Peste jumatate din joburile scoase la taraba de privati nu intereseaza pe nimeni

17
2172

 

Peste jumatate din joburile  scoase la taraba de privati  nu intereseaza pe nimeni

Din 545 de vizitatori ai targului de job-uri, doar 175 si-au lasat CV-urile pentru cele aproape 400 de posturi vacante

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj a organizat vineri, 12 aprilie, în incinta Cercului Militar (Casa Armatei) din Zalau, Bursa Generala a Locurilor de Munca. AJOFM Salaj estimeaza ca au participat la acest targ de joburi 545 de persoane aflate în cautare de loc de munca, dintre care 175 si-au aratat intentia de a ocupa posturile vacante prezentate de angajatori si vor participa la interviu în perioada urmatoare. 

Au fost invitate la bursa 256 de firme de pe raza judetului Salaj, dar au participat doar 40, care au oferit, în total, 395 de locuri de munca. Pentru persoanele cu studii medii au fost disponibile 376 locuri de munca, iar pentru cele cu studii universitare numai 19 locuri de munca.
Cele mai multe locuri de munca oferite pentru persoanele cu studii medii sau fara studii au fost de confectioner, consultant asigurari, tâmplar, electrician, electromecanic, strungar, frezor, mecanic, sofer, sudor, operator CNC, lacatus mecanic, instalator, bucatar si ospatar. Pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile posturi de inginer în diverse specializari, administrator baze de date sau de retea si economist.
"Somajul" spune ca persoanele aflate în cautare de loc de munca înregistrate la AJOFM Salaj au fost repartizate conform pregatirii profesionale pe locurile de munca oferite de angajatorii participanti, oferind astfel, în acest cadru legal angajatorilor, posibilitatea de a–si intervieva si selecta potentialii angajati. AJOFM anunta totodata ca organizeaza, la cererea angajatorilor, burse de locuri de munca pentru diferite meserii sau domenii de activitate, iar în luna octombrie va fi organizata, la nivel national, bursa locurilor de munca destinata absolventilor.

COMENTARII

  1. Cretinii astia nu inteleg ca nu prea mai gasesti calificati in diferite meserii ,ei trebuie sa califice pe locul de munca pe necalificati,parca suntem intr un film cu idioti in fiecare an astia cauta muncitori calificati care nu mai exista pe piata,moartea mintii

  2. Eu tot aud si in ziua de azi caci pe r\r\nVremea lui ceasescu aveai de lucru.....pai este si acum....dar diferenta era ca ceasescu nu te lasa sa refuzi....chiar te obliga ....acuma trantorii au pretentii....

  3. Pai ma nefiscalizati angajatorilor din sectotoriul privata!\r\nCum mama lui Dracu-nea sa se angajeze cineva la voi mai,cand sunteti invatati sa dati oficial minim pe economie si restul per sub masa ca la tarfe pe centura,neoficial si evazionand?\r\nAstia patronocii de mucava sin sectorul privat nu or inteles ca daca nu-ti respecti angajatii,ii platesti ca pe prosti dar vrei in schimb munca prima lux si calitate,asa ceva nu se poate! Astia vor ca-n fotbal jucatori de liga internationala dar sa-i plateasca ca pe astia din divizia judeteana cu o zama si trei mici la Kauff pe tarnatz....\r\nNu se mai asa mai nesatuilor,ca pe spatele angajatilor va faceti voi viloace,concedii,va latiti falcile si bucile si portofelele fara pic de rusine!Oricum,angajatii de valoare si aia care inseamna ceva pentru economie au plecat afara si aici au ramas ciurucuri care merg tot la angajatori ca ei ca cine se aseamana se aduna laolalta.Ii puneti ca nesimtitii sa munceasca peste norma legala,ii puneti sambete,duminici si sarbatori legale sa munceasca.Nu le platiti concediile,n de protectie si odihna,nu le respectati drepturile la echipamentnu le respectati drepturile fara pic de bun simt ca niste nerusinati ce sunteti!Sper ca cei de la Inspectia Muncii sa va calce cat de des si sa va faca sa voroviti singuri!

  4. Angajatul ideal pt astia trebyie sa aiba pana in 30 de ani. Mai cu strangere de inima accepta si pana in 40 de ani. Angajatii intre 40 si 65 de ani (varsta normala de pensionare la nespeciali) nu prea ii intereseaza. Oamenii ce sa faca intre 40 si 65 de ani? Ca totusi is 25 de ani de viata. Si apoi se plang ca nu este forta de munca.\r\nEi ar vrea angajati cu varsta cuprinsa intre 27 si 30 de ani, sa aiba si ceva experienta, dar si sa fie tineri ca sa ii poata exploata.

  5. Pt 10"47 eu atata castig...1500 plus bonuri....am si 2 copii....sunt nevoit sa ma descurc,decat sa stau pe la pacanele sau pt un ajutor de somaj in valoare de 500 ron maxim...tot e mai bine...dar probabil esti inca tanar,neinsurat si te ajuta mami....nu te condamn nu te acuz....vei creste si vei intelege ca decat deloc e bine cat ii....gura trebuir hranita....

  6. Mi se pare mult exagerat ce vorbeste unul de mai sus ca firmele angajeaza mai ales tineri de pana 30 de ani eu cum vad ,situatia este pe invers acum,sa angajezi acum din generatia de azi tineri de pana 35 de ani e foarte riscant pregatire zero,aroganti,ii doare in cot demunca ,iti distrug si utilajele masinile etc si nu stau nici un an si pleaca daca vrei sa dai faliment rapid angajezi numai tineri din astea hahaha,oricum discriminarea la angajare in functie de varsta este ceva scarbos si inuman si trebuie sa fii un jeg de om ca patron daca faci asta in multe tari occidentale asta e ilegal si nici in anunturi nu ai voie sa scrii varsta,la noi e totul posibil oricum de cand cu criza asta de forta de munca ,aceasta discriminare jegoasa s a mai redus considerabil,plus nici tineretul nu prea mai lucreaza si e dificil sa lucrezi cu ei

  7. Si ce trebuie sa faca omul pentru 1700 lei pe luna, va referiți desigur la net? Mai de toate, nu ? La ce program de lucru ? \r\n Pentru un angajator sînteți destul de evaziv .Ce alte avantaje oferiți ? Bonuri de masa sau o masa calda ? Tichete de vacanta ? Posibilitatea de calificare in cadrul firmei ?\r\nMă îndoiesc, d-voastra aveti nevoie de un negru pe plantatie , plătit prost, sa faca de toate, fara viața personală si timp liber.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.