Personalităţi sălăjene au infiinţat filiala judeţeană a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

0
0

În cadrul Adunării Generale a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei filiala Sălaj a avut loc joi şedinţa de constituire a filialei judeţene. La Adunarea Generală au fost prezenţi profesori, jurnalişti, traducători, preoţi, istorici şi oameni de cultură ai judeţului Sălaj. Ca preşedinte a fost ales profesorul economist Liviu Sabău, singurul sălăjean decorat de Regele Mihai I încă din anul 2008, înaintea mai multor nume sonore, precum candidatul la preşedenţia României Călin Popescu Tăriceanu sau fostul prim-ministru Victor Ciorbea. Liviu Sabău a fost ales preşedintele filialei Sălaj cu unanimitate de voturi, la propunerea lui Dumitru Iancău şi a prof. Liviu Baidoc. Vicepreşedinţi au fost aleşi Ardelean Grigore – preşedintele Asociaţiei Patronală a Producătorilor de Pălincă Naturală din judeţul Sălaj, Liviu Baioc – profesor de istorie şi filosofie la Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău, Michael Werner – traducător, Marin Pop – şeful secţiei de istorie contemporană a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi Dumitru Iancău. Ca secretar general a fost aleasă fosta directoare a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, cercetător doctor Elena Muscă. Din comisia de etică fac parte stop_coloana fostul jurnalist Ioan Lupa, Gheorghe Pop şi Liviu Sabău.
Constituirea filialei judeţene vine după ce mai mulţi monarhişti sălăjeni au participat la o adunare a monarhiştilor la nivel naţional ce a avut loc la Buşteni în urmă cu două săptămâni.

Întâlnire cu Principele Nicolae

Principele Nicolae, fiul Principesei Elena a României, cea de a doua fică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana, a fost ieri la Cluj-Napoca, unde a avut o întâlnire cu profesorul economist Liviu Sabău, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei Sălaj, şi cu Dumitru Iancău, vicepreşedintele ANRM Sălaj. La întâlnirea cu Principele Nicolae, Liviu Sabău i-a adus la cunoştinţă Alteţei Sale actul de constituire semnat în cursul zilei de joi a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei filiala Sălaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here