasim a nu-stiu-câta oara în faza de studiu de fezabilitate. Lipsa acestei sosele de centura a cauzat accidente grave cu pierderi de vieti omene

PMP Salaj il acuza pe primarul Zalaului de falsitate si <i>gogosi</i> in prezentarea activitatii din primii doi ani de mandat
sti si, de aceea, nu gasesc nici o scuza nimanui pentru aceasta nerealizare.
Lipsesc solutii pentru descongestionarea traficului pe singurul bulevard pe care-l avem, si spun asta prin prisma deranjului creat de reabilitarea partii carosabile la intrarea în oras dinspre Satu Mare, în zona industriala. Nu exista solutii pentru parcarile rezidentiale / publice din zona centrala.
Am crescut salariile din zona bugetara/administrativa, dar "am uitat" sa ne premiem elevii olimpici în sedinta festiva prilejuita cu ocazia deschiderii Zilelor orasului. Pe acest subiect apare a 2-a controversa, vizavi de cresterea burselor elevilor, în emisiune domnul primar spunând ca le-a dublat, iar în cartea de prezentare bursele au crescut doar cu 50%.
Taxele si impozitele sunt crescute cu 1.3%, abonamentele pentru parcari cu 50% si serviciile de salubrizare cu 15%, dar la prima ploaie mai serioasa zone din oras se inunda si sunt impracticabile.
În aceeasi nota, putem sa vorbim de absortia fondurilor europene si de rectificarile bugetare prezente aproape în fiecare sendinta a Consiliului Local. La preluarea mandatului, domnul primar Ionel Ciunt a gasit un excedent bugetar de dezvoltare de aproximativ 32 de milioane de lei.
Având în vedere toate aceste aspecte, gasesc oportun sa intervina opozitia si sa expuna opiniei publice partea mai putin reusita a actualei administratii, care, dupa parerea mea, daca trece dincolo de orgolii, poate sa-si identifice greselile si sa-si stabileasca actiuni corective transparent si dezinteresat.
Totusi, doresc sa închei într-o nota optimista. Consider ca printr-o optimizare a resurselor din perimetrul primariei si o abordare constructiva si obiectiva a parerilor actorilor implicati în procesul administrativ al orasului Zalau, exista oportunitati de progres", semneaza presedintele PMP Salaj, Adrian Popan, analiza critica la adresa activitatii primarului Ionel Ciunt din primii doi ani de mandat.

Vizualizari 3395
Comentarii articol

>

in 7 August 2018 0:26

Toti din politica vindeti gogosi mai ticalosule! Va certati asa de ochii lumii iar cand colo sunteti prieteni la furaciuni.

como>

in 7 August 2018 4:29

Popanele, aI DREPTETE. DAR CE ZICI TU, NU ESTE TOT UN FEL DE CAMPANIE PT TINE?

>

in 7 August 2018 8:36

Bla,bla,bla....pentru câți bani primeşte de la cetățenii oraşului să facă şi el ceva.

>

in 7 August 2018 8:41

Incompetenta....

>

in 7 August 2018 8:51

1. Adevărat e că și Popan, și Ciunt fac campanie. 2 adevărat e că există o singură creșă, că vine ploaia, că nu e centura gata etc\r\n 3. Dar adevărat e că bulevardul se face din fonduri proprii, după ce Capalnasiu ne-a păcălit că luam fonduri ue. Daca se pornește și lucrul la centura, respect domnule Ciunt. Ai greșit doar partidul, că altfel te votam.

>

in 7 August 2018 8:58

Minciuni marca "psd" !

>

in 7 August 2018 9:23

PaMPalailor vedeti-va de basina voastra hahaitoare!

>

in 7 August 2018 10:56

Voi vorbiti-Urmasii lui TRAIAN???!!!

>

in 7 August 2018 11:10

PMP=zero barat.

>

in 7 August 2018 12:09

PSD vinde gogosi rosii si gogosari rosii si trandafiri rosii. Ah, era sa uit, si treceri de pietoni rosii....

tampitilor>

in 7 August 2018 12:34

v-ati votat un primar care nici nu sta in zalau ci in criseni. cat de prosti puteti fi oare? :)) rade cu curru de voi imbecililor . oricum era si cel mai slab.

>

in 7 August 2018 14:24

Traian a normalizat cat de cat lucrurile ,voi sunteti plini de ridicol! Oricum tot nu pricepeti Sa vina diaspora, adevaratii patioti sa salveze tara !

>

in 7 August 2018 15:11

D-nul Popan e colegul nostru la Michelin si e foarte bine vazut in fabrica. Mult succes d-le Popan.

>

in 7 August 2018 19:57

Bilant ciunt= +doua limuzine noi la premarica,+o suta de angajati pe pile tot la primarica ca astia au lipit afise de zor si au limba exersata de la lins,+ginerica numit o tira de sef LA militia.CA sa vada si fraierii de l-au votat ce lighioana este porcarul.Apropos ceva pesta??????

>

in 7 August 2018 20:39

Directivele tov. Dragnea se respecta. Să iasă sa se laude cu minciuni. Poate fac și o conferință de presă unde-si pot etala realizările pe niște tricoaie precum min.Tineretului. Oameni inculți numai conducerea PSDragnea poate avea.

>

in 7 August 2018 22:20

psd alde MUIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE\r\n

>

in 7 August 2018 22:21

si votantilor si sustinatorilor psd-alde multa multa muieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.