PLUS Sălaj are un nou preşedinte, după demisia lui Florin Iordache

2
1689

Economistul Liviu Fărcaş este noul preşedinte al PLUS Sălaj, după ce Florin Iordache, candidatul Alianţei USR-PLUS la primăria Zalău a demisionat, în cursul săptămânii trecute.

Fostul preşedinte a precizat că nu a renunţat la funcţie din cauza rezultatelor de la alegerile locale, unde Alianţa a obţinut un singur post de primar, două posturi de consilieri judeţeni şi 32 de mandate de consilieri locali. Iordache spune că a făcut această alegere din raţiuni care ţin de “bucătăria” internă a partidului, fără a da alte detalii.

Fărcaş a fost validat, miercuri, de structurile centrale ale PLUS, ca preşedintele interimar, până la organizarea alegerilor interne.  

Liviu Fărcaș este economist, are 43 de ani și este membru în Biroul Județean PLUS Sălaj, el candidând la alegerile locale pentru postul de primar al comunei Cizer.

„Am decis să mă implic în politică anul trecut, o dată cu apariția partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș, văzând că, după 30 de ani, nimic nu s-a schimbat în modul de a face politică în România și că cetățeanul contează doar în preajma alegerilor. Consider că, dacă vrei o schimbare, trebuie să fii tu primul care se schimbă, altfel vei rămâne captiv în acel cerc vicios în care mereu aștepți ca altcineva să vină și să miște lucrurile în direcția pozitivă”, preciza, înainte de alegerile din 27 septembrie, Liviu Fărcaş.

Liviu Fărcaș este de loc din Pria, școlit la școlile din Pria, Cizer, Zalău, Timișoara și Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Business Cluj-Napoca, domeniul Administrarea Afacerilor. Precum majoritatea tinerilor din zonă, la vârsta de 22 de ani a plecat din țară, dar s-a întors în 2008, după 10 ani de muncă în Austria.

“Liviu Fărcaș (43 de ani), economist de profesie, a fost validat ca președinte interimar PLUS Sălaj de către Consiliul Național al partidului. Acesta va ocupa funcția până la alegerile interne ale Alianței USR PLUS. Decizia vine după ce săptămâna trecută, președintele PLUS Sălaj, Florin Iordache, a demisionat. Noua componență a Biroului Județean PLUS reunește șase membri din fostul birou și doi membri numiți de noul președinte: Marcel Viorel Cosma – secretar general; Alin Guler -responsabil campanii, Cristina Alina Carastoian– responsabil comunicare; Radu Alin Marian – responsabil organizare, Andrea Ciortea – responsabil fundraising; Emil Teșinschii – responsabil politici publice; Anton Jan Criste – responsabil recrutare; Camelia-Anca Ciortea– trezorier. Obiectivele pe termen scurt ale acestui Birou sunt: promovarea candidaților Alianței USR PLUS la alegerile parlamentare, organizarea PLUS Sălaj, comunicarea mai eficientă și creșterea gradului de transparență către membri, simpatizanți și cetățeni”, au anunțat miercuri după amiază, pe pagina de Facebook, reprezențantii PLUS Sălaj.

2 COMMENTS

  1. Felicitări si mult success! Cu siguranta aceasta pozitie va ajuta PLUS Sălaj sa aiba mai multe realizari decât ati fii putut ca Primar al comunei Cizer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here