SondajRSS Feed

E greu sa te desparti de un loc de munca bine platit si caldut

Pensionari care merg la serviciu in administratia publica locala

10 Ianuarie 2018

Un loc de munca la stat inseamna program fix, stres putin, leafa buna. Ca nu e rau deloc sa fii bugetar, mai ales daca lucrezi in administratie, o demonstreaza si faptul ca multi dintre cei care se pensioneaza nu se despart de institutia in care au muncit zeci de ani. Am intrebat, la Primaria Zalau si la Consiliul Judetean cate persoane pensionate au pe statele de plata.

De la Consiliul Judetean Salaj am aflat ca exista trei persoane pensionate care lucreaza acum in institutie ca personal contractual.
La Primaria Zalau si in institutiile subordonate acesteia numarul persoanelor pensionate dar cu chef de munca este mai mare. Potrivit informatiilor furnizate de Nadia Ignat, de la Biroul de presa, in Primaria Zalau exista 9 persoane care cumuleaza pensia cu salariul. Cat priveste institutiile subordonate primariei, la Casa Municipala de Cultura exista 5 angajati care cumuleaza pensia cu salariul. La Directia de Asistenta Sociala Comunitara Zalau sunt 3 persoane in aceasta situatie. Politia Locala Zalau si Directia de Administrare a Domeniului Public nu au angajati care cumuleaza pensia cu salariul.
La Prefectura Salaj si in institutiile subordonate acesteia (Serviciul Permise si “nmatriculari si Serviciul Pasapoarte) nu figureaza nici un pensionar pe lista celor care incaseaza salarii.

Interdictia de a cumula pensia cu salariul
de la stat e tot in faza de idee

In august 2017, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca Guvernul va propune o lege prin care sa interzica cumularea pensiei cu angajarea la stat. 

“Oamenii trebuie sa se hotarasca, nu poti sa fii si salariat, sa ai si pensie. Daca te simti inapt de a continua munca, atunci te pensionezi (…) “Sunt in multe institutii ale administratiei centrale si locale astfel de persoane care cumuleaza pensia cu salariul”, spunea atunci Calin Popescu Tariceanu.
Declaratiile sale au fost facute in contextul pensionarilor masive in randul angajatilor din MAI si nu numai de anul trecut. Mii de militari, politisti si angajati in serviciile secrete, dar si procurori si judecatori, si-au depus dosarele de pensionare la varste relativ mici, pana in 50 de ani, de teama ca o eventuala modificare a Legii pensiilor militare va duce la diminuarea viitoarelor lor pensii. Multi dintre ei insa, din postura de pensi

Pensionari care merg la serviciu in administratia publica locala
onari, a doua zi s-au reintors la munca, adesea pe acelasi post, incasand si pensie, si leafa.
Aceasta interdictie de a cumula pensia cu un salariu de la stat a mai existat in trecut, fiind impusa de guvernul Boc. Guvernarea USL a desfiintat-o insa, premierul Mihai Tudose, atunci senator, fiind chiar unul dintre initiatori.

La Senat exista din toamna o propunere legislativa
care nu interzice limiteaza cumulul pensiei cu salariul

Un proiect de act normativ care ar reduce numarul situatiilor în care se pot cumula veniturile provenite din pensii de serviciu si salarii de la stat sau venituri asimilate acestora a fost depus la Senat in toamna anului trecut. Acesta prevede ca “beneficiarii dreptului la pensie de serviciu apartinând sistemului public de pensii, care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, realizate prin exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau în baza actului de numire, în cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si în cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste cu mai mult de 50 la suta nivelul câstigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, iar nivelul venitului net rezultat în urma cumulului nu depaseste dublul nivelului câstigului salarial mediu brut aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat”. Pentru a putea fi aplicat, proiectul de lege ar trebui votat mai intai, apoi promulgat de presedinte si publicat in Monitorul Oficial.

Vizualizari 5500
Comentarii articol

>

in 10 Ianuarie 2018 0:17

Aici sunt locurile voastre de munca. Bravo PSD, da bani masei votante ( pensionarii și bugetarii ). Așa vei câștiga alegerile și în 2028. Bravo!

>

in 10 Ianuarie 2018 0:44

am vrut si eu sa candidez la politgia locala si o functionata mi-o ingradit candidatura ispre favorizarea propriilor fii, 2 la numar sa vad se sesizeaza vreo entitate politieneasca sereista sau alte foruri sa ma identifice sa le dau declaratii???

>

in 10 Ianuarie 2018 0:46

sunt foarte convins ca nu o sa fiu contactat de nici un serviciu secret ca sunt ocupate toate posturile de de corigentii mamicilorr din sistem .. pe parou????

operator pc>

in 10 Ianuarie 2018 0:52

-Oportunitate foarte serioasă!\r\nLucrezi în timpul liber!\r\nTe ajutăm pas cu pas!\r\nCâștiguri foarte motivante! Operator PC tetalii la pacurarucostica1963@gmail com

>

in 10 Ianuarie 2018 7:09

"La Senat exista din toamna o propunere legislativa care nu interzice limiteaza cumulul pensiei cu salariul'...??????

>

in 10 Ianuarie 2018 8:06

PENSIONARI MOSTENITI DE LA CAPILNASIU 4 BUCATI PENSIONARI ADUSI DE BALAJEL 5 BUCATI PNL PSD ACEEASI MIZERIE

>

in 10 Ianuarie 2018 8:50

Unde esti tu BOC o Doamne ?

>

in 10 Ianuarie 2018 8:52

Lacomie maxima ..uni mananca cu 10 linguri iar altii stau in somaj .

>

in 10 Ianuarie 2018 8:52

de aia pleaca tineretul din tara ca nu mai poate concura cinstit pe un post ca toti fostii isi lasa mostenire posturile si se face doar mascarda nu concurs pt vreo -un post bugetar;\r\n

>

in 10 Ianuarie 2018 8:54

cum se poate concepe ca statul sa-l scoata la pensie pe un bugetar si apoi sa se angajeze tot la buget? dar in tara asta nu sunt doar o clica de paraziti?

>

in 10 Ianuarie 2018 9:10

uite fosila cum se chioreste la calculator in loc sa si vada de nepoti,pensionari speciali sunt si in finante peste tot la buget unde se munceste putin si se castiga mult

>

in 10 Ianuarie 2018 9:44

Un pensionar din fabrici de-abia își mișcă picioarele, iar ăștia parca întineresc. Munca putina, bani multi, sporuri de suprasolicitare și stres, premii,zile libere, vacante, etc etc.=România Bugetară .

>

in 10 Ianuarie 2018 9:51

Rusine acelor batrani nesimtiti care au iesit la pensie de la Stat dar lucreaza tot la Stat ca au atatea relati sa isi gaseasca un loc caldut..stati acasa sau mergeti in privat.. Nesimtitilor.. alti care chiar nu mai pot lucra ei isi baga odrastele in locul lor.

PSD-aparatorul bugetarilor de lux[pe banii nostri,bineinteles]>

in 10 Ianuarie 2018 11:17

Cand a dat Boc legea care interzicea cumulul pensiei cu salariul la STAT,au sarit PSDisti, ca profesorii pensionati vor muri de foame ca nu mai pot munci la scolile care au nevoie de ei[ANTENA 3 facea scandal seara de seara].In realitate era vorba de generali de politie,sri,jandarmi,de functionari din ministere,agentii de stat,prefecturi,cons judetene,etc.Acestia castigau venituri mari si blocau posturile pt cei tineri,iar PSD plangea cu lacrimi de crocodil de grija pt profesori.A venit PSD cu PONTA la guvernare si a abrogat legea lui BOC,iar dezmatul pe bani publici a reinceput,profitorii fiind tot cei cu pensii si salarii mari.Sa mearga acesti privilegiati la privat si sa castige 10000 de euro pe luna daca sunt asa de buni,dar STAU la STAT ca nu le cere nimeni nimic iar leafa buna vine.

>

in 10 Ianuarie 2018 11:38

Jos Dictatura Bugetara !

>

in 10 Ianuarie 2018 11:40

Bugetari= Cancerul Romaniei

>

in 10 Ianuarie 2018 11:50

cand iti f.te unu nevasta,'copilu bolnav la urgenta,iti arde casa tu sa chemi canceru sa te ajute.

.>

in 10 Ianuarie 2018 12:21

Cu alte cuvinte recrutarea se va face strict pe baza de alegerea personala (sau nu :D ) si subiectiva a recrutorului, si nu dupa competentele si abilitatile candidatului.

>

in 10 Ianuarie 2018 12:49

pensionari nesimtiti si incomtetenti , lasati sa munceasca ...... totala nesimtire , jos psd , dusmanul poporului

>

in 10 Ianuarie 2018 13:12

Mai baieti,daca tot le stiti de ce nu dati si nume,ca asa nu are nici un farmec,oricum nu-I prinde rusinea de nas !

luru la domciliu>

in 10 Ianuarie 2018 14:07

Oferta speciala lucru acasa: din prima luna 1500 RON (1500 lei noi sau 15 milioane lei vechi) lunar rapid castig potential, plus alte castiguri motivante. Lucrati in timpul liber. Contract. Seriozitate. Trimiteti solicitare la adresa de email´.pacurarumarioara1964@gmail.com

marioara de la 14:07>

in 10 Ianuarie 2018 14:10

ofera-le la pensionari lucru la domiciliu .

>

in 10 Ianuarie 2018 14:15

RUSINE SA VA FIE DE PENSIONARI CARE OCUPATI LOCURILE DE MUNCA ALE UNOR ABSOLVENTI SAU A UNOR OAMENI CARE NU AU UN LOC DE MUNCA. IAR VOUA VA TREBUIE DOUA JOB-URI.SA DEA DOMNUL SA PLATITI ACESTI BANI IN PLUS PE CARE II LUATI.

>

in 10 Ianuarie 2018 15:44

Subscriu cu cel de la 11:17

>

in 10 Ianuarie 2018 17:02

Numele va rog pt cei 4 de la PNL si cei 5 de la PSD să vedem si noi cine sunt jigodiile.

>

in 10 Ianuarie 2018 17:16

Da va spun direct un nume de pensionar care ocupa un loc foarte cald, sef la patrimoniu,"DARAMATORUL DE GARAJE"numitul Tulai Ioan(fost comunist)specializarea departe de domeniul ADMINISTRATIV.

>

in 10 Ianuarie 2018 17:22

De ce PRIMARIA Zalau, consiliul judetean, prefectura,ADP nu prezinta transparent lista cu acesti pensionari platiti din banii publici iar tinerii absolventi de administratia publica nu reusesc sa ocupe un post in administratie deoarece nu au "PILE".

>

in 10 Ianuarie 2018 18:58

O idee buna: Consiliul Judetean, primariile din judet ar putea da lista cu pensionarii care si-au reinceput noua activitate tot la stat? Multi sunt din cei care au lucrat in MAI, SRI!

>

in 10 Ianuarie 2018 19:37

Perfect spus 17:22.

>

in 10 Ianuarie 2018 20:06

Căcatu ăla de Sandu Constantin de la urbanism mai are până la descompunere?

>

in 10 Ianuarie 2018 21:16

cum sa dea nume primaria,prefectura,finante etc ca peste tot sunt si sunt de ai lor

>

in 10 Ianuarie 2018 22:06

Nu acesti pensionari sunt de vina, pana la urma, ci aceasta clica pesedista salajano-teleormaneana care manipuleaza o masa de oameni lipsti de cultura de orice fel! Prin instrumente comuniste eficiente acesti militieni/securisti (v. Pop Gheorghe, senatorul fara scoala, ,"mai bine pesedist decat securist", Marc Tibi etc.) au reusit sa fure drepturile salajenilor la un judet ca celelalte din Ardeal!

>

in 12 Ianuarie 2018 16:54

copii nostri pleaca in strainatate la munca de jos si ei i si aduna bani pentru medicamente,,,,,,,,,,,,,,,

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.