Salajeanca Iulia Duma pregateste Balcaniada cu Nationala Under16

Dupa o selectie riguroasa, talentata voleibalista din Zalau a ramas într-un lot de 14 jucatoare, cu care România va ataca Balcaniada din Serbia

rn

Daca echipa de junioare de la LPS “Avram Iancu” Zalau s-a desfiintat de ani buni, voleiul feminin din Salaj a fost reprezentat de Nneka Onyejekwe.
Voleibalista cu tata nigerian si cu mama originara din judetul nostru este un super sportiv care a plecat din comuna Maeriste pentru ca apoi sa ajunga pe culmile sportului, devenind una dintre cele mai bune române la fileu, câstigând mai multe titluri si cupe în România, Elvetia si Franta, pentru ca în aceasta vara sa devina finalista a Ligii Campionilor cu CS Volei Alba Blaj…
Iulia Duma are doar 14 ani, dar viseaza ca într-o zi îi va urma pasii idolului ei, Nneka Onyejekwe. Ajunsa de aproape trei ani la Centrul National de Baia Mare, zalauanca noastra a devenit una dintre remarcatele generatiei 2004. Legitimata la CSS 2 CNE 2 Baia Mare, salajeanca este deja o piesa de baza a formatiei conduse de Mircea Spatacean.
În acest sezon, echipa maramureseana a câstigat grupa si a ajuns la turneul semifinal de la Brasov, acolo unde s-a clasat pe locul secund. Aceasta pozitie le-a permis fetelor de la Baia Mare sa ajunga în primele opt echipe din România, participând la turneul final de la Iasi.
Iulia Duma: “Îmi doresc sa-mi fac familia si antrenorii mândri”
Dupa terminarea campionatului, Iulia Duma (n. 3 martie 2004, 178 cm) nu a avut prea multa vacanta, deoarece pe data de 29 iunie ea a fost “prezent” la reunirea lotului national Under 16.
Reunirea lotului a avut loc la Nadlac, acolo unde reprezentativa condusa de antrenorii Dorin Varsandan (Nadlac) si Radu Adrian Baghera (Bucuresti) pregateste Campionatul Balcanic din Serbia, programat în perioada 25 – 29 iulie, la Sombor.
Timp de 4 saptamâni “tricolorele” mici se afla în stagiul de pregatire din micul orasel din judetul Arad, acolo unde selectionerii vor sa cristalizeze lotul cu care România vrea sa faca o figura frumoasa la Balcaniada din Serbia, acolo unde vor mai participa Serbia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru si Turcia.
Este posibil ca echipa care va câstiga competitia de la Sombor (se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare) sa se califice direct la turneul final al Campionatului European U16 din 2019, asa ca miza este una uriasa!
De precizat faptul ca pentru actiunea Nationalei de la Nadlac au fost convocate 22 de jucatoare, dar între timp opt dintre componente au parasit lotul. Pâna la plecarea spre Serbia, înca doua voleibaliste vor fi trimise acasa, deoarece România se va putea baza la Balcaniada pe un lot de 12 jucatoare.
Interesant de spus ca aceasta a fost a doua actiune a Nationalei Under 16, deoarece prima a fost cea din luna decembrie a anului trecut, acolo unde fusese convocate nu mai putin de 70 de fete! Între timp, sita a cernut, iar pustoaica de 14 ani din Zalau a ramas într-o galerie selecta în care se afla cele mai bune 14 voleibaliste sub 16 ani din tara noastra!
“Pot sa spun ca sunt foarte bucuroasa ca am ajuns aici si am avut ocazia sa cunosc cele mai bune fete de vârsta mea din tara, de la care am ce învata. Astept cu nerabdare sa plecam în Serbia, îmi doresc sa ramân la lot si din acest motiv lupt pentru locul meu în echipa si, de ce nu, sa evoluez ca si titulara! Ma simt foarte libera în teren si iubesc acest sport, deoarece simt ca ma completeaza si îmi place atmosfera care se creaza în timpul jocului. Îmi doresc sa-mi fac familia si antrenorii mândri de mine si sa le rasplatesc fiecare antrenament si fiecare incurajare. Din punct de vedere fizic si psihic, avem o generatie si o echipa foarte buna si de perspectiva. Fetele sunt întelegatoare si ne sustinem reciproc. Antrenorii dau dovada de profesionalism si ne dezvaluie noi tactici de joc si ne învata cum sa devenim o echipa unita si câstigatoare”, a declarat Iulia Duma pentru Sportul Salajean.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *