Personalul de la serviciile de ambulanta din tara vor primii pensii speciale

27
2729
Personalul de la serviciile de ambulanta din tara vor primii pensii speciale

 Senatorii au adoptat la mijlocul saptamanii trecute un proiect de lege prin care se reglementeaza statutul personalului din serviciile de ambulanta. Personalul operativ (medici, asistenti medicali, ambulantieri si dispeceri) beneficiaza de pensii speciale de 80 la suta din media salariilor brute inclusiv sporurile pe ultimele 12 luni. Pensia reprezinta 80 la suta din baza de calcul reprezentata da media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile legale din ultimele 12 luni. Pentru a beneficia de aceasta pensie marita trebuie sa fi avut activitate in domeniu de cel putin 20 de ani, la varata de 57 de ani, dar ambulantierul poate fi mentinut ’n serviciu pana la varsta de 60 de ani. "De pensia speciala de serviciu poate beneficia si personalul profesionist operativ de interventie, care ’ndeplineste condisia de varsta de 57 de ani dar cu o vechime de activitate operativa cuprinsa ’ntre 15 si 20 de ani. In acest caz cuantumul pensiei va fi micsorat cu 1 la suta din baza de calcul prevazuta la articolul 19 pentru fiecare an care lipseste din vechimea stabilita" se arata in actul normativ. stop_coloana Liviu Balint, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta spunea referitor la aceste pensii speciale ca "este un lucru bun, deoarece munca pe ambulanta este foarte grea, cu mare responsabilitate si foarte stresanta, deoarece nu stii ce se afla la capatul celalalt al firului cand cineva solicita ambulanta. Am sustinut si eu aceasta initiativa printre colegii mei de partid, printre prietenii mei parlamentari pentru a promova si a vota aceasta lege".Alesii nostri au mai votat ca si parlamentarii, primarii si jurnalistii sa beneficieze de pensii speciale. Pentru parlamentari s-au aprobat pensiile speciale, pentru primari legea afost respinsa de Curtea Constitutionala, iar pentru jurnalisti a ramas ’n coada de peste.

 

COMENTARII

 1. mai grozavi ambulantierii decat orice alt cetatean ? Asa fiecare categorie poate cere pensii special !Cand se termina odata cu aceste cereri de ,,speciali"Sa-i vad daca ar lucre in privat ce lefuri si pensii special ar primi?O porcarie!Dar vezi ca-n Romania incet incet toti vreau sa devina speciali!

 2. Eu propun sa se taie pensiile normale care se dau in functie de contributie si sa se dea numai pensii speciale.Am muncit si am contibuit la sistemul de pensii 43de ani si am o pensie egala cu jumatatea pensiei speciale a unui parlamentar obtinuta intr-un singur mandat.

 3. Din titlu reiese ca Balint a facut legea.Ma indoiam eu ca are aceasta capacitate un incult ca el.Asa bine a promovato ca ai lui colegi de partid au votat impotriva.Asta asa ca sa se stie. Domnule ziarist informeaza-te altadata, nu promova un nemernic.

 4. sunt deacord cu totul ce e special...sunt tanar am doar 32 de ani si in campul muncii de peste 10 ani ...cei mai multi ani am lucrat pe santier si in constructii de la 10 ore pe zii si in plus ..usor nu a fost ..vant ploaie caldura mizerie ..etc.dar pt faptul ca eram in salopeta si nu in costum statu si-a luat partea din salariul meu ca la oricare .. atunci eu de ce nu sunt la randul meu "special"???? si soferii de ambulanta au avut candva de ales ...de-a fii sofer sau nu !!!

 5. Despre sedinta de sindicat cu scantei de la salvare nici o vorba... ce acuzatii i se aduc lui como ? despre abuzurile lui como nici un murmr .... daca stiti si nu scrieti e bai,iar daca nu stiti de ce nu intrebati doctorii de acolo ? Iohanis,atentie,vine como si iti sufla locul. e capabil si il voteaza lumea.... como presedinte ca primar de jibou a fost..

 6. CU ABERATIILE DE LEGI ,,SPECIALE ''PROMOVATE CU DISPERARE SI NESIMTIRE SI TOTALA IRESPONSABILITATE IN PARLAMENT DE PSD TARA VA DA FALIMENT CA N VENEZUELA UNDE A AJUNS POPULATIA SA MANANCE CARNE DE CAINE !

 7. bai balint promoveaza si o lege in care dr. balanean sa primeasca pensie de undita si de vanatoare sau de diagnostic gresit si incomplet ca salar pentru nonprofesionalism si odihna ia lunar.

 8. Iar pe tolomacul asta! Ce prieteni parlamentari o fi avand ca NIMENI nu-l vorbeste de bine... Daca-i trasneste si lu"pacaliciul asta o pensie babana la cat a furat numai de cand este la ambulanta, vai de capul nostru!

 9. gica iarasi tu?hai si plateste-ti datoriile in salaj si-apoi barfeste-l pe como cat vrei tu.ceea ce e cert e ca ai atatea belele pe cap ca nici como nu te mai poate ajuta oricat ar fi el de iertator in ceea ce te priveste.o sa-ti crape inima de-atata oftica pe como.

 10. ,,doctorul,, balanean a facut medicina?upu si cpu din judet pot sa confirme cunostiintele de incepator(an I) la scoala postiliceala sanitara a acestui individ.acest intitulat doctor,respectiv Remus Balanean este o rusine a medicinei salajene si o jignire la adresa medicilor care ne-am tocit ani in sir coatele pe bancile facultatilor, laboratoarele universitatilor si noptierelor spitalelor.ii recomand lui Balint sa-l trimita la voluntariat la CPU vreo 10 ani si inca 25 la UPU si-apoi lasat la vatra.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.