SondajRSS Feed

Fratia de la referendum s-a transformat in dusmanie absoluta

Patriarhia este in razboi total cu PSD

11 Octombrie 2018

Biserica Ortodoxa arunca toata vina pe Liviu Dragnea pentru esecul de la referendum si critica vehement proaspatul proiect de lege pentru casatoriile homosexuale sub titlul de parteneriat civil

La doua zile de la încheierea referendumului pentru redefinirea familiei, coalitia PSD - ALDE a prezentat un proiect de lege privind parteneriatul civil, menit sa ofere si cuplurilor homosexuale aceleasi drepturi ca într-o casatorie, cu singura exceptie privind posibilitatea de a adopta copii. Proiectul de lege scos acum din sertar de cei de la PSD si ALDE este sprijinit si de celelalte partide.
Proiectul, anuntat de altfel de liderul PSD, Liviu Dragnea, si de cel al ALDE, Calin Popescu Tariceanu in saptamana dinaintea referendumului, prevede ca "uniunea consensuala reprezinta asocierea dintre doua persoane de sex diferit sau de acelasi sex, în scopul organizarii vietii lor comune ca viata de familie". În forma acruala, care va fi supusa dezbaterilor, se precizeaza ca partenerii civili de acelasi sex nu vor avea dreptul la adoptie. Nu este specificat deocamdata daca aceasta interdictie este valabila si în cazul partenerilor de sex opus.
"Acest proiect este elaborat cu juristi de la CNCD care au vorbit si cu ONG-uri si va face obiectul unor discutii si dupa aceea putem sa acceptam o asumare în comun din partea grupurilor parlamentare care apoi sa intre în dezbaterea Parlamentului", a transmis preseintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
Liberalii au anuntat ca sustin corectarea legislatiei pentru acordarea de drepturi egale tuturor românilor, însa s-au declarat sceptici în privinta motivului real pentru care PSD se implica în acest proiect.
"Exista drepturi civile care sunt încalcate în acest moment pentru persoane de acelasi sex, aceste drepturi trebuie întarite si legislatia trebuie corectata. De ce credeti ca acum brusc PSD este preocupat de drepturile persoanelor de acelasi sex. Este o manevra politicianista menita sa abata atentia de la un esec", spune Raluca Turcan, deputat PNL.

Dezaprobarea ferma a Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a transmis un mesaj ferm impotriva demersului legislativ initiat de politicieni.
"Încep prin a semnala dezaprobarea ferma a Bisericii Ortodoxe Române, presupun ca si a tuturor celorlalte biserici din spatiul românesc, în legatura cu legalizarea parteneriatelor civile care nu sunt altceva decât primul pas spre legalizarea casatoriei între persoanele de acelasi sex. Ea nu este decât mijlocul prin care se poate ajunge la aceasta casatorie. În general, menirea parteneriatelor civile nu este alta decât de a face, încetul cu încetul, acceptabila ideea de casatorie între aceste persoane si de a rupe, astfel, coerenta normelor de drept în familie. In legatura cu parteneriatul civil mai larg, pentru persoanele heterosexuale, pozitia Bisericii Ortodoxe Române, în

Patriarhia este in razboi total cu PSD
consonanta cu celelalte biserici ortodoxe este aceea ca dezaproba destul de ferm ca sa nu spun foarte ferm promovarea parteneriatului civil, precum si legalizarea acestuia. Acesta este motivul principal: parteneriatul civil reprezinta o inutila suprapunere cu perfect valida institutie a casatoriei, mentionata în Constitutie, în Codul Civil, devine un surogat al casatoriei pentru cei care, din pacate, doresc sa porneasca la drum împreuna, neasumându-si integral acest lucru. E o varianta foarte comoda de face un pas împreuna, pornind la drum cu gândul ca s-ar putea sa nu rezisti cu cel cu care pornesti la drum. E o diminuare a responsabilitatii pe care ar trebui sa ne-o asumam pornind la drum în viata", a spus Vasile Banescu, purtator de cuvânt al BOR.

Patriarhia il demonizeaza pe Dragnea,
iar PSD ridiculizeaza Biserica Ortodoxa

Biserica Ortodoxa Româna este de parere ca elementul principal care a dus la esecul referendumului pentru familie este asocierea cu Liviu Dragnea. A spus-o Vasile Banescu, purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române, stârnind un val de revolta în PSD.
"Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebarii puse în cadrul referendumului. Cred ca nu se va ajunge în societatea româneasca la adoptia de copii de catre cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturata de unii", a fost declaratia facuta de purtatorul de cuvant al BOR.
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, l-a umilit pe prutatorul de cuvant al BOR, lasând sa se înteleaga, ca acesta are alte interese.
"E de vina BOR-ul ca lasa astfel de purtatori de cuvânt sa iasa în spatiul public. El a spus ca Dragnea e de vina ca nu s-a facut cvorum la referendum, ca lumea sa nu mai voteze PSD. A devenit un soi de Marincea. Îi atrag atentia sa se duca la sefii lui supremi. Eu as sfatui Biserica sa puna pe cineva cu barba alba sa vorbeasca, nu un baiat care face politica", a spus Codrin Stefanescu.

Episcopia Salaj spune ca politicienii
sunt pe punctul de a legifera pacatul

"Biserica nu poate sa fie altfel decat consecventa învataturilor si principiilor morale pe care le-a avut dintotdeauna, iar in acest sens pacatul ramâne pacat, chiar daca il redefinim si il îmbracam in haina parteneriatului civil", ne transmite purtatorul de cuvant al Episcopiei Salaj, Claudiu Nechita.

Vizualizari 3724
Comentarii articol

>

in 11 Octombrie 2018 0:17

voma de pe pula

>

in 11 Octombrie 2018 0:20

amin !

existentialism simioncapras>

in 11 Octombrie 2018 1:21

Totul este o smecherie si un cinism. De fapt cele doua entitati,b.o.r. si p.s.d. se inteleg foarte bine. Cel pe care il vedeti mai sus este creat dupa chipul si asemanarea lui Lucifer,iar hainele albe cu care este imbracat au rolul de a agresa civilizatia OMENICA a carei culoare specifica este culoarea alba. Atat patriarhul cat si Dragnea sant animati existential de civilizatii agresoare civilizationalunul fiind animat de civ. luciferica iar celalalt fiind animat de civ. leonida si arahnidica,ale caror conducatori sant Leon si Bafomed.Asanumita biserica a mantuiri neamului a fost facuta nu pentru a mantui pe cineva, ci pentru a fi mutata in lumea Hristica,deoarece in aceasta lume costurile de executie sant mult mai mici decat in lumile urmatoare.\r\n

>

in 11 Octombrie 2018 5:50

Bor sa fie desfintat i-ar averea dobandita prin metode mafiote confiscata.asta e solutia sa fim O Tara normala sí europeana

>

in 11 Octombrie 2018 6:24

Normal ca BOR nu este de acord cu parteneriatele civile pentru ca in felul asta vor pierde clientii pentru cununii. Patriarhul ar vrea ca omenirea sa faca pasi inapoi in timp undeva prin Evul Mediu unde oamenii erau prea saraci si implicit mult mai usor de controlat.

>

in 11 Octombrie 2018 6:42

sa-l pupati in cur pe DRAGNEA ca toti sunteti la fel ca el, furati cat puteti toti! amin!

>

in 11 Octombrie 2018 7:03

Existențialism iar ai băut fotoghin?

>

in 11 Octombrie 2018 7:23

Stopați finantarea cultelor religioase! Și ei sunt oameni cu 2 mâini si 2 picioare și ar putea lucra ceva! Ei nu fac nimic gratis!!!!

>

in 11 Octombrie 2018 7:30

Daca trecea referendu ce mai ieseati in fata ca si curcani ACUM ati ramas 2 PACALICI DANIEL DRAKNEA

>

in 11 Octombrie 2018 7:53

Eu nu tin cu hotii din PSD, Ex OPRIS ILIE consilier PSD Surduc,dar cand iese poporul la vot e de vina PSD-ul cand nu iese la vot e de vina PSD-ul,ce tot vorbiti domnilor popi,doare stim ca la ultimile slujbe bisericesti inclusive duminica a-ti indemnat ca poporul sa iasa la vot si uite ca nu a iesit,asa ca mai bine analizati cauza acestui esec ,trageti concluzii si luati masuri pe viitor,asa fac toti oamenii inteligenti,nu tot dati vina pe unii pe altii ca intrati in tagma politicienilor de orice partid ar fi,clar domnilor,si afara cu hotii din partied incepand cu domnul Dragnea,la care nimeni nu-I verifica averea

>

in 11 Octombrie 2018 8:06

Mulți credincioși au rămas cu un gust amar după această implicare a referendumului lui badea Dragnea. De ce numai după eșec și-au dat seama că întrebarea ascundea ceva. Au lucrat mina in mînă cu PSD Dragnea dar cetățenii n-au putut fi păcăliți. Avem o mare reținere în ce privește biserica si cei care o pastoresc tinind cont de propagandă fara masura. Mai putem avea încredere în preoțimea care a îmbrăcat haina politicului si puscariasului Dragnea?

>

in 11 Octombrie 2018 8:20

Episcopia Salaj Salaj spune ca politicienii sunt pe punctul de a legifera păcatul. Dar la referendum de ce s-au asociat cu acești hoți cu care au făcut pactul. Episcopia tocmai asta a făcut prin îndemnul tuturor preoților propagandiști sa indemne credincioșii la o acțiune ascunsa. Nu exista scuze doar o înfrățire fățișă Episcopia-PSDragnea.Pacat,mare păcat.

>

in 11 Octombrie 2018 8:20

Episcopia Salaj Salaj spune ca politicienii sunt pe punctul de a legifera păcatul. Dar la referendum de ce s-au asociat cu acești hoți cu care au făcut pactul. Episcopia tocmai asta a făcut prin îndemnul tuturor preoților propagandiști sa indemne credincioșii la o acțiune ascunsa. Nu exista scuze doar o înfrățire fățișă Episcopia-PSDragnea.Pacat,mare păcat.

>

in 11 Octombrie 2018 8:34

Sa lasam aceste polemici privind biserica si pe Dragnea si sa vedem ce scrie Biblia despre acest pacat spurcat.Sodomia a fost intradevar si in vechime inca din vremea lui Lot.Barbatii din cetatea lui Lot,din Sodoma,au vrut sa se culce cu ingerii care erau in casa lui Lot,dar Dumnezeu i a lovit cu orbirea si n au gasit usa,apoi cetatea intreaga a fost nimicita.Doamne nu lasa ca acest mare pacat sa fie legiferat.

>

in 11 Octombrie 2018 9:05

Parca asa la numit Prefericitul pe Dragnea ,,VREDNIC ESTE,, acuma se pare ca nu este chiar asa.

>

in 11 Octombrie 2018 9:07

A dat Firea-n ea de catedrala a neamului cu sute de milione de lei, erau prieteni buni la impartitul banului. Cand a fost vorba de restituirea padurilor in Suceava iar erau prieteni, la alegeri biserica sustinea pesedeul ca deh, pesedeul a dat! Hopa, amu' o dat supararea in ei. Hei BOR-ule nu mai te face frate cu draq nici macar sa treci puntea, fa-ti o punte noua si leaga-te de oameni. Lasati mertanele, crucile si coroanele de haur si faceti azile de batrani cu UMF-ul sau scolile post-liceale de asistenti, faceti cursuri de after-hours cu invatatori si profesori gen Liviu Avram ori liceele pedagogice pentru familiile care nu au cu cine sa isi lase copiii dupa programul normal de scoala. Nu mai faceti biserici ca ne-am saturat de ele si la declinul demografic actual vor ramane goale in 10-15 ani!

>

in 11 Octombrie 2018 9:09

A dat Firea-n ea de catedrala a neamului cu sute de milione de lei, erau prieteni buni la impartitul banului. Cand a fost vorba de restituirea padurilor in Suceava iar erau prieteni, la alegeri biserica sustinea pesedeul ca deh, pesedeul a dat! Hopa, amu' o dat supararea in ei. Hei BOR-ule nu mai te face frate cu draq nici macar sa treci puntea, fa-ti o punte noua si leaga-te de oameni. Lasati mertanele, crucile si coroanele de haur si faceti azile de batrani cu UMF-ul sau scolile post-liceale de asistenti, faceti cursuri de after-hours cu invatatori si profesori gen Liviu Avram ori liceele pedagogice pentru familiile care nu au cu cine sa isi lase copiii dupa programul normal de scoala. Nu mai faceti biserici ca ne-am saturat de ele si la declinul demografic actual vor ramane goale in 10-15 ani!

>

in 11 Octombrie 2018 9:17

Daca era vorba de adunat bani de la credinciosi se mobilizau mai bine,ar fi mers si din casa in casa.

>

in 11 Octombrie 2018 9:26

Cine se amesteca-n tarate il mananca porcii !

>

in 11 Octombrie 2018 10:00

Homosexualii sa emigreze din Romania! Nu avem nevoie de asa ceva!

>

in 11 Octombrie 2018 10:49

PE ACEST TRUCANGIU CARE ARE 67 DE ANI NUL PESIONATI ?VENITUL LUI PE O LUNA ESTE CAT AL MEU PE 2 ANI ,EU AM MUNCIT 248 DE ORE IN ARMATURA UNDE AM PRODUS ROBINETI IN URMA CARORA A VENIT VALUTA TARI IAR ACESTA 12 ORE PE LUNA RUSINOS DAR ASTA E ....

>

in 11 Octombrie 2018 12:11

Biserica Ortodoxa trebuie sa renunte definitiv la orice influenta politica si sa se ocupe de educatia spirituala a romanilor care este deficitara. Doar slujbele si predicile "filosofice" nu vor schimba sufletele credinciosilor. Ca popor avem nevoie de cateheza (cum se facea pe vremea regelui), de actiuni umanitare, de implicare mai mare in viata societatii. Pe acestea trebuie sa puna accentul Biserica Ortodoxa si orice alta biserica crestina.

>

in 11 Octombrie 2018 12:12

Biserica Ortodoxa trebuie sa renunte definitiv la orice influenta politica si sa se ocupe de educatia spirituala a romanilor care este deficitara. Doar slujbele si predicile "filosofice" nu vor schimba sufletele credinciosilor. Ca popor avem nevoie de cateheza (cum se facea pe vremea regelui), de actiuni umanitare, de implicare mai mare in viata societatii. Pe acestea trebuie sa puna accentul Biserica Ortodoxa si orice alta biserica crestina.

>

in 11 Octombrie 2018 12:48

2 trantori

>

in 11 Octombrie 2018 13:24

Episcopia Salajului ar putea intervene sa il angajeze ca si cintaret pe Dragnea la Biserica ortodoxa Nr 1 din Simleu unde nu este cintaret!

>

in 11 Octombrie 2018 16:29

Pentru 13.24 ce salar oferiti la un cantaret?\r\n

>

in 11 Octombrie 2018 16:41

Să-i f_t în gură și pe BOR și pe PSD

>

in 11 Octombrie 2018 17:11

Au uitat fetele bisericesti,cand indemnau oamenii sa voteze p.s.d.

>

in 11 Octombrie 2018 17:35

Vrednic esteeeee.

>

in 11 Octombrie 2018 17:39

"Cine se aseamna se aduna", adica cele doua institutii au avut aceleasi scopuri marsave comune!

>

in 11 Octombrie 2018 17:39

Muie BOR, Muie PSD.

>

in 11 Octombrie 2018 17:42

Cu doua saptamani inainte de Referendum si in timpul acestui scrutin, n-au incetat preotii sa predice ordinul lui Daniel, iar acesta al lui Dragnea! Dumnezeu sa va judece!

>

in 11 Octombrie 2018 17:53

Jenant.Chiar credeti ca ne prostiti?

>

in 11 Octombrie 2018 19:01

Da, o sa va prostim.

>

in 11 Octombrie 2018 20:39

Decidentii politici ar trebui sa revizuiasca legea cultelor in sensul in care episcopii sa nu mai aiba puteri discretionare in BOR. Referendumul a fost pierdut pentru ca marea majoritate a preotilor nu s-au implicat cu adevarat si nu au mobilizat lumea la vot, in special la sate. Au avut aceasta atitudine pentru a le da un vot de blam episcopilor lacomi si corupti care ii jecmanesc de bani si ii umilesc.

>

in 12 Octombrie 2018 21:33

Biserica sa-si vada de boscoanele ei,sau nu-s multumiti popii ca iau bani pe degeaba de la stat si de la prosti.

>

in 13 Octombrie 2018 8:45

categoria popa= locuinta de serviciu ,gratuita, salariu de la stat dar si posibilitati multiple de alte surse vezi bani de intretinere stabilite pe familii (similar impozit,) colecta de craciun si de anul nou neimpozitate si se aduna bani nu gluma dar ANAF nu sesizeaza,duminica colecta leu cu leu, pastele se platesc de catre enoriasi,sa nu mai vorbim de botez, casatorie, moarte bani bani bani....foarte greu de suportat sa nu vorbim de veniturile realizate de turismul ecumenic despre aceste fenomene de ce nu vorbiti domnilor fete bisericesti ??? Mai sunt destule aspecte care trebuie reformate , administratie umana asta trebuie analizat. In referendum nu este suficient sa indemni la vot concret trebuia procesiuni in fiecare luna sa vada lumea ca va intereseaza, DRAGNEA a creat posibilitatea , a lasat implicarea fiecarui crestin si crestinii trebuiau motivati de preoti asta nu intelege BOR>

>

in 14 Octombrie 2018 12:59

pentru 8.45 ai mai uitat multe precizari cum ar fi arendarea pamantului bisericii urma banilor.mai sunt multe de spus......

>

in 15 Octombrie 2018 8:45

DAR IN BISERICA CIND SE FACE REFERENDUM SA SE STIE CARE SANT NORMALI SI ANORMALI.. \r\n\r\n

>

in 16 Octombrie 2018 13:46

ce reprezentanti ai bisericii avem....in strainatate nu se face atata caz de biserica, fiecare proceddeaza cum crede de cuviinta, daca vrei sa te rogi ai unde, discret si civilizat.aici , te ingrozesti cate se inventeaza in numele religiei.si cati bani le trebuie.in timp ce spitalele sunt dotate zero.

>

in 16 Octombrie 2018 14:10

Acolo e civilizatie, la noi e mult retard mintal si aruncari pe jos si osanale pentru impresionari.Deci lipsa civilizatie.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.