SondajRSS Feed

Zalauanii se bucura ca americanii cand au ajuns pe Luna

Parcarea in Zalau se poate plati de acum folosind telefonul mobil

15 Mai 2018

Primaria Zalau anunta ca a implementat de ieri sistemul de plata electronic a parcarilor publice cu plata din municipiul Zalau si face publice detaliile modului in care functioneaza. Este vorba de plata parcarii fie prin SMS fie prin intermediul unei aplicatii pentru telefoanele mobile, care poate fi descarcata gratuit.

Ininte de a ne lamuri cum functioneaza, sa subliniem si ca nici nu mai era cale de intors, dupa ce Primaria Zalau a majorat anul acesta tarifele pentru parcare. Aici, majorare se cheama dublarea tarifului, de la un leu pentru o ora, la doi lei pentru o ora. Iar cum automatele care elibereaza tichete functioneaza cu fise de 50 de bani, zalauanii se dadeau de ceasul mortii sa gaseasca un pumn de fise inainte sa poata pleca de langa masina.

Cum platesti parcarea prin SMS,
dar si prin aplicatia TPARK

Modalitatile prin intermediul carora poate fi efectuata plata parcarii sunt atât prin SMS, disponibil în retelele DIGI, Orange, Telekom si Vodafone, cât si prin aplicatia mobila gratuita TPARK, disponibila pe Android, iOS si Windows Phone, anunta Primaria.
Pentru plata parcarii prin SMS, clientul va trimite un SMS la numarul scurt 7420 cu textul: 611 NR. MAsINa (parcare o ora); 612 NR. MAsINa (parcare doua ore) sau 610 NR. MAsINa (parcare o zi).
Pentru plata parcarii prin intermediul aplicatiei TPARK, clientul va descarca aplicatia, dupa care va introduce numarul de înmatriculare, va selecta orasul si durata, iar în final va selecta butonul “Parcati”. Dupa parcurgerea pasilor de mai sus, în cazul ambelor variante, clientul va primi mesaj de confirmare.
Tarifele aprobate pentru plata electronica a parcarii sunt de 0,40€ + TVA pentru o ora, 0,80€ + TVA pentru doua ore si 2,40€ + TVA pentru o zi.
În parcarile publice cu plata din municipiu au fost amplasate placute informative cu privire la sistemul de pla

Parcarea in Zalau se poate plati  de acum folosind telefonul mobil
ta electronic a parcarii.

Se bucura pana si opozitia, dar intoarce
totusi cutitul in rana cu lipsa parcarilor

Dupa vestea ca zalauanilor li se usureaza cu o picatura calvarul cotidian, deputatul salajean PNL, Lucian Bode, a transmis un comunicat in care apreciaza realizarea ca "un prim pas spre normalitate în ceea ce priveste plata parcarilor publice", dar spune si ca "acest lucru însa nu poate înlocui necesitatea acuta a locurilor de parcare, obiectiv care ar trebui sa se înscrie pe lista prioritara a proiectelor primariei Zalau.
"La nivelul municipiului Zalau numarul de autovehicule trece de 20.000, iar locurile de parcare însumau la nivelul anului trecut 4.500. Problema acuta a lipsei locurilor de parcare era dublata de posibilitatea unica de plata a acestora, exclusiv în numerar, asta în conditiile în care telefonul mobil este cel mai utilizat mijloc de comunicare din România, iar posibilitatile alternative de plata ale utilizarii parcarilor exista cu succes în alte orase înca de acum câtiva ani", spune carcotas, dar drept, Lucian Bode.
Si mai aduce aminte deputatul ca Asociatia Salajenii Conteaza, prima initiativa autohtona de participare a cetatenilor la procesul decizional, a dezbatut acest subiect înca din anul 2016 si ca el insusi s-a implicat. De unde rezulta ca solutia era pe tava si s-a implementat si datorita "presiunilor".

Vizualizari 3178
Comentarii articol

>

in 15 Mai 2018 0:13

De ce nu a făcut parcări prietenul lui, cacilnadiu? Pana acum au fost parcări?

>

in 15 Mai 2018 8:17

Platim parcarile cu euro cand salariile sunt in lei?

>

in 15 Mai 2018 8:44

Pai da, noi suntem smecheri, folosim euro de parca leul ar fii moneda pe care trebuie sa o adoptam, au aratat si la stiri asta, eu ni folosesc parcarile decat foarte rar dar 40 centi plus tva sa zicem 50 centi total asta inseamna 2,3 ron pe ora!!!! Pt un oras atata de sarac pt ca mereu salajul e numit un judet mort, oare nu e cam mult?

>

in 15 Mai 2018 9:04

Plata se va face prin SMS, iar pe parbriz o să te trezeşti cu amendă de la țoapele care nu o să ştie că ai plătit parcarea.

>

in 15 Mai 2018 9:44

Uraaaaaaaa! Marile realizări ale primarului: dublarea taxei de parcare şi plata prin SMS,, intr-un oraş fară parcări. Merită încă un mandat.

>

in 15 Mai 2018 10:47

Dar Capalnasiu a facut ceva cu parcarile,nu. Nu vedeti ca toti isi bat joc de noi? Promit, vin la putere, se fac ca nu mai stiu ce au promis si mint din nou sa ii votam, cand oare ne invatam minte sa nu votam partidul ci omul gospodar. Iar Bode sa ne mai lase ca il stim cu totii ... stie sa critice dar sa faca ceva ...

Dragoste >

in 15 Mai 2018 19:31

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

LOAN>

in 18 Mai 2018 7:57

Good-day, I'm Josef Lewis. A reputable, legitimate & accredited lender. We give out loan of all kinds in a very fast and easy way, Personal Loan, Car Loan, Home Loan, Student Loan, Business Loan, Inventor loan, Debt Consolidation. etc\r\n\r\nGet approved for a business or personal loans today and get funds within same week of application. These personal loans can be approved regardless of your credit and there are lots of happy customers to back up this claim. But you won’t only get the personal loan you need; you will get the cheapest one. This is our promise: We guarantee The lowest rate for all loans with free collateral benefits.\r\n\r\nWe strive to leave a positive lasting impression by exceeding the expectations of my customers in everything I do. Our goal is to treat you with dignity and respect while providing the highest quality service in a timely manner. No social security Number required and no credit check required, 100% Guaranteed. Kindly respond immediately using the details below if interested in a loan and be free of scams..\r\n\r\nEmail: progresiveloan@yahoo.com \r\nCall/Text +1(603) 786-7565 thanks\r\n\r\n\r\n

VREA?I UN UN ÎMPRUMUT?>

in 18 Mai 2018 20:26

VREAȚI UN UN ÎMPRUMUT?\r\nNU PĂSTRAȚI SĂ VĂ ACȚIUNI FINANCIARE PENTRU DVS. VĂ CUMPĂRĂ ACUM PENTRU ORICE FEL DE ÎMPRUMUT PENTRU DOBÂNZI DE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com)\r\n\r\nCreditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciul pe care il meritati, programul nostru de imprumut este cel mai rapid. Oferim împrumut în orice monedă la alegerea dvs. {Noi Dolar, Lire, Euro, Dinar, etc) și durata de 1 până la 30 de ani pentru a rambursa împrumutul (sigur și negarantat).\r\n\r\nAveți nevoie de orice fel de împrumut și aveți un scor de credit scăzut, Ați fost dificil să obțineți împrumuturi\r\nde la băncile locale și alte instituții financiare? soluția la problema dvs. financiară este STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Termenii și condițiile sunt foarte rezonabili și atenți.\r\n\r\nOferim o gamă largă de servicii financiare care includ: împrumuturi Xmas, împrumuturi de afaceri, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi pentru hoteluri, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de origine pentru împrumuturi cu rată scăzută a dobânzii la 2% juridice.\r\n\r\nSolicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Aplicați și eliberați-vă de robia financiară.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.