Pensii majorate doar cu 10 la suta anul acesta

6
321

Ministrul Finantelor: “Atat se poate!”

Orice speranta cu privire la punerea in practica a majorarii pensiilor cu 40 la suta din septembrie s-a naruit, dupa ce ministrul de Finante a anuntat, la postul public de televiziune, ca majorarea nu va depasi 10 la suta. Potrivit lui Florin Citu, nu este momentul pentru practici populiste, in conditiile in care ne aflam intr-o situatie de criza economica.
“Atât se poate”, a explicat ministrul, cu mentiunea ca si cresterea pensiilor cu 10 procente presupune un efort urias.
„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24 la suta în SUA, economii care se prăbușesc cu 11 procente în toate Europa, șomaj în creștere. În tot acest context noi venim și facem un efort uriaș pentru a crește, totuși, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte ușor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a declarat Florin Citu.
Ministrul a tinut sa precizeze ca dacă se va merge pe panta populismului „vom pierde totul foarte rapid și nu numai că nu vom avea bani de pensii și salarii anul viitor, va fi mult mai greu decât în 2008, 2009, 2010″.

Peste 12 mii de pensionari salajeni primesc pensia minima, in valoare de 704 lei

In Salaj sunt aproape 65 de mii de pensionari. Cei mai multi dintre acestia, aproximativ 54 de mii, sunt pensionari din sectorul de stat. Putin peste 4.700 sunt pensionari din sectorul agricol, iar in jur de 6 mii sunt beneficiari de pensii acordate în baza unor legi speciale.
Cea mai mică pensie este de 1 leu, dar având în vedere Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind institutirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, în cuantum de 704 lei.
În evidențele Casei Judetene de Pensii Salaj figureaza peste 12 mii de beneficiari de pensie minimă ( 704 lei).
Cuantumul pensiei medii în sectorul de stat la nivelul județului Sălaj este de 1.289 lei, iar cuantumul pensiei medii în sectorul agricol la nivelul județului Sălaj este de 571 lei .

6 COMMENTS

  1. Asa se respecta legile inclusiv Constitutia de guvernarea cacanie (prin mirosul si rezultatele actiunilor lor), ciuma cacanie fiind cea mai mare/devastatoare pandemie din istoria romanilor ?!!

  2. Dacă liberalii nu respectă legea, îsi vor frânge gâtu. Nu riscă, o să respecte legea, asta nu o stabilește bufonu câțu, nici chiar sică mandorlică, decizia va veni de sus de tot !

  3. cacanarii astia au fortat in ultima clipa mina liberala ca sa le faca prob;eme, cica…de fapt se usurau in capul romanilor escrocii astia de comunisti, si0au batut joc de populatie, asa cu fac ei dintotdeauna……

  4. Ioane de la 12 26 cu cel de la 2 14 ,unul si acelasi psihopat bugetar .Sti ce o zis Dabija… Sa nu l asta grija pe Psd ul tau ,ca tat la latrina3 porcilor de gunoi a istoriei veti ajunge.

  5. Liberalii nu sunt în stare nici să asigure măști pt persoanele defavorizate, ce să mărească pensiile !

  6. CRESTEREA PENSIILOR??? SUNTETI NEBUNI?? ECONOMIA GLOBALA SE CONTRACTA AMETITOR, IAR VOI VRETI CRESTEREA PENSIILOR, INCLUSIV A CELOR NESIMTIT DE SPECIALE… COMUNISTI ORDINARI CE SUNTETI!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here