Pe canicula „ne scaldam” in gunoaie pana-n gat

11
735

 

Pe canicula „ne scaldam” in gunoaie pana-n gat
Canicula imprastie cu larghete miresmele din apropierea tomberoanelor in Zalau. Contribuie foarte mult aici rascolitorii de gunoaie - si sunt multi in oras - care nu poti sa stii niciodata ce cauta. Angajatii de la firma AVE, care se ocupa de salubrizare, isi fac datoria. Am vazut nu o data ca vin cu regularitate si lasa luna in urma lor. Si cu toate astea, in spatiile pentru tomberoane sunt imprastiate mai tot timpul resturi menajere. Rascolitorii scot totul ca sa faca selectia. Si lasa in urma lor dezastrul mirositor. Ca efect imediat, zalauanii care vor sa-si arunce gunoiul nu se mai pot apropia de tomberon si incearca aruncarea de la semicerc. Nu nimeresti intodeauna la cos, asta este.

Asa ca nu se scurge prea mult timp dupa ce au trecut cei de la AVE ca Zalaul iar seamana cu o asezare din Liberia. Pungi rupte din care se scurg resturile menajere, peturi, resturi de toate naturile si...mirosurile. Amestecul de miresme puturoase devin cosmarul celor care au fere-strele in imediata apropierea containerelor, lumea bacteriilor. Riscurile de imbolnaviri cresc odata cu temperaturile. Deja e cald, si pentru perioada urmatoare se anunta tot canicula. Pe jumatate treaba facuta de rascolitorii de gunoaie, cainii si pisicile se descurca usor sa gaseasca cate ceva in talciocul lasat in urma.

In spatele restaurantului Alba ca Zapada exista un spatiu amenajat pentru containere si deserveste mai multor locuinte si restaurantului. Ieri nu era loc sa arunci un ac, daramite sa mai intri acolo sa arunci gunoiul. Mirosul il puteai simti de la zece metri. Pro-babil ca cei care au parcate masinile langa zona con- tainerelor se tin de nas pana demareaza.

Tot in plina zona centrala, la intrarea in curtea scolii ge-nerale Simion Barnutiu situatia nu e mai buna. Rascolitorii parca sunt la supermarket. Vin la intervale foarte mici la cotrobait, pentru ca se mai arunca si imbracaminte si incaltaminte uzata. Nu e tocmai bine pentru copiii care vin si pleaca de la scoala sa treaca vesnic pe langa asemenea priveliste dezolanta si asemenea...pericol. Politia Locala nu ne-a putut oferi ieri informatii legat de actiunile pe care presupunem ca le desfasoara pentru a descuraja cotrobaitul in gunoaie. Nu-i ni-mic, nu asta e important. Important e sa faca ceva, pentru ca situatia e critica.

 

 

COMENTARII

  1. probabil ar trebui si spalate containerele si masinile celor de la AVE, am stat ieri la semafor langa o masina si am crezut ca lesin , mirosea ingrozitor , cum sa fie containerele curate

  2. ai dreptate "PUT" containerele ca naiba , nu te poti apropia de ele , nu am vazut sa fie spalate vreodata containele , plus la puncte arunca cu var si in rest nimic , miroase mai tare dupa ce merg ei

  3. Domnule, pentru ritmicitatea ridicarii deseurilor exista o lege, care este respectat in totalitete. Probelema este ca noi locuitorii orasului nu suntem educati in privinta gestionarii deseurilor.

  4. se vrea un articol de educatie civica dar ai scos-o iar in stil ztv gliguta! asteptam un nou articol cu gropi de la. gliguta pt comentatorul ei cu semafor in cap! sau si aici e vinovat primarul.

  5. containerele tocmai au fost spalate hai sa nu fim rai.am vazut acum 2 saptamani pe cei de la AVE cum le ridicau de la ghene si le aduceau spalate. cu totii vedem marea problema "TIGANII" CARE CUM A TRECUT MASINA DE GUNOI DACA ESTE O PUNGA O IMPRASTIE JOS. COMUNITARII!!!!!!! chiar ii platim degeaba fara nici un rezultat toata ziua stau la umbra la Liceul de Chimie sau cine stie pe ce straduta

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.