Elevul de la CNS prins cu 50 de grame de canabis este acuzat acum de “trafic internațional de droguri”

Tânarul elev al Colegiului Național Silvania de doar 17 ani, G. Denis, care a fost arestat chiar inainte de Paști, pe 28 aprilie, pentru ca și-a comandat droguri pe internet, este acuzat acum de procurori de “trafic internațional de droguri”. A fost prins dupa ce și-a comandat pe internet, din Canada, 53,2 grame de canabis, în momentul în care i-a sosit coletul. Tânarul elev a fost prins în flagrant de procurori în timp ce ridica coletul de la poșta. A fost învinuit ca în perioada 20 martie – 26 aprilie a importat din Canada cantitatea de 53,2 grame de canabis, substanța din categoria drogurilor de risc. A fost prezentat cu propunere de arestare Tribunalului Salaj dupa ce a fost prins și a stat arestat la domiciliu. Denis va avea la finele acestei luni o noua întâlnire cu magistrații Tribunalului Salaj, sub noua acuzare de “trafic internațional de droguri”.

Mafia drogurilor din Salaj este în libertate dupa aproape doi ani de judecata
În timp ce pentru Denis lucrurile iau o întorsatura agravanta, cazul mafiei drogurilor din Salaj se judeca de mai bine de doi ani, sub aspectul comiteri infracțiunii de organizare de grup infracțional, iar marea majoritate dintre inculpați au primit în prima instanța pedeapse cu suspendare, chiar daca faptele lor sunt deosebit de grave, constatându-se ca au vândut constant cantitați mari de droguri în Zalau în proximitatea școlilor și a unor localuri.
Cei 18 inculpați care s-au constituit în grup infracțional pentru procurarea și comercializare de droguri de mare risc si au fost prinsi de procurorii DIICOT acum aproape doi ani. Pe 25 noiembrie anul trecut s-a împlinit un an de când, sub coordonarea procurorilor DIICOT Salaj, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare la persoane suspecte de comiterea infracțiunilor de constituire au unui grup infracțional organizat, stop_coloana trafic de droguri de mare risc și trafic de substanțe psiho-active.
Drogurile și etnobotanicele, cumparate cu 15 – 20 de lei gramul, erau mai apoi ambalate în plicuri de 0,25 grame și vândute în Zalau, Jibou și Șimleu Silvaniei, în plicuri de 0,25 de grame, pentru sume cuprinse între 30 și 50 de lei.
“Plicurile erau vândute în preajma școlilor, a liceelor, în locuri ascunse, greu de monitorizat, între consumatori aflând-se și copii, unul cu vârsta de 11 ani. Este pentru prima data în cariera mea de procuror când am dispus audierea unor copii de 11, 12, 13 sau 14 ani. Estimam numarul consumatorilor la o suta de persoane”, a spus atunci procurorul șef Dan Budușan.
Cu ocazia efectuarii perchezițiilor au fost ridicate de la locuințele suspecților aproape 5.000 de euro, un pistol cu bile, trei cântare electronice, 100 de grame de substanțe psiho-active sub forma de pulbere, 500 de grame de substanțe psiho-active sub forma vegetala și un numar de 60 de plicuri conținând fiecare cantitatea de 0,25 grame de substanțe psiho-active.
Majoritatea inculpaților au fost condamnați în primavara la închisoare cu suspendare în prima instanța, dar atât inculpații, cât și procurorii au facut recurs la decizia Tribunalului Salaj, recursul urmând sa se judece la Curtea de Apel Cluj.
Denis, cu cele 53,20 grame ale sale de canabis, este mic copil.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *