Peste 1.000 de zalauani au participat la "Marsul pentru viata 2017"

13
3522

 

Peste 1.000 de zalauani au participat la

Marsul pentru Viata 2017 a avut loc sambata, 25 martie, in peste 250 de orase. “n Salaj, evenimentul s-a desfasurat la Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou. “n resedinta de judet, aproximativ 1.000 de zalauanii au militat împotriva avorturilor si sustin valorile familiei crestine traditionale. La Zalau, alaturi de cetateni au fost si primarul Ionel Ciunt, deputatul Liviu Balint (PMP Salaj), preoti de la toate cultele religioase, profesori, parinti si bunici cu copii sau nepoti, dar si elevi. Este al treilea an consecutiv in care este organizat "Marsului pentru viata", responsabili de eveniment in Salaj fiind Asociatia Filantropia Porolissum Zalau, în cadrul "Lunii pentru viata 2017 – Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine".

“n Zalau, multimea s-a adunat sambata la ora 14.00 in parcarea Salii Sporturilor si s-a îndreptat spre platoul din fata Prefecturii, pe Bulevardul Mihai Viteazu, purtând pancarte cu mesaje precum "Mama mea, iti multumesc ca ai spus DA", "Iubeste-ti copilul, lasa-l sa traiasca", "Viaţa este primul drept al omului", "Un copil e o bucurie" sau "”ti multumesc mama ca nu m-ai avoratat".
Pe platoul de marmura a fost amenajata o scena unde au luat cuvantul atat primarul municipiului, cat si reprezentanti ai Episcopiei Salajului, care au tinut sa transmita mesaje de constientizare a impactului negativ al avortului asupra comunitatii. La finalul evenimentului, pe scena a avut loc un spectacol sustinut de copii.
"Marsul pentru viata este un eveniment care sustine printre altele si natalitatea in Romania. M-am bucurat sa pot participa astazi (n.r. - 25 martie, sambata), in Zalau, la acest eveniment. Romania si Salajul se confrunta cu depopularea, de aceea sustin astfel de manifestari, care incurajeaza natalitatea!", a declarat deputatul PMP Liviu Balint.

 

 

COMENTARII

  1. sunt de acord cu marsul pt. viata ,dar intreb cu ce sa si creasca bietii romani "trei copii"???ne raspunde poate mitropolitul,dupa ce renunta la 50% din banii bisericii,in favoarea familiilor sarace????!!!

  2. Sunt diverse metode contraceptive,incurajati mai mult ''asistatii sociali ''cu acest mars sa se inmulteasca.un om cu capul pe umeri nu face copii pentru stat si biserica ... sa astepte ajutor ...acum 30-50 de ani iti oferea statul o casa si un loc de munca ...acuma vor sa faci 3-5 copii sa ce ....sa creasca natalitatea(si castigi pt a trai de azi pe maine) ....cand se va oferi ca atunci o locuinta sa o platesti ''fara sa simti'' si un loc de munca cu sigurnata multi dintre noi am face 5 copii .PS nu trebuie nici un mars sa faci copii ,ar trebui mars pentru educatie ca asta ne lipseste

  3. noi finantam biserica, care este un sac fara fund ! in loc sa finantam EDUCATIA si SANATATEA, sa educam tinerele mame cum si cand se fac copii, noi bagam bani in curul popilor. A VAZUT CINEVA UN POPA SE PLECE DIN TARA LA UN TRAI MAI BUN? SA PLECE SA MUNCEASCA LA CAPSUNI SAU SANTIERE, PENTRU UN TRAI MAI BUN ! ATI VAZUT SA MOARA DE FOAME UN POPA ! ATI VAZUT UN POPA SARAC ?!?!?!

  4. Se vede ,clar ,ipocrizia reprezentantilor religiei crestin ortodoxe. Voi aveti nevoie de robi pentru ca Hristos Dumnezeul vostru sa aiba unde sa consume raul existential importat din alte lumi ,conta unor beneficii personale enorme. Fiecare trebuie sa hotarasca singur daca o FIINTA INDIVIDUALA SUPERIOARA vine in aceasta lume sau nu.CIVILIZATIA CREATOARE ABSOLUTA CREATOARE,care nea creat ,a specificat clar ca o familie este alcatuita dintro parte masculina si o parte feminina. Homosexualitatea si lesbianismul sant pedepse astrale pentru cei care au produs foarte mult rau existential semenilor lor. Pe dealta parte ,in aceasta lume si cu aprobarea lui Hristos, au loc evenimente sado masochiste ,cu fiinte provenite din alte lumi unde asemenea evenimente costa foarte mult,acestea fiind mai accesibile in aceasta lume . Acrsta este adevaratul Hristos Dumnezeul vostru.

  5. Pana acum, religia era optionala in biserici, in sensul ca fiecare biserica era libera sa isi aleaga materia preferata, dintre religie si politica. In campaniile electorale, cele mai multe dintre biserici optau pentru ora de politica, pentru ca Dumnezeu te ajuta, dar nu iti baga si banii de catedrala in cont. Desigur ca noua lege, pe care Dumnezeu a dat-o fara a indica si sursele de finantare, nu incanta aproape pe nimeni. Patriarhul Daniel a si anuntat ca o va contesta la CEDO intrucat incalca drepturile omului de a lua un ban in campanie - si asta, pentru un rahat de rugaciune care, de multe ori, nu aduce nici macar ploaia.

  6. Trebuie sa rectific o gresala si anume cei care de fapt neau creat se numesc ,CIVILIZATIA CREATOARE ABSOLUTA CONDUCATOARE. Tot ce vedeti noaptea pe cer sant si apartin acestei civilizatii care este o civilizatie necreata.

  7. Care sustine inmultirea ce le va da de lucru?Ca nu toti pot vinde lebenita in Jibou langa bariera!Si unde sunt drepturile omului?Fiecare cuplu are dreptul sa hotarasca daca face urmasi si cati nu prosteste ca unii din anumite culte!

  8. Dl. primar poate nu stie ca suntem un stat LAIC, si a rtrebui sa se ocupe mult mai mult de orasul pe care il 'pastoreste' sa lase femeile sa decida ce e mai bine pentru ele. Nimrni nu poate hotari asta, nici biserica nici dl primar nici alte ong-uri care toaca bani degaba. Dl.primar a uitat sau pentru el nu are imprtana femeile ucise de regimul comunist (cteva zeci de mii) fiind avortul interzis.

  9. ce 1000 de participanti... jumate din ei nu au venit din convingere ci adusi... ca la fel cum e cu votul... se vede ca oameni biserici sunt la fel ca politicieni RUSINE... ati constrit biserici la fiecare iesire din zalau si palat pentru inalt groful vostr... daca aveati macar un gram de omenie puteati construi o gradinita in oc de o biserica.... chiar nu inteleg de ce Primaria si Consiliul Jud va aluca bani... pentru ce... nu am vazut o dare e seaa... ceva facturi , chitante

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.