Sectia de Investigare a Infractiunilor în Justitie nu va fi desfiintata (pe moment)

Parlamentul Romaniei a decis miercuri, 11 decembrie 2019, ca Sectia de Investigare a Infractiunilor în Justitie nu va desfiintata.

rn

Proiectul de desfiintare a Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a fost respins de Senatul Romaniei, camera decizionala în acest proiect.

rn

Proiectul depus de USR trecuse tacit de Camera Deputatilor, unde nu a fost luat in discutie nici in comisie si nici in plen. Acesta a ajuns la Senat unde în Comisia Juridica, acest proiect de desfiintare a SIIJ a primit un raport negativ, de respingere. Astazi, în Plenul Senatului, proiectul a fost respins cu 42 de voturi pentru. Astfel ca ramane in continuare activa Sectia de investigare a Infractiunilor din Justitie. Senatul fiind in acest caz, camera decizionala, proiectul urmeaza sa mearga spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

rn

Acesta este doar unul din proiectele depuse în Parlament în acest sens, pentru ca mai exista si alte proiecte prin care se cauta desfiintarea acestei sectii. PNL a depus recent un alt proiect de desfiintare a SIIJ, acesta fiind în lucru în Comisiile Parlamentare.

rn

Pana in prezent nici un Guvern, indiferent de culoarea politica, nu a dat explicatii cum raspunde Statul pentru erorile facute de magistrati. Mai ales ca din cauza unor erori judiciare, de-a lungul anilor, multi oameni din Romania au ajuns in inchisoare fara sa comita nicio fapta de natura penala si nu de putine ori Statul (adica noi) a fost obligat sa plateasca sume colosale de pe urma erorilor facute de magistrati, care acum unii dintre ei iesiti la pensie, tin cu dintii de pensiile speciale pe care le-au dobandit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *