SondajRSS Feed

Pentru Salaj, anul 2018 arata binisor vazut din stanga, este un dezastru privit din dreapta, pentru maghiari este asa si-asa, iar pentru cei apolitici nu-i nicicum

28 Decembrie 2018

Daca inca sunteti nedumeriti cum a fost anul 2018 pentru dumneavoastra, va lamurim cu ajutorul liderilor politici salajeni, ca de aceea sunt lideri, sa stie si sa faca pentru toata comunitatea.

Le-am pus doua intrebari, aceleasi pentru fiecare. Si am aflat ca totul e chestiune de optica... politica. Ne-a fost bine sau ne-a fost rau, in functie de unghiul de vedere. Daca nu sunteti simpatizant al niciunui partid, aveti ghinion, veti ramane in ceata.

1. Ce a însemnat anul 2018, an in care guvernul a fost huiduit zi de zi, an marcat proteste, de promisiuni neîndeplinite, an in care am avut parte de o Românie dezbinata?

2. Ati reusit sa aduceti in 2018 un plus pentru a petici din marile neajunsuri cu care se confrunta Salajul - lipsa infrastructurii rutiere, lipsa locuri de munca si emigrarea fortei de munca?

PNL Salaj spune ca a fost anul luptei lui Dragnea impotriva Justitiei si anul haosului economic

Deputatul PNL Lucian Bode, presedintele PNL Salaj, presedinte al Comisiei de transport si infrastructura a Camerei Deputatilor
1. "Si în anul 2018, Guvernarea PSD - ALDE a înselat asteptarile românilor. A fost un an haotic pentru întreaga economie, un an în care, la fel ca în 2017, a primat batalia lui Dragnea împotriva justitiei. Este trist când constatam ca singura preocupare a PSD a constat în îngenuncherea institutiilor din domeniul justitiei pentru a sluji unui scop personal a lui Dragnea – protectia în fata legii. A fost un an în care acest guvern nu a excelat la niciun capitol esential pentru bunastarea românilor – investitii publice putine, inflatie mare, care a erodat puterea de cumparare a românilor, grad de absorbtie a fondurilor europene scazut.
PNL a uzat de toate pârghiile constitutionale si regulamentare pentru a stopa asaltul PSD asupra institutiilor statului - am blocat legi neconstitutionale, am depus motiuni simple si de cenzura, am contestat de la tribuna Parlamentului derapajele guvernarii patronate de Dragnea. PNL a fost cel mai activ partid de opozitie si va continua si în anul 2019 sa faca opozitie PSD-ului, care sunt convins ca va relua practicile care l-au consacrat în anul 2018 ca un partid nociv si abuziv în relatia cu cetatenii si cu partenerii institutionali, fie ei interni sau externi", ne-a transmis deputaul PNL Lucian Bode.
2. "În ceea ce priveste mandatul meu de parlamentar încredintat de salajeni în anul 2016, acum, la jumatate de legislatura, pot sa va spun ca am avut ca principala preocupare interesul celor care m-au trimis prin votul lor în Parlament. În ceea ce priveste infrastructura de transport, am afirmat si voi afirma cu tarie ca sansa la dezvoltare a judetului nostru ramâne definitivarea Autostrazii Transilvania si a centurii ocolitoare a Zalaului. Doua proiecte majore, care au constituit obiective de finantare propuse de catre mine în cadrul dezbaterii Bugetului de stat. Nu m-am limitat doar la acest gen de actiune parlamentara si am adus acest subiect în discutie ori de câte ori am avut ocazia în cadrul dezbaterilor organizate în Comisia pentru transporturi si Infrastructura în prezenta conducerii CNAIR si a reprezentantilor Ministerului Transporturilor. Lucrurile se misca în continuare prea greu în acest sector al infrastructurii de transport si am sanctionat inertia responsabililor din CNAIR si minister cu gestionarea acestui domeniu. Blocajele sunt prea multe, iar rabdarea românilor a atins limita de sus.
Judetul nostru sufera enorm din cauza lipsei investitiilor. Faptul ca ne pleaca tinerii este o realitate care poate fi stopata prin promovarea de politici guvernamentale atractive pentru mediul de afaceri. Astfel, alaturi de colegii mei liberali, am initiat mai multe propuneri legislative destinate stimularii mediului privat. Am propus acordarea de bonusuri pentru angajati care sa fie scutite de impozitul pe profit, astfel ca angajatorii afectati de o acuta lipsa de forta de munca sa isi poata fideliza angajatii. Am propus ca microîntreprinderile sa fie libere sa

Pentru Salaj, anul 2018 arata binisor vazut din stanga,  este un dezastru privit din dreapta, pentru maghiari  este asa si-asa, iar pentru cei apolitici nu-i nicicum
opteze asupra tipului de impozit, am propus eliminarea supra-accizei la carburanti. De asemenea, ne-am opus aberatiilor acestei guvernari si am propus eliminarea impozitarii contractelor de munca part-time. Toate aceste initiative au fost rezultatul consultarii cu mediul de afaceri, care este pus la zid în continuare de guvernarea PSD-ALDE.
Vom continua sa fim în permanenta de partea antreprenorilor corecti, care respecta munca si omul, si vom avea initiative similare, pentru ca doar prin sprijinirea initiativei private, o tara se dezvolta, iar cetatenii sai prospera", ne spune presedinte PNL Salaj, Lucian Bode.

PSD Salaj constata ca politicienii de azi nu se ridica
nici macar la nivelul genunchilor politicienilor din 1918

Deputatul PSD Iuliu Nosa, presedinte executiv al PSD Salaj, vicepresedinte al Comisiei buget - finante a Camerei Deputatilor
1. "La inceputul anului, intr-o emisiune televizata la un post local, declaram ca imi doresc ca noi, romanii, in Anul Centenarului, sa reusim sa ne ridicam cel putin la nivelul genunchilor oamenilor politici din 1918. Din pacate, acum, la sfarsit de an, trebuie sa recunosc si sa recunoastem ca nu am reusit, noi, oamenii politici ai anului 2018, sa facem acest lucru. Sper insa sa realizam ca disputa politica este una, iar interesul tarii este mult mai important", spune presedintele executiv al PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa.
2. "Din fericire, Salajul este unul dintre judetele cu rata somajului printre cele mai scazute din tara. Infrastructura, in ceea ce priveste drumurile judetene si drumurile nationale, este la un nivel acceptabil. Din motive ce nu tin de Parlament, Autostrada Transilvania nu a "evoluat" pe teritoriul judetului Salaj, iar toata activitatea mea parlamentara s-a axat pe sustinerea programului de guvernare si sunt convins ca multi salajeni au simtit plusul pe care guvernul l-a adus tarii si inclusiv salajenilor", spune deputatul PSD.

UDMR Salaj vede in 2018 anul contradictiilor societatii, dar si ca s-a facut ceva, bineinteles ca insuficient

Deputatul UDMR Seres Denes, presedintele UDMR Salaj, chestor si vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica a Camerei Deputatilor
1. "Intrebarea cuprinde ceea ce a caracterizat anul 2018. Un an plin de controverse, dispute politice, cu toate acestea, cu toate contradictiile societatii, s-au facut pasi importanti spre o societate a bunastarii, pe care am vrea noi sa o realizam prin legiea unica a salarizarii si legea pensiilor, care nu satisfac pe deplin dorintele si aspiratiile comunitatilor noastre, dar sunt pasi importanti spre ceea ce ne dorim", spune deputatul Seres Denes, liderul UDMR Salaj.
2. "Realizarile sunt considerabile, daca avem in vedere proiectele finantate prin PNDL 2, pe care foarte multe localitati au reusit sa-si inainteze proiecte care au fost declarate castigatoare. In foarte multe dintre cazuri s-au demarat lucrarile, inclusiv decontarea costurilor prin Ministerul Dezvoltarii. Trei drumuri judetene vor fi reabilitate prin P.O.R., cu fonduri europene - DJ – Nusfalau – Creaca - Crasna; DJ – Zalau - Cehu Silvaniei; DJ – varf Meses - Buciumi – Ciucea. Contractele pentru cele trei drumuri judetene sunt semnate. O parte din infrastructura comunitatilor locale (apa, canal, drumuri, inclusiv centura Zalaului) este acoperita, sunt proiecte care urmeaza sa se deruleze in 2019.
In sistemul de sanatate, noi am reusit sa aducem investitiile necesare dezvoltarii si modernizarii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, pentru ca si locuitorii acestei zone sa poata beneficia de asistenta medicala la nivelul asteptarilor secolului 21", spune deputatul UDMR Seres Denes.

Vizualizari 3396
Comentarii articol

>

in 28 Decembrie 2018 2:12

Artur ''comsi-comsa'' vrei sa spui ?

>

in 28 Decembrie 2018 8:37

Bai,Bode nuci acum nu ne lasi sa ne ticneasca de sarbatori?Vai de mine ce analiza face acest atotstiutor mediocru.Nu sunt fan PSD,ALDE,ETC,dar ne am scarbit de voi toti si de mutra ta.

>

in 28 Decembrie 2018 8:37

scuze '-nici'-

>

in 28 Decembrie 2018 8:40

A la francaise,donc.Nene ziaristule [sic],vezi ca angajaza Michelin muncitori.Nu cred ca ai mari sanse,dar poate ai ceva pile.Nu cred c-ai face fata,dar batar ai invata cum se scrie comci-comca asta al matale.An nou mai inspirat!!!

>

in 28 Decembrie 2018 9:20

Udmr-ul este multumit ca a umplut spitalu judetean cu asistente maghiare care nu stiu nici macar sa vorbeasca romaneste,binenteles cu acordul directoarei Neaga si a lui Tibi (CJ)

>

in 28 Decembrie 2018 9:25

Bode, taranul parvenit din Valcau! Nu sunt pesedist, ca doar n-o sa-l simpatizez pe Pop Gheorghe si pe nevasta-sa, marea inspectoare, dar cand il vad pe Bode, vad parvenitismul salajean in floare.

>

in 28 Decembrie 2018 9:39

WTF is COMCI - COMCA ??? Fie transcrii fonetic expresia, adica "comsi - comsa", fie scrii in original care ar fi cam asa : "comme ci - comme ça". A bon entendeur, salut!

>

in 28 Decembrie 2018 9:54

ce tot puneti poza jigodiei de bode???

>

in 28 Decembrie 2018 11:08

Voi chiar ne stricati sarbatorile cu aces nimeni. Au ajuns si copiii sa se sperie de el si nu o sa mai vina la urat. Chiar sunteti de groaza cu el in frunte. Rusine.

>

in 28 Decembrie 2018 11:58

Voi chiar cititi presa de sarbatori si mai.aveti chef si de comenturi?

>

in 28 Decembrie 2018 12:32

Cit rau a facut P N L -ul si P D L -ul in frunte cu tatucul lor Romanilor in 2018 , Nu a facut Comunismul in 4o de ani in frunte cu seful lor !!!! atita dezbinare, ura,incrincenare,ridicind toate gunoaile la rang inalt cu salarii si pensii special, batjocura, umilinta E T C RUSINE ! celor din fruntea statului !

>

in 28 Decembrie 2018 12:35

Mare lucru sa iesi in fata poporului stiind ca nu ai facut nimic pentru ei ! cit tupeu poti avea ?

>

in 28 Decembrie 2018 13:25

Ma psdilor mare autostiuitor mai sunteți vai de voi dar ce a făcut ciunt Marc și restul lor ce proiecte a făcut ciunt Ionel ce a lăsat capalnasiu ala face rușine psd

>

in 28 Decembrie 2018 16:33

Se aude ca presedintele vrea sa puna sef de stat major al armatei pe un prieten de a lui ! dintre protestatari ! curajos care a vrut sa intre prin forta in palatul Victoria! il cunoaste bine poporul si este laudat de presedinte!

>

in 28 Decembrie 2018 20:31

Bine Artur!"Comme ci comme ça = asa si-asa"!\r\nPSD Salaj = O gasca de impostori!Niste ticalosi incompetenti: Pop Gheorghe Senatorul Agramat, Pop Maria, nevasta-sa, inspector scolar general la ISJ, o dancila de Salaj, Nosa, Ciunt Tibi Marc s.a.

>

in 28 Decembrie 2018 21:50

Cum sa fiie credibil Pnl cu acesti mediocrii , ..

>

in 28 Decembrie 2018 21:59

Nu se mai stie nimic de un senator Lungu Vasile (Bancherul Teologul) ce mai promitea ,acum face pe Strutul, scolitul in America

>

in 29 Decembrie 2018 7:13

Bode se lauda cu realizarile actualului guvern si spune ca el a facut si a dres ,daca actualul guvern nu aproba finantare ce face .cind au fost ai lui la guvernare ce a facut pt colegiul lui .,au taiat salariile si penssile sa aiba de unde fura udrea , cocos videanu etc

>

in 29 Decembrie 2018 8:03

Atât PNL cât și PSD, mustrare de mediocritate la vârf. Nici actualul lider PNL si nici Vechiul , nu au avut performante deosebite nici în școală nici în profesie . Tătucul (rampa) lor a fost Stanca, un alt element de studiu postdecembrist.

>

in 29 Decembrie 2018 8:04

A se citi , musteste în loc de , mustrare.

>

in 29 Decembrie 2018 9:05

Rusine comunistilor bolsevici de Salaj, securistul si gasca. Salajul rusinea din Ardeal, pata rosie, saracia neputinta unor handicapati psd, comunisti care traiesc bine pe spinarea platitorilor de taxe. Rusine ma trantorilor, lichele, paduchiosi jegosi, va pute pielea in institutii, mai spalati-va. Taraturi psd si lingaii din dotare. Pica psd sunteti pe nicaieri ca nu stiti sa faceti nimic. Jigodii psd!

>

in 29 Decembrie 2018 10:54

De ce nu recunoasteti inpreuna cu presedintele ca sunteti prosti si pe nicaieri !!! nu puteti da jos acest guvern ! desi ati depus eforturi deosebite ! motivul nu este altul decit prostia ! Atit cit la-ti pupat in spate pe Basescu tot asa il pupate si pe actualul si mai pretindeti sa va pupe poporul desi sunteti murdari la gura !

>

in 29 Decembrie 2018 12:31

Adunarea pensionari din toata tara !!!De ce presedintele si ceilalti politicieni si bugetari primesc majorari de la 1 ianuarie 2019 si pensionari de 1 septembrie ? ati vazut cit bine vrea presedintele pensionarilor ? fiti atenti ! la alegeri !

>

in 29 Decembrie 2018 16:16

Pensionari, la urne ! Ce ai, omule, cu ei ?! La multi ani, pensionari !

>

in 29 Decembrie 2018 22:04

pensionarii au o stare de frustrare,nu ai ce sa faci cu ei,,,se simt inutili,mai ales daca nu au nepoti ,s au nu sunt lasati sa aiba grija de ei!!sunt irascibili si artagosi!!batranetea e haina grea!!

>

in 30 Decembrie 2018 5:54

Bravo pensionari. Fixați si viitorul nostru, căci trecutul si prezentul , le-ați rezolvat.

>

in 30 Decembrie 2018 18:05

Pensionarii sunt parintii sau bunicii votantilor mai tineri ...ar trebui sa aveti mai mult respec pentru cei care v-au nascut si educat !!! Au drepturi egale cu cei tineri si cei mqi multi sunt mult mai seriosi si mai responsabili decat generatia tanara ....La noi in tara nu varsta votantilor e prolema ci calitatea politicienilor .......

>

in 31 Decembrie 2018 1:30

Pt 18:05." Calitatea" politicienilor ,cine o votează?!

>

in 31 Decembrie 2018 15:11

Dupa ce ai dezbinat, ai introdus ura,nu ai respectat legile,ai aroganta in singe la fel ca prostia ! acuma ceri UNITATE ! RUSINE.

>

in 31 Decembrie 2018 16:13

Zicea unul aici (TRINTORI) intradevar cei din opozitie sunt niste trintori se zbat zi si noapte, nu au pofta de mincare, se scarpana mereu ca nu sunt in stare sa dea jos acest govern. Mare rusine mai ales ca ii ajuta si presedintele care nu a facut nimic de cind e presedinte decit rau! din rau in mai rau! are si ceva luat de la tarile "civilizate" ii place sa se pozeze si sa-i spuna mereu cineva daca ii sta bine cravata daca sa incheiat bine la haina si pantaloni !

despre cacat>

in 2 Ianuarie 2019 3:46

trecut de cacat am avut, prezent de cacat avem, bine macar ca nu avem niciun viitor !!!

>

in 2 Ianuarie 2019 10:27

Sa l votam pe Bode ? care e de acord cu Iohannis ,un hoț de case ,un trădător,care a furat la fel că Dragnea? care a fost de acord cu tăierea salariilor,pensiilor.A fost cea mai neagră perioada cu Băsescu în frunte de după revoluție.

>

in 2 Ianuarie 2019 11:01

Subscriu.

>

in 2 Ianuarie 2019 11:10

De ce nu studiaza cineva din Romania oameni inteligenti ! daca sunt: De ce la conducerea tari Romanesti apar numai oameni depasiti, slab pregatiti,oameni rai, aroganti ,batjocoritori zicea unul ca prosti ! desi toti preoti din Rominia se roaga pentru ei si mereu ii pomenesc !!!

>

in 2 Ianuarie 2019 16:38

jigodii PSdraknea, nenorocitilor.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.