Peste 8.000 de şoferi sălăjeni, sancționați pentru viteză de la începutul anului

0
125

Aproximativ o mie trei sute de şoferi sunt prinşi, în fiecare lună, că apasă prea tare pedala de accelerație.

Polițiştii rutieri au depistat în trafic, în primul semestru al acestui an, 8.077 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză, spun reprezentanții IPJ Sălaj. Din 1 ianuarie pană în 30 iunie au fost reținute, în vederea suspendării, 663 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere, atrag atenția polițiștii. In Sălaj, în primele șase luni ale acestui an, s-au înregistrat nouă accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și 13 au fost rănite grav.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.