SondajRSS Feed

Pensiile speciale – metoda legalizata prin care alegatorii sunt buzunariti de cei pe care i-au votat

17 Iulie 2018

Deputatii au adoptat si ei saptamana trecuta modificarile la Codul administrativ, care a trecut de Senat si care aduce pensii speciale pentru alesii locali – primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene. Acestia devin a doua mare categorie privilegiata, dupa parlamentari, care si-au votat anul trecut pe vremea asta pensii speciale pentru ei insisi. 

O clasa politica puternic contestata pe motive de coruptie isi asigura un trai linistit dupa retragere, pe bani publici, printr-o metoda care nu are nicio legatura cu contributia pe care o aduc prin munca lor la bugetul de stat.

Deputatul PSD Iuliu Nosa sustine pensiile speciale
cu argumentul "incarcaturii" in exercitarea functiilor

Presedintele executiv al PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, argumenteaza in favoarea pensiilor speciale pentru alesii locali.
"Am votat pentru aprobarea Codului Administrativ. “ncarcatura pe care o au alesii locali in exercitarea functiilor, cred ca-i indreptateste sa beneficieze de aceasta indemnizatie dupa ce indeplinesc varsta de pensionare. Beneficiaza doar alesii dupa 1992, pentru ca dupa 1992 au fost primele alegeri directe si libere. “nainte de 1992 toti au fost numiti", spune deputatul PSD.

Deputatul UDMR Seres Denes sustine ca alesii merita
o recompensa pentru ceea ce fac pentru comunitati

Liderul UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, explica si el de ce a votat Codul administrativ.
"Am votat pentru adoptarea lui. S-a schimbat mult rolul autoritatii publice. De cele mai multe ori dezvoltarea comunitatilor locale tine foarte mult de capacitatea conducatorului acestor unitati. O data cu descentralizarea, competentele si atributiile se vor mari ca numar. Autonomia locala presupune o administrare financiara competenta. Nivelul serviciilor la nivel local s-au dezvoltat foarte mult si trebuie sa functioneze in beneficiul cetateanului. “n conditiile in care dezvoltarea comunitatilor locale se realizeaza cu bani prin accesarea de programe nationale si europene, UAT-urile administreaza zeci si sute de milioane de lei si euro. Ca atare, functiile acestora presupun oameni de calitate si bine pregatiti profesional. “n aceste conditii, cei care acced la functii publice isi abandoneaza meseria de baza la nivelul ei. Prin acest Cod administrativ, statul ofera un ajutor si regleaza anumite probleme", spune Seres Denes, deputat si presedintele UDMR Salaj.

Senatorul salajean PMP Cristian Lungu spune ca interesele nationale sunt vandute pe "argintii" pensiilor speciale

Senatorul salajean Cristian Lungu, presedintele PMP Cluj, ne spune ca a sesizat Curtea Constitutionala impotriva modificarilor aduse in Codul administrativ.
"Am semnat sesizarea depusa la Curtea Constitutionala a României în privinta Legii Codului administrativ. Oare parlamentarii PNL (parlamentari de opozitie) pun mai presus "argintii" pensiilor speciale decat interesele nationale ale României pe termen lung? De ce unii au votat alaturi de PSD, ALDE si UDMR pentru Codul administrativ si au refuzat în bloc semnarea sesizarii Curtii Constitutionale a României?! Noul Cod Administrativ, votat luni seara, contine prevederi impardonabile, inacceptabile si nenegociabile politic, care tin de identitatea noastra nationala si a statului român".
Senatorul Lungu se declara in total dezacord cu modificarea care elimina pragul de reprezentare de 20 la suta pentru minoritati pentru folosirea limbii acestora in administratie, spunand ca astfel "limba maghiara obtine statut de limba oficiala în România". Este de asemena impotriva pensiilor speciale pentru primari si viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consiliul Judetean. Si nu vede deloc cu ochi buni modificarea prin care primarii pot avea întreprinderi individuale sau de familie, pentru ca "dispare incompatibilitatea în exercitarea functiei".

Deputatul PNL Salaj Lucian Bode denunta demersurile
care aaduc Romania inapoi in epoca Cozmânca-Nastase

Presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode s-a abtinut de la votul privind adoptarea Codului Administrativ.
"Codul administrativ reprezenta unul dintre cele mai importante pr

Pensiile speciale – metoda legalizata prin care  alegatorii sunt buzunariti de cei pe care i-au votat
oiecte de reformare a administratiilor locale, care trebuia sa se adapteze nevoilor cetatenilor si sa fie directionat catre evolutia constructiva a comunitatilor locale. Din cauza modificarilor venite din partea PSD-ALDE, ne-am aflat în fata unui proiect de cod administrativ care arunca România în epoca Cozmânca-Nastase, cuvântul de ordin fiind de acum încolo politizarea excesiva a structurilor administrative locale, functia publica ajungând la cheremul politicului. În loc sa vedem transparenta si descentralizare, suntem nevoiti sa vedem cum prefectii si directorii institutiilor publice deconcentrate sunt numiti politic, iar colegii din UMDR si-au atins scopul în ceea ce priveste modificarea conditiilor de utilizare a limbii materne în administratie, lucru pe care eu nu-l gasesc deloc potrivit. Acestea sunt doar câteva dintre punctele negative ale acestui proiect la votul caruia am considerat potrivit sa ma abtin, deoarece în marea de amendamente nocive ale PSD si ALDE, PNL a reusit cu mari eforturi sa supuna votului si sa treaca câteva amendamente constructive pentru administratie, printre care îl putem aminti pe cel referitor la repartizarea redeventelor (în cazul resurselor de suprafata, redeventa obtinuta se distribuie 40% la bugetul local al judetului, 40% la bugetul localitatii unde exista exploatarea, iar doar 20% la bugetul de stat, astazi sumele încasate la nivel local fiind virate integral la bugetul de stat). Una dintre mizele acestui cod administrativ a fost reprezentata de acordarea unor indemnizatii speciale primarilor, însa eu am ramas consecvent principiului conform caruia în România nici o categorie sociala, cu exceptia cadrelor militare, nu ar trebui sa beneficieze de aceasta pensie "speciala", iar acordarea pensiilor trebuie sa se faca în mod corect, dupa principiul contributivitatii", ne-a declarat deputatul Lucian Bode, presedintele PNL Salaj.

Presedintele USR Salaj, Carmen Olar, spune ca PSD
si ALDE au reinventat rasplata pentru baronii politici locali

"USR a reusit sa strânga numarul necesar de semnaturi pentru a putea sesiza Curtea Constitutionala pe Codul Administrativ. Mai multi parlamentari de la PNL, PMP si neafiliati au semnat sesizarea, fiind nemultumiti de pensiile speciale pentru alesii locali. La o zi dupa ce PSD a votat pensii speciale pentru baronii locali, Liviu Dragnea are tupeul sa promita ca viitoarea lege a pensiilor va repara nedreptati. Luna de luna, statul cheltuie 7,2 miliarde de lei cu plata pensiilor speciale. Bani care ar putea sa fie folositi pentru a crea servicii sociale reale pentru persoanele cele mai vulnerabile din societate: copiii si vârstnicii. (…)
O adevarata reparatie ar fi eliminarea pensiilor speciale, asa cum a propus printr-un proiect de lege USR. (...) USR merge mai departe si se va lupta cu sistemul de privilegii pe care PSD si ALDE si le acorda zilnic pe spinarea românilor care chiar au nevoie de o schimbare reala în viata lor de zi cu zi.
USR are oameni profesionisti si lucreaza la un program de guvernare, iar în 2020 când vom câstiga alegerile, vom implementa un sistem de pensii echitabil, bazat pe contributivitate si solidaritate, nu pe privilegii. USR are deja scris proiectul de abrogare a pensiilor speciale.
Noul cod devine baza legala pentru numiri politice si pentru a rasplati cu o functie de demnitate publica pe cei ce slujesc partidul. (...)
Noul Cod Administrativ votat de PSD-ALDE întoarce România în urma cu peste zece ani, în situatia de preaderare la UE. România a garantat la Bruxelles ca prefectii vor fi profesionisti, neutri politic, dar renunta la aceasta obligatie, de dragul baronilor locali", este opinia lidewrului USR Salaj, Carmen Olar, despre adoptarea pensiilor speciale pentru alesii locali.

Vizualizari 3237
Comentarii articol

>

in 17 Iulie 2018 0:31

SOLUTIA ESTE EMIGRAREA - ca sa nu mai vada bugetul tarii un leu de la noi !!!!!!

>

in 17 Iulie 2018 6:17

Rusine Bode, tie ti ai votat pensie speciala, la primari care au o responsabilitate incomparabila cu a parlamentarilor nu. Cum vei apela la ei in campanie?

>

in 17 Iulie 2018 7:05

Pensie specială pentru ce hoților de la PSD? Nu campanie nu știți cum sa ne mințiți sa va votam, că nu dormiți noaptea de grija noastră și a localității, apoi ziceți că va trebuie pensie pt că va stresați pt binele comunității. Păi hoților voi ați ales sa candidați.\r\nSinguri cu coloana vertebrala cei de la USR. PNL și PMP au votat și ei pentru

>

in 17 Iulie 2018 8:02

Sigur ca dupa o viata de munca fiecare are dreptul la pensie (mica, mare, speciala etc, numiti-o cum vreti). Insa pensiile actuale se platesc din munca celor activi, tot mai putini la numar, deja s-au luat credite pt plata acestor pensii, statul nu mai face plati pt lucrarile de investitii in derulare (vezi PNDL), ca nu mai are de unde, dar ni se promite mereu ca va fi bine.

>

in 17 Iulie 2018 8:04

Militianul Ghita cite pensii speciale va primii ,una de la Parlament ,una de la militie si una de la .....vinatori.

>

in 17 Iulie 2018 8:05

anul asta, in iunie, a fost prima data dupa '89 cand AFIR nu a avut bani de plati. Si vreti sa credem ca "incarcatura' sefilor trebuie rasplatita cu varf si indesat la batranete? Poate incarcatura din portabagejele Daciilor Duster de serviciu ar trebui rasplatita cumva

>

in 17 Iulie 2018 8:10

bode este mediocru

>

in 17 Iulie 2018 8:11

romanii care au plecat afara au votat mereu cu partide de dreapta, pro europene, pt ca au vazut diferenta. Romanii din Republica Moldova care au plecat afara, la fel, vor integrare UE pt ca au vazut sistemul rus, comunist, cat mult bine le-a facut. Oare oamenii astia care au plecat la un trai mai bun sunt toti idioti , iar restul "patriotilor" care se uita la Antena 3 sunt inteligentii tarii? Am vazut, recent, unul inteligent care spunea ca daca facem autostrazi o sa ne plece multinationalele. Dle Nosa, astuia vreti sa ii dati pensie speciala? Care e "incarcatura" lui?

>

in 17 Iulie 2018 8:18

Puteti stinge lumina peste romania. PAcat de tinerii care pleaca din tara. Nu pot trai intr-un asemenea mediu.

>

in 17 Iulie 2018 8:57

Nimeni in nici un fel nu te poate obliga sa te faci primar sau parlamentar asa ca nu aveti de ce sa va plangeti cai greu si meritati bani multi.

>

in 17 Iulie 2018 9:01

RUSINE SA LE FIE LA TOTI CEI CU PENSII SPECIA NESIMTITE, GOLANIE SA NU APUCE SA LE FOLOSEASCA ....

>

in 17 Iulie 2018 9:09

Ce ""incarcatura""au alesii locali si parlamentari ? ce fac pentru noi, contribuabili, pentru cat fac sant prea bine platiti, salarii nesimtite comparativ cu oamenii care muncesc in productie, servicii sau comert De unde vor fi bani pentru a plati aceste pensii nesimtite, este o sfidare fata de celilati pensionari la care li se scoate ochii cu o majorare de 5-10% pe an( cheltuielile cresc cu 25-30%) RUSINE....RUSINE...

>

in 17 Iulie 2018 9:21

Ghita Pop,caruia i-a putit cartea de cand se stie, zice ca-l doare in fund de voi; iar, nevasta-sa pe care au pus-o Ciunt, Marc si scumpul sot in fruntea invatamantului salajean se exprima asa: "Da,ce se compara cineva cu noi?" (n.r) Piei, satano!

Vova>

in 17 Iulie 2018 9:33

Moda cine erai pe șantier erai un nimeni nu cunoșteai planul de instalații erai bun de papagal, nu știai nimic sa faci acum te dai mare Pepe de senator PSD cit ai furat nu te satura drăcușor mai vrei și bani mulți cine te duce baba cu coasa duci banii cu tine

>

in 17 Iulie 2018 9:50

Pt.8.11 Majoritatea celor plecati din tara nu au invatat carte la timpul lor, nu au luat bacalaoreatul. Sunt mii de locuri de munca in IT cu salarii de mii de euro. Sunt locuri de munca la Silcotub, la Michelin, la Fibrex. Cei plecati ar trebuii sa indemnati TREZITI VA COPII SI INVATATI, SA DEZVOLTATI CU MINTEA ROMANIA. Un medic are mii de euro salariu de la stat plus venitul de la cabinetul particular. Cand sa majorat salariu minim pe economie au sarit patronii pentru ca lor nu le ajunge oricat ar produce muncitorul . Nu generalizez cu cei plecati, sunt si specialisti dar marea majoritatea nu au ei si copii lor bacalaoreatul si dau mari lectii. Concluzie: copiiI sa invete carte si nu sumt nevoiti sa plece din tara,

>

in 17 Iulie 2018 10:16

DERBEDEI si HAIMANALE. Pe acestia nu-i intereseaza decat propriile buzunare. Nu au nicio treaba cu interesele tarii si a fraierilor care i-au votat sa ajunga aici.

>

in 17 Iulie 2018 10:21

SISTEMUL TE VREA PROST ca sa poti fi manipulat usor.

>

in 17 Iulie 2018 11:00

Proşti sunt cei care-i votează pe ăştia. Din partea mea, să dea pensiile speciale pe medicamente !

>

in 17 Iulie 2018 12:35

Cel mai zis correct parlamentar care nu are nevoie de bani este Bodea!! el da bani saracilor!!! ati vazut ce correct este ? zice ca politizeaza P S D -ul toate structurile !!!!El NU ? daca cineva a auzit ca la Simleu este un sef oricare ar fi el ,la scoli,gradinite, piata, echipa care curate strazile,este altfel decit P D L -list (bate ciimpi) \r\n

>

in 17 Iulie 2018 14:01

12:35 Tu cine esti asa amarastean,vrei sa fii sef,crezi ca-i asa usor?

>

in 17 Iulie 2018 15:00

Toate partidele is la fel is vad interesele lor restu prostimi nu conteaza sa le fie bine LOR .\r\n

>

in 17 Iulie 2018 15:26

Pnlistilor dati jos pe Orban rapid si puneti pe "Catarama rapid până nu e prea tarziu

>

in 17 Iulie 2018 19:24

Bode + capalnasiu = asasinii PNL SALAJ!!!\r\nAtat si nimic mai mult!

>

in 18 Iulie 2018 21:35

ce bine spune zicala: trai-vom pacalindu-ne uni paltii asa a fost decand lumea.Poate la urmatoarea " reanimare " a guvernului sa o vedem si pe OLGUTA REMANIATA ca a facut prea mult bine pentru cei necajiti.

realist>

in 19 Iulie 2018 8:00

domnule Bode ai vrea să ai cunostințele juridice ale lui Cosmăncă sau Năstase, dar nivelul de pregătire profesională nu iți permit să ajungi la picioarele lor dar colegii tăi PDL au distrus tot ce era bun în țara aceasta. Rușinos.

>

in 29 Iulie 2018 12:08

singurul deputat care merita pensii speciale este : SERES DEINES si nu una .... mai multe..... numai pentru promovarea limbii materne . felicitari maestre mai are CRASNA pamant ramas nerevendicat grabeste _te.

>

in 1 August 2018 22:02

Esti un prost arogant, Bode! Un pedelist autentic!

>

in 1 August 2018 22:15

Esti un prost arogant, Bode! Eu care zic asta deoarece sunt un pedelist autentic! Bode, m-ai ocolit, din orgoliu, (tu, nu te amestici cu oricine!), dar o dai in bara ca nu stii ca modestia este mai presus de toate!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.