Un autobuz Transurbis a lovit ieri din spate un Volkswagen Golf in zona Uz Casnic

Politia i-a gasit vinovati pe ambi soferi. Soferul din Volkswagen este nemultumit de decizie; la fel si directorul Transurbis

O ciocnire intre un autobuz Transurbis (SJ 33 TUZ) si un autoturism marca Volkswagen Golf 5, de culoare visinie, a avut loc ieri in jurul orei 12.00, pe bulevardul Mihai Viteazul, in zona Scolii “Iului Maniu” din Zalau, mai cunsocuta ca Scoala Generala nr.1.

Este vorba despre autobuzul care circula pe linia 1 Gara – Bradet. Autobuzul era plin de calatori, aproximativ 50 de persoane. Soferul autobuzului Transurbis implicat in acest incident este Vlaicu Silviu, care este angajat din anul 2013.
Directorul general al Transurbis SA, Oros Alin, ne-a declarat ca a fost la fata locului si ca in urma tamponarii nu au fost inregistrate victime.
“Autobul circula pe banda pe banda a doua, iar autoturismul circula pe banda intai; la un moment dat i-a intrat brusc in fata, acesta nemaiavand timp sa puna frana. Am discutat si cu soferul autoturismului, care initial si-a recunoscut vina, dupa care s-a razgandit. “n acest sens i-am indrumat pe amandoi sa mearga la politie pentru stabilirea vinovatiei. Autobuzul a inregistrat pagube materiale, mai exact au fost afectate parbrizul, bara din fata si o traversa, insa va fi reparat. Politia a fost la fata locului si a invitat ambii soferi sa se prezinte la ora 14.00 la politie, Biroul Tamponari. “n urma rezultatului stabilit de politie, politistii au concluzionat ca tamponarea s-a produs din culpa comuna. Soferul de la Transurbis nu a respectat distanta legala fata – spate dintre cele doua autovehicule implicate, iar soferul Golfului nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulatie. Voi depune constestatie la decizia politistilor”, ne-a declarat directorul Transurbis, Oros Alin.

Soferul autoturismului Volkswagen Golf, Gui Bogdan, a sunat la redactia Ziarului Graiul Salajului si a dorit sa isi spuna punctul de vedere legat de cum s-a intamplat incidentul.
“Am fost scos vinovat, desi am fost lovit in spate de conducatorul autobuzului, care a dorit sa forteze culoarea galbena a semaforului, eu oprind la semafor. Si cativa pasageri din autobuz au sustinut ca soferul autobuzului s-a grabit si a vrut sa treaca pe culoarea galbena. Mai precizez ca desi trebuia sa fie prezent doar soferul, la politie a fost prezent si directorul de la Transurbis. Nu stiu ce legatura are acesta cu accidentul. Ma consider nevinovat de producerea accidentului”, ne-a declarat conducatorul autoturismului Volkswagen, Gui Bogdan.

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *