SondajRSS Feed

Peste 60 la suta dintre pacientii beti crita de la Urgenta spitalului sunt sub 35 de ani

21 Martie 2017

Unul din zece tineri consuma alcool de cateva ori pe saptamana, arata un studiu publicat de Ministerul Tineretului si Sportului. Mai pe la noi prin Salaj statistica arata ca in primele doua luni si jumatate din acest an au fost prezente la Urgenta Spitalului Judetean 38 de persoane in stare de ebrietate, din care 22 sub 35 de ani.

Tinerii din Zalau recunosc ca pun semnul egal intre distractie si bautura. "Cand iesim in oras sau la un club cam asta facem. Ne luam ceva ca sa ne ametim putin. Altfel simti muzica cand ai ceva la bord. Nu e o rusine sau ceva iesit din comun. Asa e la moda acum. Nu poti merge la club sa bei nectar de piersici", ne spune un tanar de 20 de ani despre obiceiurile epocii. Altii prefera iesirea la o bere dupa o zi grea. De obicei, asta se intampla dupa o miscare la un fotbal. "Bem doar cat ne simtim bine, fara exagerari. La chefuri, botezuri, logodne, alfel sta treaba. Acolo dam pe vinuri si tarii pana cadem sub masa", zice mai in gluma, mai in serios un baiat de 24 de ani. "Dar si fetele beau?, intreb eu, facand pe naivul. "O iesire cu gasca in weekend implica uneori si un pic de alcool. Cred ca e in functie de stare; o vodca cu nectar, un vin rose sunt necesare pentru voia buna si dans. Cred ca mi s-a intamplat de doua ori in viata sa fiu ametita bine si atat", spune fara retinere o tanara de 22 de ani.
Andreea

Peste 60 la suta dintre pacientii beti crita  de la Urgenta spitalului sunt sub 35 de ani
este ospatara la o crasma din Dumbrava. Spune ca intalneste oameni si oameni in fiecare seara. Unii consuma decent si responsabil alcool, altii sar calul atat de mult incat au nevoie de ajutorul prietenilor sa mearga acasa. De obicei in weekend e nebunie, vinerea si sambata. Atunci e mai multa lume. "Unii se considera smecheri dupa ce beau, se iau de tine. Cel mai mult am vazut ca baietii prefera berea, coniacul. whisky-ul. Fetele sunt mai mult cu shot-urile de tequila si vinul. E greu de contabilizat, dar cam asta este impresia mea", conchide Andreea.
Unii tineri, aflam din surse medicale, amesteca bauturile alcoolice cu medicamente pentru a da un efect de drog. Din aceasta cauza multe medicamente banale precum nitrazepamul, diazepamul au un regim special si nu se elibereaza decat cu reteta de la medicul specialist. Probabil ca inecarea of-ului cu alcool si medicamente e mai ieftina decat alte droguri.

Vizualizari 825
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.