Partidele politice încep pregătirile pentru alegerile parlamentare

0
186

După aproape două săptămâni de la alegerile locale, partidele politice încep pregătirile pentru următoarele alegeri ce ar urma să aibă loc pe 6 decembrie, cele parlamentare. Alianța USR-PLUS a început strângerea de semnături pentru susținerea candidaților săi, atât în online cât și în stradă.

”USR PLUS a fost primul competitor electoral național care a strâns semnături electronice la alegerile locale, în plină pandemie, în deplină siguranță, folosind un sistem sigur de colectare și validare a datelor, aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă. Semnăturile electronice au fost validate de autoritățile electorale și acum Alianța va folosi același mecanism simplu și rapid. Numărul de semnături online pe care USR PLUS a reușit să îl strângă întru-un timp foarte scurt, la alegerile locale, a arătat că România se schimbă și că cetățenii români vor o politică nouă”, au anunțat reprezentanții USR PLUS.

Pregătiri pentru alegerile parlamentare se fac și la Partidul Social Democrat, acolo unde președintele partidului, Marcel Ciolacu, a spus că persoanele cu probleme penale nu vor fi pe lista candidaților.

”Intrăm în logica de precampanie. Vom veni cu un program economic categoric și cu un program de guvernare. Vom veni cu niște soluții concrete, cu o selecție a celor care ne vor reprezenta în Parlament. Am anunțat că niciun candidat nu o să intre pe liste dacă are probleme penale. Vrem să convingem românii că suntem o alternativă credibilă la această Dreaptă Unită”, a spus Președintele PSD, Marcel Ciolacu. 

Și la Partidul Național Liberal au loc pregătiri pentru scrutinul din 6 decembrie, astfel că listele cu candidați vor fi validate și prezentate public în jurul datei de 18 octombrie, atunci când liberalii se vor reuni în ședință.

”PNL își dorește ca până pe 18 octombrie, când avem ședința Biroului Permanent Național, să validăm toate listele de candidați pentru alegerile parlamentare, pentru ca în data de 22, așa cum prevede termenul legal, să avem toate listele cu candidați depuse”, a precizat Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

Pentru alegerile parlamentare, startul campaniei electorale se va da în 6 noiembrie. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here