SondajRSS Feed

Peste 100 de profesori salajeni debutanti sustin astazi examenul de definitivat

18 Iulie 2018

117 dascali salajeni dau azi, 18 iulie, examenul de definitivare în învatamânt, care are loc la Centrul de Examen Scoala Gimnaziala ”Gheorghe Lazar” Zalau, începând cu ora 10.00, iar candidatii au la dispozitie 4 ore pentru redactarea tezei. Cadrele didactice vor sustine proba scrisa din 24 de discipline diferite, potrivit unui comunicat transmis de Marcel Lucaciu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Primele rezultate vor fi afisate în ziua de 24 iulie. Tezele vor fi evaluate în centre de examen organizate de Ministerul Educatiei Nationale, la nivel national. Pentru promovarea examenului de definitivat media minima este 8.
Examenul de definitivat în învatamânt este un examen obligatoriu pentru cadrele didactice, care garanteaza profesorilor debutanti dreptul de practica în învatamântul preuniversitar, fiind urmat mai apoi de gradul II si de gradul I, examene ce nu sunt însa obligatorii.
Conform Metodologiei, pentru a se putea p

Peste 100 de profesori salajeni debutanti  sustin astazi examenul de definitivat
rezenta la proba scrisa, candidatii trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii: sa aiba calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru activitatea desfasurata în anul scolar curent; media aritmetica a notelor finale la inspectii si portofoliu sa fie minimum 8, dar nu mai putin de 7 la fiecare dintre probele respective; sa îndeplineasca conditiile privind durata stagiului de practica obligatoriu la catedra, prevazuta la art. 4 din OMEN 4814/2017 (un an scolar sau ore de predare echivalente normei de un an, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite).

Vizualizari 1450
Comentarii articol

>

in 18 Iulie 2018 10:19

Oare nu copiaza niciunu?:))

>

in 18 Iulie 2018 10:23

or mai fost prinsi n-ar fi premiera :D

>

in 18 Iulie 2018 10:25

Oare nu copiaza niciunu?:))

>

in 18 Iulie 2018 13:05

Sa nu fim rai,e un examen pt important pt un profesor!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.