SondajRSS Feed

Peste doua mii de companii protesteaza public impotriva modificarilor Codului Fiscal

14 Noiembrie 2017

Peste doua mii de companii din Romania protesteaza public fata de modificarea Codului fiscal. “ntr-o scrisoare deschisa, oamenii de afaceri critica decizia Guvernului de a face modificari legislative fara a tine cont de toate partile implicate si de parerile acestora. 

Coalitia pentru Dezvoltarea României, care reuneste 2.000 de companii, atât românesti, cât si straine, cu 600.000 de salariati si cu afaceri de 50 de miliarde de euro pe an, a luat o pozitie fara precedent la adresa premierului Mihai Tudose, pe fondul modificarilor aduse Codului fiscal.
“Am luat nota de faptul ca Guvernul a adoptat în regim de urgenta actul normativ care schimba Codul Fiscal, cu aplicare efectiva peste 7 saptamâni. Întelegem ca mesajele noastre de îngrijorare generala, dar si observatiile propuse Ministerului de Finante nu au fost considerate suficient de relevante de catre autoritati pentru a fi puse în aplicare. Sigur, Guvernul poate adopta Ordonante de Urgenta (chiar daca urgenta nu se justifica) si fara sa tina cont de argumentele mediului de afaceri”, scrie in scrisoarea companiilor pentru premier.
Oamenii de afaceri au tinut sa-i aminteasca premierului Mihai Tudose ca mediul privat e cel care duce in spate economia romaneasca.
“Mesajul public lansat de dumneavoastra în numele Guvernului României conform caruia mediul de afaceri este cel care genereaza lipsa de fonduri la buget pentru scoli, infrastructura sau servicii medical

Peste doua mii de companii  protesteaza public impotriva  modificarilor Codului Fiscal
e este unul profund fals si daunator societatii românesti. Negresit si în mediul privat (ca si în zona bugetara) se fac greseli, exista probleme, sunt persoane si companii care fac evaziune fiscala si nu respecta legile. Dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este corect si este cel care produce bunastare în România. Companiile cu capital strain (multe dintre ele multinationale), bancile si sute de mii de antreprenori români îsi respecta angajatii si legile tarii. Ei sunt cei care asigura banii din care sunt platiti profesorii si doctorii, magistratii si judecatorii, din care sunt construite scolile si spitalele. Banii care sustin administratia publica. Banii din care se dezvolta România. Toate aceste companii si toti acesti antreprenori trebuie respectati”, spun cei doua mii de semnatari ai scrisorii deschise.
In conferinta de presa organizata vineri la Zalau de PNL Salaj, reprezentantii formatiunii au anuntat ca au adunat si ei 274 de senaturi de la agenti economici nemultumiti de modificarile aduse Codului fiscal.

Vizualizari 832
Comentarii articol

>

in 14 Noiembrie 2017 4:24

Pe tine cine te "duce in spate" Alina Rad ? Ce expresii inteligente ai in vocabular ??

>

in 14 Noiembrie 2017 7:41

Oare cate din cele 2000 de companii au platit contributiile retinute de la angajati?Nu va lasati manipulati!Din multe pct.de vedere legea este foarte buna.

>

in 14 Noiembrie 2017 8:07

ACESTI DEMONSTRATARI SUNT PUTORI LA CARE NU LE CONVINE MUNCA

>

in 14 Noiembrie 2017 8:44

"DEMONSTRATARII" SUNT PERSOANE INTELIGENTE SPRE DEOSEBIRE DE...

>

in 14 Noiembrie 2017 8:50

Bai, va scrie un negru din punct de vedere politic, atat voua rosilor, cat si galbenilor. masura e de cacao amestecat cu miere, di urmatoarele motive: mierea este faptul ca acuma nevirarea si a unui leut la buget va fi stopaj la sursa = infractiune. caca(o): se pierd de fapt bani frumosi din fondul se salarii - exemplu: la un salar brut de 5000 lei (acuma) se platesc de catre angajat 16,5 % contributii sociale - 525 lei si impozit 16 % - 668 lei; angajatorul plateste (daca le plateste) contributii de 23 %, adica 1151 lei. Netul este de 3507 lei, statul primeste in total 2644 lei. din 2018: se baga 20 % din 5000 in brut, acesta ajunge la 6000 lei. contributii salariat: 35% - 2100 lei; impozit 10 % - 390 lei; contributii angajator - 2,25 % - 135 lei; netul devine 3510 lei, cu 3 lei mai mult. INSA SUMA NETA A CONTRIBURIILOR CRESTE DE LA 1676 LEI LA 2235 LEI, PLATESC MAI MULT CU 559 LEI, CHIAR DACA SCADE PROCENTUL TOTAL, DEOARECE CRESTE BAZA DE CALCUL DE LA 5000 LA 6000. ce castig este de la diminuarea impozitului de la 16 la 10 % - 278 lei. BAI ZIARISTI DE 2 BANI, DE CE NU EXPLICATI ASA OAMENILOR?

>

in 14 Noiembrie 2017 8:52

Scuze de micile erori de scriere: rosi(i)lor, di(n), contribur(t)iilor

>

in 14 Noiembrie 2017 11:12

Foarte buna descrierea fenomenului,cel de mai sus,insa,aste ne-a spus si olguta.Adica ne_a spus pe sleau ca masura NU urmareste cresterea salariilor ci cresterea contributiilor la stat.crede_ma ca sunt departe de a fi pesedist dar mi_a placut sinceritatea femeii.a spus ulterior ca acele cresteri salariale vor veni din maririle ulterioare si succesive ale salariului minim.asta om mai vedea dar suna fezabil.oricom acum cand scriu la radio s_a dat procentul firmelor care au retinut banii salariatilor si nu i_au mai virat veci la buget.procentu_groaznic de mare.deci...

pt postacii pesedei de mai sus>

in 14 Noiembrie 2017 12:28

Sunteti "foarte buni "de a acoperi o gaura din buget cu alta ,totul pe seama mediului privat care produce plus valoare si care va tine pe voi trantorii bugetari in spate pe salarii mult mai bune ca la noi in privat si joburi la buget de taietor frunze la caini toata ziua .Efectele acestei "revolutii bolsevice fiscale" se vor simti peste cateva luni si apoi s-o vad pe "prea-sincera" olguta ce va mai "inventa" .Nu stiu daca noi care muncim vom mai avea rabdare insa sa va fereasca Bunul Dumnezeu de furia noastra a celor multi care o ducem greu.

>

in 14 Noiembrie 2017 12:30

PSD = partid antiromanesc, urmasul partidului comunist care a distrus cultura si spiritualitatea acestui popor. Un partid cu origini bolsevice nu poate fi decat un partid plin de tradatori de neam si tara!

>

in 14 Noiembrie 2017 12:49

Eu cel de la 11 12 sunt angajat la o multinationala dragul meu 12 28.Nu generaliza.Si nu te ambala ca fac si astia din privat multe chestii de alea care te fac pe tine si pe mine s-o ducem mai greu decat meritam.

12:49>

in 14 Noiembrie 2017 13:47

Dar organele de control ale statului ce "pazesc"?Cine din privat a gresit voit sa plateasca iar abia mai apoi sa infunde puscaria dar si acolo scosi la munca .Iar in ceea ce priveste marii restantieri ,acestia sunt firme ale statului iar daca nici aici statul nu face "curatenie" ,despre ce vorbim ?daca nu despre o coruptie generalizata de care probabil ,doar TEAPA lui Vlad Tepes ne-ar scapa.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.