Partidele pot începe de luni strângerea de semnături pentru candidaţii la alegerile locale

0
106

De luni, 20 iulie, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi independenţii pot începe acţiunile de colectare a listelor de susţinători pentru candidaţii la funcţiile de primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene, dar şi pentru consilii locale şi consilii judeţene.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat azi calendarul perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an, după ce legea privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale a fost promulgată de şeful statului.

Dacă semnăturile pot fi adunate începând de luni, înregistrarea alianţelor electorale se va putea face în perioada 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor, între 7 şi 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia în 26 septembrie, la ora 7,00. Duminică, 27 septembrie, este ziua în care vor avea loc alegerile.
In 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar în 2 august se va completa BEC cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, în numele organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în acest grup.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here