SondajRSS Feed

 

Programul 'Masa calda' lansat de premierul Dacian Ciolos in 2016 este util, continua, dar nu reuseste sa se extinda

Peste 400 de elevi de la Liceul 'Liviu Rebreanu' din Hida primesc gratis mancare la scoala

16 Aprilie 2019

Elevii Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida se numara printre norocosii cuprinsi in programul pilot "Masa calda" lansat in 2016 de fostul prim-ministru Dacian Cios, cu gandul ca daca i se dovedeste utilitatea sa fie extins. 

Uitilitatea mancatului la scoala s-a dovedit cu varf si indesat. Ca orice om, elevul gandeste mai bine cu burta pusa la cale si abandonul scolar a scazut simtitor in scolile in care s-a derulat pana acum proiectul. Care, din pacate, asa util cum e, a ramas proiect pilot de trei ani si se deruleaza in fiecare an doar in 50 de scoli din toata tara.

Mancare de opt lei – cei mici masa calda,
ce de la gimnaziu si de la liceu pachetel

Prin urmare, elevii Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida primesc gratuit un sprijin alimentar constând intr-un pachet sau o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 10 lei pentru un beneficiar, inclusiv TVA.
Programul a fost pus in aplicare la Hida incepând din 8 aprilie si va continua pâna la sfârsitul anului scolar. 227 de prescolari si elevi din invatamântul primar vor primi o masa calda, iar 191 de elevi din invatamântul gimnazial si liceal vor primi câte un pachet alimentar. in total, 418 prescolari si elevi beneficiaza de hrana la scoala, potrivit biroului de presa al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Peste 400 de elevi de la Liceul \'Liviu Rebreanu\' din Hida primesc gratis mancare la scoala
>Mancarea, mai mult decat pofta de carte,
aduce elevii la scoala si nu-i lasa sa se lase

Despre beneficiile programului "Masa calda", Inspectoratul Scolar Judetean Salaj spune ca a crescut semnificativ participarea copiilor la cursuri, lucru care reiese din datele publicate de Guvern, pe care ISJ Salaj il citeaza.
“Din statisticile realizate in urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, s-a observat o imbunatatire considerabila a frecventei elevilor la cursuri, fata de anii precedenti, astfel: daca anterior implementarii Programului in anul scolar 2016 - 2017, s-a inregistrat o rata a abandonului scolar de 6,1%, in urma derularii Programului-pilot, aceasta a scazut la 4,3%, ajungând ca la finele anului scolar 2017 - 2018, sa fie de 1,3%”, reda ISJ Salaj din nota de fundamentare a guvernului. Care guvern, daca constata ca programul e bun, de ce nu-l extinde? Ca binele sa cuprinda cat mai multi elevi!

Vizualizari 2040
Comentarii articol (10)

>

in 16 Aprilie 2019 8:23

Liceul cu clasele 9-12 ar trebui desfiintat pentru ca doar 3-5 elevi iau bacul in fiiecare an.Profesorii iau bani foarte buni iar ei fac munca de supraveghetori,bineineles iau si salarii de merit.Primarul nu spune nimic ca el si=a dus fetele la Zalau la liceu.

>

in 16 Aprilie 2019 11:32

Da prost sa fii!!!!traim in secolul unde ne plangem ca nu avem scoli,spitale,crese,drumuri....etc. iar tu spui ca trebuie desfintat si putinul care exista...Trebuie cumva stimulat acel elev sa invete ai trebuie acel profesor sa-si merite jobul....dar sub nici o forma sa nu se inchida scoliile...

>

in 16 Aprilie 2019 11:34

Poate o scoala de meserii decat un liceu slab\r\n\r\n\r\n

>

in 16 Aprilie 2019 11:42

Muie tzolos

>

in 16 Aprilie 2019 11:43

foarte buna initiativa. toti elevii ar trebui sa beneficieze de gratuitati de acest fel. bravo !

>

in 17 Aprilie 2019 9:38

NU MAI DEFAIMATI LICEUL DE AICI AU IESIT MEDICI ,INGINERI SI OAMENI DE SUCCES AI SOCIETATII

>

in 17 Aprilie 2019 15:32

Scz,atunci mai faceti si facultate . pentru anticoruptie ar putea fi

>

in 17 Aprilie 2019 19:21

Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu Hida are în promoția 2018, 13 absolvenți care si-au luat bacalaureatul. Va spun din surse sigure. Sunt cateva comentarii care din conținutul lor demască niște autori rautaciosi care vorbesc fara sa stie ce vorbesc. 13 nu este egal cu 5. Procentul de promovabilitate a fost unul destul de acceptabil peste multe scoli din orase.

Nu prea e pozitiv>

in 27 Aprilie 2019 14:00

Cu riscul de a deveni ciuca batailor, eu cred ca initiativaveste negativa, provocand dependenta de stat. Ce ar fi daca prin legi bine fandite si strategii de dezvoltare regionala facute cu cap am ajuta parintii sa castige destul a.i. sa poata asigura singuri hrana copiilor? Prin contracte cel mult subventionate de catre stat firme private ar putea asigura masa la un cost acceptabil. Sa poate ca, lucrurile petrecandu-se in Romania, solutiile din vest nu functioneaza?

Nu prea e pozitiv>

in 27 Aprilie 2019 14:01

Cu riscul de a deveni ciuca batailor, eu cred ca initiativa este negativa, provocand dependenta de stat. Ce ar fi daca prin legi bine gandite si strategii de dezvoltare regionala facute cu cap am ajuta parintii sa castige destul, a.i. sa poata asigura singuri hrana copiilor? Prin contracte cel mult subventionate de catre stat firme private ar putea asigura masa la un cost acceptabil. Sa poate ca, lucrurile petrecandu-se in Romania, solutiile din vest nu functioneaza?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.