Peste 2.000 de voluntari salajeni n cea mai mare campanie pentru curatenie

5
1310
Peste 2.000 de voluntari  salajeni n cea mai mare  campanie pentru curatenie

Salajul se pregateste, alaturi de intreaga planeta, de curatenie generala, iar voluntarii ”Let s Do It, România!” îi cheama in ajutor pe toti cei care îsi doresc o lume mai curata.
Sambata, 15 septembrie, va avea loc Ziua de Curatenie Nationala si Globala. La nivel international, 150 de tari se unesc în cea mai mare miscare civica – World Cleanup Day.
Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populatia Globului pentru a produce o schimbare reala de comportament fata de resurse si fata de deseurile generate.
În România, de organizarea acestui eveniment se ocupa organizatia ”Let s Do It, Romania!”, care îsi propune sa mobilizeze un milion de voluntari.
Olimpia Chende, coordonatoarea „Let s Do It, Romania!” Salaj, spune ca actiunea de ecologizare, aflata la a VI-a editie, se bucura de sprijinul societatii civile si ca, alaturi de voluntari permanenti, prieteni vechi ai evenimentului, se alatura acum voluntari noi, adulti si copii.
La nivelul judetului Salaj, sunt implicate si Primaria Zalau, cele trei primarii ale oraselor si aproximativ 20 de primarii de comuna, prin participare directa sau prin participarea scolilor. Fata de anii trecuti, Olimpia Chende remarca o colaborare foarte buna cu firmele de salubritate.
Cristina Takacs, persoana responsabila de la firma de salubrizare Brantner, ne spune ca aceasta se implica voluntar în aceasta campanie de constientizare privind educatia ecologica din România si vine in sprijinul actiunii de ecologizare cu tot ce este nevoie - saci pentru colectarea deseurilor, manusi, etc.
Pana ieri, 13 septembrie, s-au inscris peste 2.000 de voluntari salajeni in actiunile de ecologizare care se vor desfasura in mai multe zone din Salaj, pintre care, din Zalau, amintim cateva: zona Meses, Parcul Bradet, parcarea de la Izvor pana la Varful Mesesului, de la Varful Mesesului pana spre Treznea, de la Varf pana la Popas, Padurea de la Cristur, Centura Zalaului, Parcul Central, Padurea din zona “Gradina Poporului” si multe altele.
Voluntarii se pot inscrie chiar si sambata dimineata, la ora 9.00, in parcarea Primariei Zalau. Înscrierile se pot face si pe www.letsdoitromania.ro.

COMENTARII

  1. Felicitari pentru initiativa.Asemenea lucruri ar trebui sa se desfasoare si la nivelul comunelor si satelor.Atentie primari !!!Sunt pline de mizerii multe locuri din judet.Multumiri.

  2. Felicitari pentru initiativa.Asemenea lucruri ar trebui sa se desfasoare si la nivelul comunelor si satelor.Atentie primari !!!Sunt pline de mizerii multe locuri din judet.Multumiri.

  3. Peste o saptamana e la fel,din pacate,mai ales ca si vremea e favorabila pentru picnic la iarba verde,cu o floare nu se face primavara!!de la radacina ,educatia conteaza sa pastram curatenia in fiecare zi sa fie sfanta ca si ruga noastra de fiecare zi!!

  4. Dac? merge repede treaba,ii rugam sa vina urgent in fa?? la Citadin,aia arunca gunoiul strns din pubele pe jos,in spatele firmei,iar vantul il mpr??tie in toate direc?iile!Garda de mediu sa fac? o vizit? urgent!!!!!!!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.