Patru traficanţi de etnobotanice, reţinuţi de procuri

0
714


Patru persoane acuzate că au procurat, deţinut şi comercializat etnobotanice către consumatori de pe raza judeţelor Sălaj şi Satu Mare au fost reţinute, joi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj 

“La data de 19 noiembrie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Sălaj au efectuat un număr de cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sălaj şi Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate 10 grame de substanţă vegetală, 158 de plicuri cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), 63 de plicuri care prezentau urme cu astfel de substanţe, un grinder şi suma de 5.815 lei”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii vineri, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii au procurat, deţinut şi comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Sălaj şi Satu Mare.

În cursul zilei de vineri inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat, în acest caz, de către poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial de Frontieră Satu Mare – Compartimentul Criminalistic. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Sălaj, Satu Mare şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

DIICOT face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Update: Cele patru persoane reținute au primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here